Ο Ορφέας Αυγουστίδης στο enwsi.gr: «ΑΕΚ είναι η καταγωγή που δεν γνώρισα»

Ο σπουδαίος ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο έπος του «1968» μιλά για τη δική του ΑΕΚ

Μια ταινία που στη θεματολογία της περιλαμβάνει την ΑΕΚ, δεν θα μπορούσε να μην έχει τη συμμετοχή του Ορφέα Αυγουστίδη. Ενωσίτης από κούνια, που δεν επιχείρησε ποτέ να διαφημίσει την τρέλα του για την ΑΕΚ, αλλά ποτέ δεν έκρυψε τα αισθήματα του. Για χάρη του, ο Τάσος Μπουλμέτης…παραχάραξε το σενάριο και έφτιαξε έναν πρωταγωνιστή με μούσια, πράγμα εντελώς ασύμβατο με όσα συνέβαιναν το 1968. Αλλά όπως αποδείχθηκε, χαλάλι του.

«Για εμένα στη συγκεκριμένη συνεργασία, περηφάνια και συγκίνηση αποτελεί πως συμμετέχω σε κάτι που θα κάνει αυτό το ανεξίτηλο έπος, ακόμα πιο βαθιά χαραγμένο στις μνήμες. Ελπίζω πως θα μάθει τους νέους, όπως εγώ, αλλά και θα θυμίσει στους παλιότερους τα συναισθήματα εκείνης της εποχής. Να κατανοήσουν όλοι τη σημαντικότητα αυτού του γεγονότος», λέει στο enwsi.gr ο δημοφιλής πρωταγωνιστής, λίγες ώρες προτού πέσει η αυλαία για τη μεγάλη στιγμή.

Η σχέση του Ορφέα με την ΑΕΚ, είναι καρμική. «Δεν έχω κρύψει ποτέ πως είμαι ΑΕΚ, το μοιράζομαι όποτε προκύπτει ευκαιρία. Για εμένα, ΑΕΚ είναι η καταγωγή που δεν γνώρισα. Από την πλευρά της μητέρας μου κατάγομαι από την Κρήτη. Ο πατέρας μου όμως, μεγάλωσε στην Καλογρέζα και οι δύο παππούδες μου ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Αρχικά για εμένα ξεκινά η σχέση μου με την ΑΕΚ από το αίμα μου. Ηταν ΑΕΚ ο πατέρας και η μητέρα μου, παρόλο που η οικογένεια της από την Κρήτη είναι άλλα πράγματα. Η σχέση με την ΑΕΚ έπειτα δημιουργήθηκε».

Οσοι πιστεύουν πως ο Αυγουστίδης είναι απλά φίλος της ΑΕΚ, γελιούνται. Ξέρει τα πάντα για την ομάδα και την ιστορία της. « Οι αναμνήσεις είναι κυρίως ποδόσφαιρο, παρά μπάσκετ. Όταν πρωτοπήγα γήπεδο θυμάμαι την ομάδα του Μπάγεβιτς και του Ραβούση, με Ντέμη, Τσιάρτα, Μπατίστα, Σαβέβσκι». Οσο για την τρέχουσα σεζόν; «Για φέτος βλέπω πρωτάθλημα»!

Το…απωθημένο του, πως ο Μπουλμέτης δεν του έδωσε ένα ρόλο που θα του επέτρεπε να φορά τον δικέφαλο στο στήθος. Αλλά… «Δεν φοράω τη φανέλα, αλλά έχω εμφάνιση παλιά και νέα. Οποτε θέλω να ξεδώσω τη φοράω και πηγαίνω στο γήπεδο».

3 Σχόλια

  1. Αυτό που λέμε εμείς δηλαδή …
    “κατά βάθος όλοι για μια ΑΕΚ ζουμέ”
    Δεν είναι τυχαίο…

  2. Πολύ καλός ηθοποιός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *