Καρέρα: «Πρώτος στόχος η Ευρώπη στην ΑΕΚ και… βλέπουμε»

Η συνέντευξη που έδωσε ο Μάσιμο Καρέρα στην Ρωσία

Ο Μάσιμο Καρέρα βρίσκεται στο επίκεντρο και των ρωσικών ΜΜΕ μετά την επιστροφή του στους πάγκους για την ΑΕΚ. Πέρα από τα ρεπορτάζ σχεδόν σε όλα τα σάιτ της χώρας σχετικά με την έλευση του Ιταλού τεχνικού στην Ελλάδα για την Ένωση, η ιστοσελίδα sport24.ru εξασφάλισε συνέντευξή του 55χρονος προπονητή. Ενδεικτικό φυσικά και του γεγονότος πως έχει αφήσει το στίγμα του στην Σπάρτακ Μόσχας και το ρωσικό ποδόσφαιρο.

Σε αυτήν ο Καρέρα που παρουσιάστηκε χθες από την ΑΕΚ αναφέρθηκε στον πρώτο στόχο που του έθεσε η διοίκηση του Δικεφάλου και το βασικό καθήκον που θα έχει η δική του ΑΕΚ απέναντι στους οπαδούς της:

-Γιατί μείνατε εκτός πάγκων για περίπου έναν χρόνο;
«Από το καλοκαίρι και μετά είχα διάφορες κρούσεις και προοπτικές, αλλά καμία δεν ήταν αυτό που ήθελα. Επίσης, είχα κάποιες συζητήσεις με ομάδες οι οποίες όμως τελικά προχώρησαν σε άλλες επιλογές. Και τελικά ανέλαβα την ΑΕΚ».

-Δεχτήκατε κάποια προσφορά από ρωσικό σύλλογο;
«Όχι. Δεν είχα ούτε πρόταση ούτε επαφή με ρωσική ομάδα αυτό το διάστημα».

-Για τη μετακίνησή σας στην ΑΕΚ μεσολάβησε ο Αντρέα Ντ’ Αμίκο, ατζέντης ενός πρώην ποδοσφαιριστή σας στην Σπαρτάκ, του Σαλβατόρε Μποκέτι. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;
«Απλώς συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για διάφορα πράγματα. Και τελικά αποφασίσαμε να συνεργαστούμε».

-Από τους πρώην συνεργάτες σας στην Σπαρτάκ Μόσχας καλέσατε στην ΑΕΚ μόνο τον Τζόρτζιο Ντ’ Ουρμπάνο. Γιατί δεν πήρατε κι άλλους στο τιμ σας;
«Όσον αφορά τον προπονητή τερματοφυλάκων, αυτός υπήρχε ήδη στο τεχνικό τιμ της ΑΕΚ. Αυτοί ήταν οι όροι της συμφωνίας. Οι υπόλοιποι πρώην συνεργάτες μου στην Σπαρτάκ εργάζονται ήδη σε άλλες ομάδες».

-Τι στόχους σας έθεσε η διοίκηση της ΑΕΚ;
«Τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε πρώτη φάση. Στην πορεία θα ξανασυζητήσουμε σχετικά τους στόχους μας».

-Οι οπαδοί στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο συναισθηματικοί σε σχέση με τους Ρώσους. Πώς περιμένετε να σας υποδεχτούν;
«Είμαι σίγουρος ότι αγαπάνε την ομάδα τους όπως και οι οπαδοί της Σπαρτάκ. Έχουμε ένα καθήκον: να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις μέσα στο γήπεδο ώστε ο κόσμος της ΑΕΚ να είναι περήφανος για την ομάδα του».

Δείτε επίσης

Χωρίς Μαρινάκη-Κοροβέση ο ΟΦΗ κόντρα στην ΑΕΚ

Στο ματς του ΟΑΚΑ