Λίγο «θολά» μας τα λένε, για τον «ελεύθερο»

Ο Τάσος Τσατάλης επισημαίνει κάποια αντιφατικά στοιχεία στην γραμμή που δίνει ο ΟΣΦΠ μετά την αναβολή για τον Χριστοδουλόπουλο

Τις πρώτες ώρες μετά από την αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής της ΑΕΚ κατά του ΟΣΦΠ και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, βλέπουμε την πλευρά των «ερυθρόλευκων» να μας τα λέει … λίγο θολωμένα.

Τα ρεπορτάζ που απηχούν τις απόψεις του ΟΣΦΠ, κεντράρουν στο ότι η ΑΕΚ δεν παρουσίασε συμβόλαιο. Σε κάποιο διάβασα, πως η ΑΕΚ δεν το έκανε, γιατί δεν έχει συμβόλαιο. Εδώ παίζουμε λίγο στα όρια της παράνοιας.

Θέλουν να μας πουν από τον ΟΣΦΠ, πως η ΑΕΚ έχει κινήσει όλη αυτή την διαδικασία, η οποία βασίζεται 100% στην ύπαρξη συμβολαίου με τον ποδοσφαιριστή, για να έρθει η στιγμή της εκδίκασης και να πει, τι; Πως δεν υπάρχει συμβόλαιο;

Αυτό λένε από την πλευρά του ΟΣΦΠ και νομίζω δεν χωράει κανένα σχόλιο. Είναι τόσο αντιφατικό, τόσο «κουφό» αυτό που προβάλλουν ως κεντρικό επιχείρημα, που δεν μπορείς να το σχολιάσεις στα σοβαρά.

Πάμε και στο άλλο. Πως η ΑΕΚ δεν παρουσίασε συμβόλαιο σήμερα ενώπιον της Επιτροπής της ΕΠΟ. Μα η υπόθεση δεν εκδικάστηκε. Ο ΟΣΦΠ ζήτησε αναβολή. Μάλιστα ζήτησε αναβολή και ζήτησε από το δικαστήριο παράλληλα, να υποχρεώσει την ΑΕΚ να θέσει στη διάθεση του νομικού επιτελείου του ΟΣΦΠ, το συμβόλαιο που υποστηρίζει πως έχει. «Για να μπορέσουμε να αμυνθούμε», όπως είπαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι του ΟΣΦΠ.

Αλλά το δικαστήριο, αρνήθηκε αυτό το αίτημα. Δεν θεώρησε δηλαδή πως είναι υποχρεωμένη η ΑΕΚ να δώσει το συμβόλαιο, πριν την έναρξη της εκδίκασης. Κι από τη στιγμή που το δικαστήριο δεν την υποχρέωσε, περιμένουν από τον ΟΣΦΠ πως… θα έτρεχε η ΑΕΚ, να ικανοποιήσει εκείνη με δική της πρωτοβουλία το αίτημα τους; Αυτά απλά δεν γίνονται.

Δυο πράγματα. Αυτό που δεν αποτυπώνεται στα ρεπορτάζ που απηχούν την άποψη του ΟΣΦΠ, είναι η αντίδραση των νομικών του εκπροσώπων στην απόρριψη του αιτήματος τους. Η επιμονή και ο εκνευρισμός τους. Όποιος ήταν εκεί και είδε τα δύο νομικά «τιμ», κατάλαβε πολύ καλά ποιος ήταν ο εκνευρισμένος και ποιος ο άνετος. Κι εμείς ήμασταν εκεί.

Το δεύτερο, είναι αυτό που επεσήμανε ο Μηνάς Λυσάνδρου. Όταν ο ΟΣΦΠ έστειλε εξώδικο στην ΑΕΚ για να της γνωστοποιήσει πως θεωρεί ελεύθερο τον Χριστοδουλόπουλο και μιλάει μαζί του, η ΑΕΚ του απάντησε επίσης με εξώδικο, πως έχει συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή.

Ο ΟΣΦΠ αγνόησε αυτή την απάντηση και προχώρησε στη σύναψη συμβολαίου με τον ποδοσφαιριστή. Ένα ερώτημα βέβαια είναι γιατί να στέλνουν εξώδικο για έναν παίκτη που είναι σίγουροι πως είναι ελεύθερος… Πολύ σημαντικό ερώτημα, έχει τεθεί συχνά από τότε, αλλά δεν έχει απαντηθεί ποτέ.

Έχουν περάσει δυο μήνες. Περίπου ένας από την κατάθεση του συμβολαίου. Έστω σε αυτό τον πρώτο μήνα από την ανταλλαγή εξωδίκων, γιατί δεν ζήτησαν από την ΑΕΚ να πάρουν το συμβόλαιο στα χέρια τους, όπως ζήτησαν σήμερα στο δικαστήριο;

Τι έχει αλλάξει και δεν ενδιαφέρθηκαν για την ύπαρξη συμβολαίου τότε, αλλά ενδιαφέρονται τώρα; Η εκδίκαση της Δευτέρας είναι κοντά και όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν.

10 Σχόλια

 1. Αν και ουδέτερος, θα έλεγα ακριβώς αυτό που γράφει ο «ΑΕΚΑΡΑ 1989-1997» <>
  Όμως, έχω και εγώ ο ουδέτερος μια απορία, η οποία δεν «σχολιάζεται» πουθενά παραπάνω, αλλά ούτε έχει αναφερθεί και σε διάφορα άλλα σχόλια που έχω διαβάσει και ερωτώ.
  Αυτός ο άνθρωπος, δηλ. ο Χριστοδ., έχει υπογράψει κάποιο συμβόλαιο, το οποίο δεν γνωρίζει;
  Δεν το νομίζω, γιατί δεν τον έχω για κουτό.
  Ή το γνωρίζει και λέει ψέματα, και με ποιο σκοπό όλο αυτό; Και πάλι δεν το νομίζω, γιατί δεν πιστεύω ότι είναι ανόητος.
  Ο Ολυμπ. θα μπει σε μια χρονοβόρα διαδικασία, από την οποία μπορεί να βγει χαμένος επικοινωνιακά αλλά και αγωνιστικά κλπ, χωρίς να έχει κάποια στοιχεία ; ίσως, αλλά και πάλι κομματάκι δύσκολο το βλέπω.
  Ερωτώ μεν αλλά θα δώσω και μια πιθανότατη απάντηση. Προφανώς κάτι υπάρχει, γιαυτό η ΑΕΚ από την μεριά της κινήθηκε, αλλά αυτό το »κάτι» το οποίο γνωρίζει και ο Ολυμπ., το θεωρεί μαχητό και πιθανώς οι νομικοί του να τον έπεισαν ότι θα δικαιωθεί.
  Κατά συνέπεια, αφήστε να τελεσιδικήσει η υπόθεση και στο τέλος κάνουμε το ταμείο και εκφραστούμε αναλόγως.

  • ΕΞΩ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ

   @ ΓΙΩΡΓΟΣ
   Δίνεις την απόλυτη ρεαλιστική διάσταση της υπόθεσης. Ακριβώς έτσι (πρέπει να) είναι τα πράγματα. Υπάρχει όμως και μία άλλη παράμετρος. Η οποία μπορεί να μην λαμβάνεται υπόψιν αλλά για την ΑΕΚ και για κάθε έντιμο άνθρωπο είναι πολύ σημαντική. Αναφέρομαι στο ηθικό μέρος της υπόθεσης. Μπορεί αυτό που υπέγραψε ο Λάζαρος να είναι κάτι που νομικά δεν τον δεσμεύει στο 100%. Μπορεί να είναι κάτι που μέσα από τις δικαστικές αίθουσες δεν θα έχει κάποια συνέπεια για τον ίδιο και την ομάδα του. Δεν παύει όμως να έχουμε καραμπινάτη περίπτωση αθέτηση λόγου και υπογραφής. Κάτι που δείχνει ότι τελικά ο Λάζαρος είναι ανέντιμος και ανήθικος. Γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι ο Λάζαρος ήρθε παρακαλώντας στην ΑΕΚ. Αφού πριν χτυπήσει την πόρτα της είχε απορριφθεί από ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Και επειδή η ΑΕΚ δεν ήταν και τόσο ζεστή ζήτησε ο ίδιος να μιλήσει με τον Μελισσανίδη. Τότε λοιπόν υπέγραψε και συμφώνησε. Και σήμερα εκμεταλλεύεται το τυπικό μέρος του θέματος…..Βέβαια όλα αυτά δεν αναιρούν την μεγάλη του αξία και την καθοριστική του συμβολή στις επιτυχίες της ΑΕΚ. Και δεν αναιρούν και την ευθύνη της ΑΕΚ στο ότι τελικά επέλεξε να φύγει.

 2. ΑΕΚΑΡΑ 1989-1997

  Ε ρε με τι ασχολούμαστε….

 3. Τάσο μια ερώτηση : η ΑΕΚ έχει καταθέσει το συμβόλαιο στην ΕΠΟ;
  Η ρήτρα αγοράς στην Hellas έχει καταβληθεί;
  Ή κρατάει μια μυστικότητα μεχρι την εκδίκαση;

  • Λογικά η ΑΕΚ τα έκανε ολα τυπικά και κατέθεσε το συμβόλαιο.
   Χωρίς συμβόλαιο δε μπορείς να κάνεις προσφυγή.
   Και αποκλείεται αυτο το συμβόλαιο να μην το έχουν δει οι δικηγόροι του γαύρου αφού και ο παίκτης νομίζω πως κρατάει αντίγραφο.

 4. ε ρε και να εκδικαστει…και να βγαλει ο Λυσανδρου απο την τσαντα του το χαρτι με την τζιφρα του οικοδομου….
  να δω τι ειδους σανο ρε θρυλοτες θα ταισετε τα ουγκανα σας!
  εποχες Αδραχμιδη και χρεοκοπιας ΤΕΛΟΣ! παρτε το χαμπαρι! τωρα θα πεφτουν σφαλιαρες αφρικανικες!

 5. Θέλω να ακούσω τι λέει τώρα το Κούγια, αυτό γιογιό του Μαρινάκη, που όλο ξεπετάγιεται και εκφράζει άποψη επί παντός επιστητού. Επίσης τι ρόλο παίζει τελικά αυτό το σάιτ – τσόντα της δήθεν δημοσιογραφίας το Sportdog, το οποίο γράφει ότι ο παραδόπιστος θα παίξει σίγουρα στις γαυριέλες αφού έστω σε δεύτερο βαθμό θα δικαιωθούν. Χτυπήματα συνεχή σε αυτούς μέχρι τελικής πτώσης. Κανένα έλεος στο σίχαμα του ελληνικού αθλητισμού. Πρέπει να αφανιστούν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη για χρόνια.

 6. παιδια πο γαυροι τρεμουν, μηπως και εμφανισθει συμβολαιο, η αλλο ισοδυναμο εγγραφο, ευχομαι να βγουμε νικητες απο αυτην την μαχη, θα τι φυσαν και δεν θα κρυωνει πειραια μερια.
  ΥΓ μην ξεχνατε και τον ποτενσε, η σπορτινγκ τους περιμενει στην γωνια για παρομοιο λογο

 7. Προσπαθεί ο Ολυμπιακός να κερδίσει χρόνο,θα προσπαθήσει να τα βρει οικονομικά με συμβιβασμό με την ΑΕΚ,κάτι που δεν θα δεχόμασταν γιατί θα μας έπληττε επικοινωνιακά,αν αρχίσουν τις αναβολές και από την άλλη βδομάδα θέλουν να μην χάσουν ποδοσφαιρικούς μήνες του Λαζάρου.

 8. Είχαν τον Καραπαπά που τους διαβεβαίωνε πως η ΑΕΚ ολα τα κάνει επειδή «πονάει» και τον Κουγια που ήταν σίγουρος πως η ΑΕΚ «δεν έχει καμία τύχη στο δικαστήριο». χοχοχο
  Τάσο στη φωτο εσυ είσαι με τον γίγαντα Λυσάνδρου?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *