Η βασική δυσκολία της ΑΕΚ για Πόνσε…

Ο ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ γράφει στο προσωπικό του blog, για το σημείο αναφοράς της «Ένωσης» ενώ δεν διστάζει να κάνει και τις συγκρίσεις με Αραούχο!

Ελλείψει ουσιαστικού στόχου στο πρωτάθλημα, εδώ και πολύ καιρό, είναι λογικό και αναμενόμενο, όλο το ενδιαφέρον να έχει στραφεί στα μεταγραφικά. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Εζέκιελ Πόνσε και δικαιολογημένα αφού είναι το σημείο αναφοράς στη φετινή ΑΕΚ. Δυστυχώς, το μοναδικό σημείο αναφοράς στη φετινή ΑΕΚ…

Προσέξτε, για να μην παρεξηγηθώ. Δεν είναι ο μοναδικός αξιόλογος ποδοσφαιριστής, η ΑΕΚ έχει πολλούς τέτοιους, αλλά ο μοναδικός που αποτελεί σημείο αναφοράς. Μην τα μπερδεύουμε.

Η «Ένωση» έχει ξεκινήσει την προσπάθεια για να πετύχει κάτι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο και να κρατήσει τον Αργεντίνο. Πάρα πολύ δύσκολο γιατί αφενός η Ρόμα δεν συζητά για επέκταση δανεισμού και αφετέρου διότι ο πρόεδρός της, δεν δείχνει ιδιαίτερη διάθεση για να συζητήσει και πάνω στις ρήτρες.

Άρα, η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει οικονομική υπέρβαση συγκριτικά με τα νούμερα, πάνω στα οποία κινείται. Υπέρβαση που θα ξεπεράσει κατά πολύ, εκείνη για τον Λιβάγια. Εκτιμώ ότι έχει παρθεί η απόφαση να εξαντληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια. Και νομίζω ότι μπαίνουμε σε χρονική φάση ουσιαστικών εξελίξεων και καθοριστικών ραντεβού.

Και έχει παρθεί η απόφαση, να το παλέψει όσο δεν πάει διότι πολύ απλά έχει καταστεί ξεκάθαρο σε όλους εντός ομάδας, πόσο πολύ αξίζει ο κόπος για να το παλέψει μέχρις εσχάτων προκειμένου να κρατήσει τον κορυφαίο στράικερ, ντυμένο στα κιτρινόμαυρα.

Είναι μακράν, η καλύτερη περίπτωση φορ που έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα και όχι μόνο στην ΑΕΚ, εδώ και πολλά χρόνια. Κάνει γκολ και τη «μισή» ευκαιρία, είναι αθλητικός, απίστευτα αλτικός, ταχυδυναμικός, πιεστικός σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

Και το «πακέτο Πόνσε» μετατρέπεται σε σούπερ επένδυση, όταν συνδυάσεις όλα τα φοβερά αγωνιστικά του προσόντα με τη σοβαρότητα του χαρακτήρα του. Δεν διαμαρτύρεται, δεν αποβάλλεται, δεν δημιουργεί προβλήματα στα αποδυτήρια. Είναι μόλις 22 ετών, βελτιώνεται συνεχώς και με μαθηματική ακρίβεια, θα έχει μέσα στα επόμενα χρόνια, πολύ υψηλή μεταπωλητική αξία.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, έχει καταλάβει ότι αν καταφέρει το πολύ δύσκολο δηλαδή να τον κρατήσει, δεν θα έχει λύσει απλά το μεγαλύτερο ζήτημα για κάθε ομάδα με υψηλούς στόχους, δηλαδή το γκολ, αλλά θα έχει κάνει και μια κίνηση-ματ, που δεν πρόκειται να τη μετανιώσει ποτέ.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως και το εξής. Στην προκειμένη περίπτωση, η ΑΕΚ πρέπει να πείσει δύο πλευρές. Και την Ρόμα, αλλά και τον ίδιο τον παίκτη. Ο Πόνσε έχει όλα τα καλά που προαναφέραμε, στοιχεία που ταιριάζουν σε έναν 100% επαγγελματία, αλλά όταν είσαι 100% επαγγελματίας σημαίνει ότι σκέφτεσαι και 100% επαγγελματικά και όχι και τόσο συναισθηματικά.

Δεν λέω ότι ο Πόνσε δεν έχει «δεθεί» με την ΑΕΚ, αλλά για να ξέρουμε τι λέμε, είναι λογικό αυτό που βλέπουν οι πάντες, να το βλέπει και ο ίδιος στον εαυτό του και να σκέφτεται την προοπτική να αγωνιστεί σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό.

Όπως επίσης, είναι απόλυτα λογικό να ονειρεύεται τον εαυτό του, να πρωταγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δουλεύει πολύ, έχει το μυαλό του στο ποδόσφαιρο και έχει κάθε δικαίωμα, αλλά και το ταλέντο, για να σκέφτεται κάτι τέτοιο.

Για να το κάνουμε ακόμα πιο λιανά, ο Πόνσε δεν είναι «αρρωστάκι» με την ΑΕΚ, όπως έγινε ο Αραούχο, που απέδειξε δύο φορές πόσο πολύ γούσταρε να είναι εδώ και δεν αποκλείω καθόλου να το αποδείξει και τρίτη φορά. Δεν υπάρχει ο… σωστός και ο… λάθος σε αυτές τις περιπτώσεις, ούτε πρέπει να κακίζεις κανέναν. Άλλοι χαρακτήρες. Τόσο απλό.

Στο σημείο αυτό, έρχεται η δυσκολία, αλλά και η ευθύνη των ανθρώπων της ΑΕΚ, να πείσουν τον Πόνσε ότι αυτή του η προοπτική και τα όνειρά του, περνάνε μέσα από την ΑΕΚ. Ότι δηλαδή, μένοντας στην ομάδα, θα μπορέσει να έχει ακόμα πιο ανοδική πορεία.

Ότι η ΑΕΚ θα ενισχυθεί και θα του εξασφαλίσει τα απαραίτητα εχέγγυα για να είναι ο δεδομένα πρώτος της σκόρερ και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερη συχνότητα. Μην ξεχνάμε ότι φέτος δεν «ταΐστηκε» όσο θα έπρεπε από τα άκρα της ΑΕΚ λόγω των ελλείψεων από εξτρέμ.

Στην παρούσα χρονική στιγμή, νομίζω ότι η ΑΕΚ δεν έχει έρθει σε κάποια ιδιαίτερα ουσιαστική επαφή με την πλευρά του παίκτη ώστε να μπορούμε να πούμε με σιγουριά το τι σκέφτεται. Κι εκτιμώ ότι ο ίδιος, έχοντας στο πλάι, τον πατέρα του, δεν έχουν αποφασίσει και κρατάνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Οπωσδήποτε όμως, από τη στιγμή που η ΑΕΚ μπαίνει στη διαδικασία της μάχης για να τα καταφέρει με την Ρόμα, θα πρέπει παράλληλα να δώσει και τη μάχη για να τα καταφέρει και με τον ίδιο τον παίκτη.

Αυτά τα δύο μέτωπα πρέπει να τα παλέψει με όλες της, τις δυνάμεις η ΑΕΚ. Και όχι επειδή το όνομα του Πόνσε γράφεται για τον ΟΣΦΠ, που ξεκινά και τελειώνει τις μεταγραφικές του βλέψεις, χρόνια τώρα, στους παίκτες ή στους στόχους της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ οφείλει να το παλέψει επειδή αν πετύχει το… απίθανο και κρατήσει τον Πόνσε, θα έχει δώσει ουσιαστική λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα του καλοκαιριού ενόψει και της επόμενης σεζόν, επενδύοντας παράλληλα και σε κάτι «σίγουρο» για μακροπρόθεσμα.

Τώρα, επειδή ξέρω ότι όλοι έχετε μπει στο δίλημμα, Πόνσε ή Αραούχο, προσωπικά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Για να μην θεωρηθεί όμως ότι  αποφεύγω να απαντήσω, αν μου έβαζαν το… πιστόλι στον κρόταφο, μέχρι τον περασμένο Δεκέμβρη, θα έλεγα «Αραούχο», αλλά από εκεί και μετά «Πόνσε».

Τον «Τσίνο» τον αγαπώ πιο πολύ κι έχω – όπως και όλοι μας – συνδέσει μαζί του, πιο δυνατές στιγμές της ΑΕΚ, αλλά ο Πόνσε έχει πιο ολοκληρωμένο πακέτο και είναι 22 ετών. Αρκεί βέβαια να θέλει και να μείνει.

Επειδή όμως, οι δύο τους, έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικά πλεονεκτήματα, θα ήταν απλά μαγικό να τους βλέπαμε μαζί, επιθετικό δίδυμο στην ΑΕΚ. Κι εκτός από μαγικό, θα ήταν και ουσιαστικό γιατί αυτομάτως θα έθετε την ισχύ της επιθετικής γραμμής της ΑΕΚ, ξεκάθαρα στην pole position σε σχέση με αυτή των ανταγωνιστών της.

Στο δε ερώτημα, αν είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο, η προφανής απάντηση είναι για την ώρα… «πάρα πολύ δύσκολο, ίσως και απίθανο», αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πρώιμο να απαντηθεί κάτι τέτοιο για ένα καλοκαίρι, που μπορεί να προκύψουν μία-δύο δυνατές πωλήσεις. Ήδη άλλωστε, η περίπτωση Πόνσε έχει συνδεθεί με αυτή του Μπάρκα. Κι εκτός αυτού, όπως διαπιστώσαμε και φέτος, ένα… «σημείο αναφοράς» δεν αρκεί.

39 Σχόλια

 1. Αλέξανδρος

  Φήμες λένε πως έρχονται τεράστιες προτάσεις για παίκτες της ΑΕΚ.
  Η Χαβαλένθια η Παπάρσεναλ και η Λος Άντζελες Μάλαξι ετοιμάζονται να τινάξουν τη μπάνκα και να αγοράσουν Οικονόμου Κλωναρίδη και Τσόσιτς 😛

 2. ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΕ , ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΕΙ , ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 1000 ΑΤΟΜΑ ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ ΑΞΙΖΕΤΕ

 3. Η ΒΑΣΙΚΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΖΑΜΠΑ , ΔΛΔ ΠΑΛΤΑ ΠΟΝΣΕ ΑΡΑΟΥΧΟ ΚΤΛ ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ , ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΜΟΡΑΝΕΣ ΑΙΣΤΑΡΕΒΙΤΣ ΤΣΟΣΙΤΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΛΜΠΑΝΟΜΠΑΚΑΣΕΤΕΣ ΜΑΝΤΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΕ. ΑΕΚ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ = ΦΘΗΝΗ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ . ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΤΥΧΗ

  • αηδιασμενη tasia σανο vegan laz σταθ eag 7

   Kοπελλια επειδη εισαι πολυ εγκυρη οταν προβλεπεις φαε μια μπουγατσα μπας και δροσιστεις λιγακι

   21/02/2019 13:31 at 13:31
   Παιδια μην ασχολουμαστε αλλο με την αεκ , το εμαθα απο εγκυρες πηγες η ομαδα εχει αποκλειστει απο ευρωπη , – τωρα θα εχει και δικαιολογια , μας εκανε – του παοκ και του ιβαν σαββιδη . Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ,

   • ο τυπος ειναι τρολ και ανεκδοτο…αυτος και αλλοι 2-3 (αν δεν ειναι το ιδιο προσωπο με φιαφορετικα ονοματα) δεν αξιζει να ασχολουμαστε καν με τις τοσες ταταριες που εχουν γραψει…

 4. Για να κρατήσει η ομάδα Πόνσε και κάθε Πόνσε και να πάρει Αραούχο ή άλλον ίδιου επιπέδου, χρειάζονται χρήματα. Τα οποία η ομάδα δεν διαθέτει για αγορά και τέτοια συμβόλαια τέτοιων παιχτών!!!!!!
  Η ομάδα κτίζει γήπεδο…. Πολύ καλή κίνηση και πολύτιμη. Το σπίτι μας
  Ναι συμφωνώ και.μακαρι να έμπαινε μέσα …. χθές…. Αλλά δεν φτάνει αυτό
  Γήπεδο χωρίς παίκτες, σε κάνει παοκακι…. Δυνατή έδρα, δύο τίτλοι σε 93 χρόνια!!!!!
  Κι ο Άρης έχει δυνατή έδρα. Έπεσε κατηγορία όμως…. Παίκτες δεν είχε….
  Άρα πρέπει να πάρεις παίκτες για να έχεις ομάδα, να έρχεται κόσμος στο γήπεδο σου, και να χτυπάς τίτλους…. Να αποφύγουμε την συνταγή ΠΑΟΚ, με δυνατή έδρα, και κάτι Λίνο, Νατχο, Γκαρσία…. Δεύτερης διαλογής δηλαδή

 5. νικος-αρρωστακι

  δεν κουραζονται τοσοι ανθρωποι να αρθρογραφουν θεματα που διαγραφονται μονοκονδυλια με τις λεξεις no money?
  εδω κουραζομαστε πια εμεις να σχολιαζουμε..

  • Νικόλαος Β

   Ρε μπας και έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν όλοι τους; Το καλοκαίρι λέγανε πόσο καλές συμφωνίες κάναμε και ότι αν μας κάνουν οι Πόνσε και Μπόγε θα τους κρατήσουμε και τους 2. Συμπέρασμα. Κοιτάμε να κλείνουμε απλά τρύπες στο ρόστερ και υπογράφουμε ρήτρες τις οποίες δε σκοπεύουμε να πληρώσουμε ποτέ. Ο Πόνσε έκανε εξαιρετική χρονιά και κοιτάμε να ρίξουμε τη ρήτρα (μιας εξαιρετικής συμφωνίας όπως έλεγαν όλοι οι δημοσιογράφοι) κατά 30%. Φυσικά με τον Πόνσε δε κάναμε καμιά σοβαρή κουβέντα πόσο μάλλον να έρθουμε σε συμφωνία όταν η λογική λέει πως 1,2εκ καθαρά θα είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις του. Μετά από όλα αυτά το να μείνει ο Πόνσε μοιάζει με επιστημονική φαντασία. Μακάρι να κάνω λάθος.

 6. Νομίζω ότι έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο τον παραλογισμό. Και θέλουμε να μείνει ο Πόνσε και να μην δώσουμε λεφτά και να μην πληρώσουμε όλο το συμβόλαιο και να μην πάει σε άλλη ελληνική ομάδα. Εμ δε γίνονται όλα αυτά όμως. Όσο και να θέλει να μείνει ο Πόνσε, όπως έχει πει και στις δηλώσεις του, πάνω απ’όλα είναι επαγγελματίας και δεν πρόκειται να χαρίσει το συμβόλαιο που έχει στη Ρόμα. Και ας πούμε ότι δέχεται μία μείωση, αυτή θα φτάσει πολύ βαριά στα 200 χιλιάρικα και δη στο εκατομμύριο. Όχι στα μισά χρήματα, επειδή ο τίγρης είναι τσιγκούνης.

  Βγήκε ο άλλος σήμερα στο ραδιόφωνο και είπε ότι η ΑΕΚ είναι οικονομικά δυνατή. Από που προκύπτει αυτό; Από τους δανεικούς που παίρνει κάθε χρόνο ή τη ρήτρα που αρνείται να πληρώσει, την οποία πέρυσι μας την παρουσίαζαν ως μεγάλη συμφωνία που πέτυχε η ΠΑΕ; Για γέλια και για κλάματα. Οικονομικά δυνατοί είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, όχι η ΑΕΚ του τζάμπα. Μας αρέσει δε μας αρέσει έτσι είναι. Ο Ολυμπιακός θα πάρει το Ματέο Γκαρσία, τον πιο καθοριστικό εξτρέμ του πρωταθλήματος, με το »εξωπραγματικό» ποσό του 1,4 εκατομμυρίου. Αντί να πάει ο τίγρης και να εκμεταλλευτεί τις καλές σχέσεις με τη Λας Πάλμας κάθεται μετράει τα πεντοδίφραγκα και κοιμάται αγκαλιά με τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και οι δημοσιογράφοι της ομάδας χαίρονται που η ΑΕΚ »άφησε παγωτό» τον Ολυμπιακό για τον Ντέλετιτς. Πάλι του χρόνου θα τη βγάλουμε με Βασιλαντωνόπουλους, Σάκιτς, Ντέλετιτς, Οικονόμου και Μπακασέτα, Μάνταλο στα εξτρέμ.

  • Αλέξανδρος

   Εννοούσε πως είμαστε οικονομικά δυνατοί επειδή δεν ξοδεύουμε πολλά λεφτά ρε 😛

  • ο αλλος ειναι υπαλληλος του εθναρχη του , τι περιμενεις να λεει , το καλοκαιρι θα μας λενε για γοακουμακιδες αλμπανιδες κλωναριδιδες και μπακασετομανταλους ντελετιτς και Μπουσουλαζιτσ και θα μας πανε μουσουλοντας οι αλλοι στο πρωταθλημα και θα λενε κανανε λαθη στον καλοκαιρινο σχεδιασμο . ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΩ ΕΓΩ 1000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΒΡΕΙ ΦΕΡΑΡΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΦΙΑΤ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ ΛΕΩ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΜΟΥ ΡΕ ΠΑΜΕΕΕΕΕ ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑ , ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ . ΓΗΠΕΔΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΕΛ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ….. ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΔΛΔ.

 7. ΚΑΙ ΠΟΝΣΕ ΚΑΙ ΑΡΑΟΥΧΟ ΚΑΙ 2 ΕΞΤΡΕΜΑΡΕΣ ΚΑΙ ..ΚΑΙ…ΚΑΙ…ΕΔΩ Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΣ ΣΑΝΟΣ….

 8. Δύσκολα θα μείνει ο Αργεντίνος στην ομάδα. Το πρόβλημα πέρα απ’ τη δυναμικότητα του Ελλ. πρωταθλήματος είναι ότι δεν δίνουμε και τέτοια ποσά. Σε περίπτωση που γυρίσει η γη ανάποδα πάντως και μείνει ο Πόνσε, η ομάδα χρειάζεται άλλους 4-5 παικταράδες ,χωρίς καμια δικαιολογία. Το να κάνουμε την υπέρβαση με Πόνσε και να φάμε στη μάπα Μπουσουλάτζιτς και Ντέλετιτς, ακούγοντας την ατάκα «ναι αλλά σου κράτησε Πόνσε», δεν μου λέει και πολλά. Και φέτος είχαμε Πόνσε και είμαστε 20 βαθμούς πίσω, παίζοντας άθλιο ποδόσφαιρο. Σίγουρα πάντως αν μείνει, στην θέση του επιθετικού κοιμάσαι ήσυχος.

 9. Κοροϊδευόμαστε κανονικά μου φαίνεται.

  Έχει κάνει η ΑΕΚ πρόταση-προσφορά 1.2 εκατ ευρώ για το συμβόλαιο του ώστε να το σκεφτεί για να μείνει στην ΑΕΚ?
  Δηλαδή το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ότι ο Πονσε δεν είναι »αρρωστακι»?
  Δίνεις 1.2 για να υπάρξει βάση συζήτησης?
  Δεν δίνεις? Άσε τον Πονσε και τον κάθε Πονσε για ομάδες που τα σηκώνουν οι τσέπες τους και κάτσε ψάξου για Ντελετιτς και Ιατρουδη…..

  Υ.Γ Για να καταλάβω….Η ΑΕΚ θα πάει στην Ιταλία και θα προτείνει στην Ρομα να ανανεώσει με Πονσε (!) ώστε να μας τον ξανά δανείσουν και να καλύψουν φυσικά το 50% του συμβολαίου του (600 χιλ ευρώ), ώστε να μην πληρώσουμε ρήτρες που έχουν μπει από περυσι??
  Ρε πόσο γύφτοι είναι?? Μην πας καλύτερα….Μην ξεφτιλίζεσαι έτσι….Άσε τον παίκτη να φύγει, πες ντόμπρα και ωραία, δεν γουστάρουμε να δώσουμε λεφτά για μεταγραφή….Πιο τίμιο.

  • Αλέξανδρος

   Σαν το σκύλο που κυνηγάει την ουρά του.
   Αυτοί καίγονται να τον πουλήσουν επειδή του χρόνου μένει ελεύθερος και εμείς θα πάμε να τους πούμε να ανανεώσουν με έναν παίκτη που δεν υπολογιζόταν ποτέ(!) και μετά φυσικά να μας τον δανείσουν ξανά για να γλιτώσουμε το μισό συμβόλαιο και την πληρωμή της ρήτρας.
   Και μάλιστα χωρίς να έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον ίδιο τον παίκτη που κρατά την τύχη του στα χέρια του.
   Το δε πρόσφατο αφήγημα περι άλλης ελληνικής ομάδας είναι ανέκδοτο.
   Πώς θα διασφαλίσει η ΑΕΚ κάτι τέτοιο αφού δεν εξαρτάται απο αυτήν, εκτός αν τον αγοράσει.

  • ροστερ πρωταθλητισμου

   Μα εκει ειναι το προβλημα οτι δεν ειναι αρρωστακι να παρει λιγοτερα απο τα 1,2 που παιρνει στα 22 του. Το λεει καθαρα και ο Καπετανακος στο δικο του αρθρο θελει συμπαικτη τον Πονσε για να παει στη Ρομα να πει οτι δεν θελει να τιμησει την υπογραφη της αλλα να τον παρει με οσα κρινει αυτη. Πωε ελεγε εκεινο το γαργαλιστικο ο Καζαντζογλου οτι η ΑΕΚ κοστολογει τους παικτες οσο κρινει, παιρνει οποιον θελει, οποτε το θελει σε οποια τιμη θελει? Να ενα τετοιο πραγμα και τωρα. Να παει ο Πονσε να πει στη Ρομα κατι σε στυλ «αφηστε να παω στην ΑΕΚ με τα μισα για θα φουνταρω απο την Ακροπολη» ενα πραγμα.

   Μονο τραμπα με Μπαρκα και κατι ψιλα για να γινει που δεν νομιζω οτι θα το δεχθει η Ρομα αυτο. Με τους Ιταλους τωρα που πας να μπλεξεις? Ειμαστε χωριατες ποδοσαφιρικα μπροστα τους, εδω η Τζενοα και καλα εδωσε τον Παπασταθοπουλο στην Μιλαν και πληρωθηκε 6 εκατομμυρια σε ειδος με 5 δανεικους για να μην δωσει το ποσοστο μεταπωλησης στην ΑΕΚ, η Ρομα τα ιδια με τον Μανωλα του ελυσε και εκανε νεο συμβολαιο για να μην δωσει το10 % στον γαυρο αν πουλιοταν σε 4 χρονια απο τοτε που τον πηρε και ψαχνουμε εμεις οι Ιθαγενεις να κοροιδεψουμε τους επαγγελματιες.

   Εχει συνεχεια το σιριαλ Γιαγκο. Ενα μηνα θα ψαχνουν να κλεισουν εισιτηρια κτλ. Αστειοτητες παλι χρονο αγοραζουν. Νομιζουν οτι αγοραζουν αλλα δεν ειναι περυσι που ημασταν εν τη μεθη της χαρας απο τον τιτλο.

 10. Εχει γραφει οτι η ΑΕΚ εχει κλεισει τον Αθανασιαδη. Εγω το μονο Αθανασιαδη που ξερω ειναι αυτος που επαιζε στον παοκ. Αν ισχυει, ζητω που καηκαμε!!!

 11. Λογικό είναι αφού δεν υπάρχει αγωνιστική να γράφουμε κάτι για μεταγραφικά αλλά το θέμα με τον Πόνσε ξεχείλωσε… Μην παραμυθιάζεται τζάμπα τον κόσμο. Δεν υπάρχει πιθανότητα να μείνει . Καλύτερα να κλέίσει η ομάδα όσο το δυνατόν πιο νωρίς ένα καινούργιο φορ που θα είναι από την αρχή στην προετοιμασία και θα δέσει με την ομάδα παρά να φάμε στην μάπα όλο το καλοκαίρι δούλεμα μέχρι τέλη Αυγούστου και στο τέλος να μείνουμε με κανέναν Γιακουμάκη…

 12. Αλέξανδρος

  Εχω μια άλλη απορία: ας πούμε πως η ΑΕΚ ξεπαραδιάζεται και κρατάει τον Πόνσε.
  Ως γνωστόν έτσι όπως είμαστε χρειαζόμαστε τουλάχιστον 3-4 ποιοτικές προσθήκες. Το δήλωσε ακόμα και ο προπονητής.
  Με οσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, σε περίπτωση που μείνει ο Πόνσε τι πιστεύουμε πως θα είναι οι υπόλοιπες μεταγραφές?

  • Αν αποκτήσει έναν παίκτη που φεύγοντας θα αφήσει καμιά 20αρια γκολ και καμιά δεκαριά εκατομμύρια, εγώ προσωπικά θα το βουλώσω όσους δανεικούς κι αν φέρει…

 13. Ρε παιδια τα πραγματα ειναι απλα.
  Η ομαδα περσυ διαπραγματευτηκε την ρητρα του Πονσε με δοσεις και χρονικες αποστασεις ετσι ωστε στην καλυτερη των πιθανοτητων (να μπει ομιλους τσλ δηλαδη) να μπορεσει να τον αγορασει εαν τυχει και της βγει πολυ καλος. Ετσι δεν λεει η λογικη για μια ορθολογικη ομαδα;

  Ε για την ΑΕΚ αυτο δεν ισχυει.
  Η ΠΑΕ μοιραζει σανο στους οπαδους με εικονικες ρητρες που δεν προκειται να ενεργοποιησει ποτε. Μοιραζουν σανο οι φυλλαδες, τρωνε το παραμυθι οι ΑΕΚτζηδες, και επαναλαβετε το επομενο καλοκαιρι.

 14. Να προσθέσω και το οτι το να μην εχουμε δικο μας φορ και το να ψαχνουμε δανεικο, οδηγεί και στο να παιζουμε τα πρωτα ευρωπαϊκά ματς χωρις τον βασικο μας φορ. Γιατι τετοιο δανεισμοι δυσκολα μπορουν να γινουν εγκαιρα. Ο λογος ειναι οτι και οι ομαδες προτιμουν να τους πουληαουν απευθειας και οι παιχτες ψαχνουν κατι καλυτερο.

 15. Όχι δεν σε παρεξηγούμε. Η ΑΕΚ έχει πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές σαν τον Πόνσε. Αν το έγραψες νηφάλιος ων, εξηγησέ μας τότε κ δημοσιογράφε. 1. Γιατί η ΑΕΚ είναι 25 βαθμούς πίσω από τον πρώτο, έχει 0 νίκες στα ντέρμπυ, ενώ έκανε το ρεκόρ από όλες τις ελληνικές ομάδες που έπαιξαν CL με συγκομιδή 0 βαθμούς; 2. Αν ο Πόνσε είναι ένας αξιόλογος παίχτης ανάμεσα σε πολλούς γιατί η ΑΕΚ θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για να τον αποκτήσει; Εκτός αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε εμείς και αρχίζεις να προετοιμάζεις το έδαφος, αλλά και πάλι η «λείανση» που κάνεις για να το καταπιούμε είναι για γέλια.

 16. Αν η ΑΕΚ τα βρει με τον παίχτη δίνοντας του 1.200.000 όπως είναι το συμβόλαιο του και πληρώνεται μισό από ΑΕΚ μισό από ρόμα αυτή τη στιγμή,αν ο Έκι θέλει να μείνει στην ομάδα που νομίζω ότι μπορεί να πειστεί,τότε τα 6 εκατομμύρια της ρήτρας δεν θα πρέπει ούτε στο ελάχιστο να είναι ζήτημα.Ειδικά όταν είναι να πληρωθούν σε 2 χρόνια.

  Γιατί πρώτον όσο κι αν διαφωνούμε με την σφιχτή οικονομική πολιτική της διοίκησης,τουλάχιστον το οικονομικό ταβάνι στο μπάτζετ ανεβαίνει κάθε χρόνο.Κι αν πέρυσι η υπέρβαση ήταν ο Λιβάγια με 1.800.000 τότε άνετα φέτος η υπέρβαση είναι ο Πόνσε με 3.000.000 επί της ουσίας αφού τα άλλα 3 είναι να δοθούν του χρόνου.

  Επίσης πλησιάζοντας στο να μπει η ομάδα στην Αγιά Σοφιά και μάλιστα ξεχρεωμένη από την αρχή,δεν μπορεί το καλοκαίρι του 2020 να μην κάνει 3 μεταγραφές εκατομμυρίων.Ακόμα και φετος όμως που δεν θα είναι χρονιά γηπέδου,το να δοθούν 3 εκατομμύρια δεν είναι κανένα παράλογο ποσό.

  Το ότι πρέπει να κάνει τουλάχιστον και μια δυνατή πώληση η ΑΕΚ,είτε αυτή αφορά τον Μπάρκα ή τον Μάνταλο είτε Γαλανόπουλο και δεν ξέρω ποιον άλλον,είναι κι αυτό δεδομένο για μένα.Γιατί για να φέρει δυο εξτρεμάρες για βασικούς -ο Ντέλετιτς ως αναπληρωματικός μπορεί να υπολογίζεται μαζί με τον Αλμπάνη- δεδομένα θα πρέπει να δώσει καλά λεφτά.

  Το να έχει φέτος Πόνσε και Αραούχο στο ρόστερ σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολο όπως σίγουρα θα εκτόξευε τον ενθουσιασμό όλων μας.Το δίδυμο Αραούχο-Πόνσε είναι αρκετά καλύτερο από το Λιβάγια-Αραούχο ή Λιβάγια-Πόνσε.Σε περίπτωση πώλησης Λιβάγια όμως δεν θα ήταν απίθανο.Όσο μπακαλίστικο κι αν είναι,αν πουλήσει Λιβάγια με 7 εκατομμύρια και Μπάρκα με 5,τότε άνετα θα μπορούσε να αγοράσει Πόνσε και Αραούχο.

  Τώρα στη σύγκριση Αραούχο και Πόνσε,ο Πόνσε είναι μεγαλύτερος γκολτζής.Άρα και προτεραιότητα για την ΑΕΚ θα πρέπει να είναι ο Πόνσε.Ο Αραούχο στα 27 αν αποκτηθεί από την ΑΕΚ,δεν βλέπω καν το ενδεχόμενο να μην κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.Ο Πόνσε και να αγοραστεί το πολύ σε 2 χρόνια θα έχει πουληθεί.

  • Μονόχνωτος

   Φίλε νομίζω οι δόσεις για τον μικρό είναι για τρία χρόνια και όχι δύο. Επίσης αν ο Λιβάγια πιάσει εφτά και ο Μπάρκας πέντε, με τη χρονιά που έχουν κάνει, κάποιους θα έχουμε πιάσει κότσους. Δεν βλέπω να κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι. Μακάρι βέβαια, αλλά δεν νομίζω.

 17. Μονόχνωτος

  «Αν πετύχει το… απίθανο και κρατήσει τον Πόνσε» διαβάζω και καταλαβαίνω από την διατύπωση διάφορα. Τα προφανή, μην το παίζω και ξυπνητζής.
  Το μόνο που ζητάω είναι να μην πουληθεί ελπίδα άνευ λόγου φέτος. Όχι ότι πέρυσι μασήσαμε, απλά αν συμβεί το ίδιο και φέτος το καλοκαίρι, θα εξοργιστούν ακόμα και οι χειροκροτητές. Υπό αυτή την έννοια ας μιλάμε για «απίθανα». Είναι και αυτός ένας τρόπος να πέφτουν οι απαιτήσεις, να ξέρουμε, έστω και έμμεσα, τι μας γίνεται. Όχι απλά να υποθέτουμε.

 18. Καποια στιγμη ομως θα πρεπει να σταματησει αυτο. Το να εχουμε το αγχος για το αν θα κρατήσουμε παιχτες βαρομετρα. Γιατι αν χαθει ο Πονσε η ΑΕΚ θα εχει χασει εναν παιχτη με μεγαλη χρηματιστηριακη αξια. Και αν μετα δεν ερθει ουτε ο Αραουχο, θα πρεπει παλι να βρει καποιον που θα δίνεται δανεικος (γιατι δεν προκειται να δωσει πολλα λεφτα για παιχτη που δεν εχει δοκιμασει). Ε κατανταει αστειο να βασίζεσαι καθε χρονια και σε διαφορετικο δανεικο φορ. Σου βγηκε μια, σου βγηκε δυο,καποτε θα σταματησει να σου βγαινει.
  Ο Πονσε ως επαγγελματιας λογικο ειναι να σκεφτεται να παει σε καλυτερο πρωταθλημα. Αλλα θεωρω δεδομενο οτι δε θα βρει ομαδα στην Ευρωπη να του δινει 1.2 μυρια επειδη τα πηγε καλα στην Ελλαδα. Ουτε θα δωσει καμια ομαδα 6 μυρια στη Ρομα ενα χρονο πριν ληξει το συμβολαιο του. Αυτο μονο ο οσφπ ή ο παοκ θα μπορουσαν να το κανουν (για αγωνιστικους και μη λογους).
  Η ΑΕΚ λοιπον ας του δωσει πανω απο ενα μυριο και αν δε δεχτει να του ευχηθει καλη επιτυχια και να λαει για αλλα. Αλλα θα ναι τραγικο να του προτεινει συμβολαιο κατω του μυριου.

 19. Ωραία όλα αυτά που γράφει στο άρθρο αλλά δεν κατάλαβα ποια είναι η βασική δυσκολία τελικά.

 20. η βασική δυσκολία της ΑΕΚ για Πόνσε είναι τα 6 εκατομμύρια στη Ρόμα και τα 4 εκατομμύρια στον παίχτη (για 2 χρόνια συμβόλαιο μαζί με την εφορία). Όλα τα άλλα είναι εύκολα.

 21. Αλέξανδρος

  Ολη η ουσία του άρθρου είναι αυτή η πρόταση: «Στην παρούσα χρονική στιγμή, νομίζω ότι η ΑΕΚ δεν έχει έρθει σε κάποια ιδιαίτερα ουσιαστική επαφή με την πλευρά του παίκτη ώστε να μπορούμε να πούμε με σιγουριά το τι σκέφτεται. »
  Τα υπόλοιπα είναι για να περνά η ωρα και να γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα.
  Μέχρι και οι Ισπανοί σπάνε πλάκα μαζί μας για τα φαντασιακά σενάρια που ανακυκλώνουμε ενω δεν έχει τεθεί πουθενά κάποιο θέμα για Αραούχο ή για Πόνσε.
  Και στην τελική δεν ξέρω σε τι εξυπηρετούν αυτά τα σενάρια. Να δείξουμε πως η ΠΑΕ «προσπαθεί» ? Αφού ξέρουμε πως τα χρήματα που απαιτούνται δεν τα δίνουμε.
  Θα προτιμούσα να ασχολούμασταν με τις εναλλακτικές λύσεις παρά με το εμπόριο ελπίδας και τις ατέρμονες κοσμοθεωρίες για «Πόνσε η Αραούχο»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *