Ομολόγησε το σκάνδαλο του τελικού ο Περέιρα!

Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής σφυρίζει… αδιάφορα, μην δίνοντας κάποια εξήγηση για την παράνομη αντικατάσταση του πρώτου βοηθού από τον βοηθό του VAR!

Συνεχίζει το… κρυφτούλι ο Βίτορ Μέλο Περέιρα!

Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, ουσιαστικά δεν απάντησε σε κανένα από τα καυτά ερωτήματα που του έθεσε η ΠΑΕ ΑΕΚ με επιστολή της, μην δίνοντας κάποια ουσιαστική εξήγηση για τα… αίσχη του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, ο Περέιρα επιβεβαίωσε όλα όσα γράφτηκαν και τις αλλαγές που έγιναν στη διαιτητική ομάδα του τελικού (χωρίς να ενημερωθεί κανείς!), χωρίς να απαντήσει γιατί δεν έγινε αλλαγή του πρώτου βοηθού από τον τέταρτο όπως ορίζουν οι κανονισμοί του KAΠ και της UEFA.

Τα κυριότερα σημεία της απάντησης του Περέιρα ήταν τα εξής:

1) Επιβεβαιώνει όλα όσα γράφτηκαν και τις αλλαγές που έγιναν εν κρυπτώ στη διαιτητική ομάδα του τελικού λόγω της αδιαθεσίας που αισθάνθηκε το μεσημέρι ο ορισθείς πρώτος βοηθός του τελικού.

2) Δεν απαντά γιατί δεν αποφασίστηκε το προφανές και το απόλυτα νόμιμο -βάσει των κανονισμών και του ΚΑΠ, αλλά και της UEFA- να γίνει η αντικατάσταση του άρρωστου πρώτου βοηθού από τον τέταρτο

3) Αναφέρει απλώς ότι αποφασίστηκε να αντικατασταθεί ο πρώτος βοηθός από τον Var Assistant Referee και ότι στο VAR πήγε ο τέταρτος γιατί ο πρώτος βοηθός δεν ήταν αδειοδοτημένος για το VAR!

4) Δεν κάνει την παραμικρή αναφορά σε κάποιον κανονισμό για να δικαιολογήσει τις αποφάσεις που πήραν προκειμένου να κάνουν τη συγκεκριμένη καραμπόλα στη σύνθεση της διαιτητικής εξάδας, αλλά αόριστα μιλάει για τα… διεθνή στάνταρντς.

5) Δεν απαντά γιατί δεν ενημέρωσε τις ομάδες για αυτές τις αλλαγές στη διαιτητική σύνθεση, δεν απαντά ποιον ενημέρωσε, πλην του ότι όλα έγιναν με τη συμφωνία του παρατηρητή διαιτησίας.

Οπως είναι λογικό, η… απάντηση του αρχιδιαιτητή δεν ικανοποίησε σε καμία περίπτωση την πλευρά της ΑΕΚ, η οποία θα αποφασίσει για όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον του, ενώ πιθανότατα θα προβεί σε καταγγελία  εναντίον του, η οποία θα κατατεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA. Ωστόσο, κάτι τέτοιο εξετάζεται από το «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» και θα αποφασιστεί σύντομα.

Δείτε επίσης

Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ συνελήφθη επειδή πήγε να «σηκώσει» ATM!

Θα μπει στην φυλακή