Η εμφάνιση του 1994/95: Η καλύτερη φανέλα στην ιστορία της ΑΕΚ, με τη δική σας ψήφο!

Η εμφάνιση που μάγεψε το Champions League και συνδυάστηκε με μεγάλες στιγμές, αναδείχθηκε ως η ιδανική για την ΑΕΚ των ονείρων

Μπορεί να μη συνδυάστηκε με κάποιον τίτλο. Εκείνη τη σεζόν, ήταν η πρώτη που η ΑΕΚ έμεινε μακριά από το πρωτάθλημα. Αλλά υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις, που ξεπερνούν ακόμα και έναν τίτλο. Η φανέλα της σεζόν 1994/95, η υπέροχη έμπνευση της Basic για την παρθενική συμμετοχή της Ενωσης στους ομίλους του Champions League, αποτέλεσε τη βασική σας επιλογή – με μεγάλη διαφορά μάλιστα – για την εμφάνιση της ΑΕΚ των ονείρων.

Δεν μπορείς εύκολα να εκφέρεις αρνητική άποψη. Ηταν μια υπέροχη φανέλα, που φέρνει στο νου υπέροχες αναμνήσεις. Η Basic είχε δημιουργήσει τότε για την ΑΕΚ κάτι πρωτοποριακό. Μια φανέλα που είχε ως βάση μεν το κίτρινο χρώμα, αλλά ο δικέφαλος κυριαρχούσε πάνω στην εμφάνιση και αναπτύσσονταν κατά μήκος της φανέλας, προσφέροντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Την αναδείξατε ως πρώτη επιλογή, με το εμφατικό 34%.

Η έκπληξη και οι πρωταθληματικές

Εάν η φανέλα του Champions League υπήρξε – σχεδόν αναμενόμενα – η βασική σας επιλογή, η έκπληξη αφορούσε τη 2η θέση. Εκεί, αναδείχθηκε με ποσοστό 15%, η εμφάνιση της σεζόν 1997/98. Ηταν η χρονιά με τον Ντουμίτρου Ντουμιτρίου στον πάγκο, την αλλαγή στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ μεσούσης της περιόδου, όπου δεν συνδυάστηκε με κάποιον τίτλο παρά τις σημαντικές επιτυχίες στα ντέρμπι.

Εκείνη η φανέλα που έφερε την υπογραφή της Kappa, είχε ξανά το παιχνίδισμα με τον δικέφαλο. Το κίτρινο χρώμα κυριαρχούσε στη βάση, αλλά ο δικέφαλος προέβαλε πιο επιθετικά στο κέντρο σχεδόν της εμφάνισης.

Πιο λογική, φάνηκε η 3η επιλογή σας. Βλέπετε, αφορά την πρωταθληματική φανέλα. Το 2018, η ΑΕΚ επέστρεψε στο θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατέκτησε το πρωτάθλημα έπειτα από 24 χρόνια και η φανέλα εκείνης της σεζόν – τελευταία στη συνεργασία με τη Nike – κέρδισε το 13% των προτιμήσεων σας. Ριγέ φανέλα, όπως συνηθίζει η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια.

Αμέσως μετά, με ισχνή διαφορά, ακόμα μια πρωταθληματική φανέλα. Αυτή του τελευταίου πρωταθλήματος, της περιόδου 1993/94. Από την Basic και αυτή, με το κίτρινο χρώμα να κυριαρχεί και τον θυρεό του σήματος της ΑΕΚ να αναπτύσσεται στη μισή πλευρά.

Δείτε πως ακριβώς ήταν οι επιλογές σας.

Δείτε επίσης

Με χατ-τρικ το αντίο του Τσιάρτα (VIDEO)

26 Μαΐου 1996, η ποδοσφαιρική σεζόν ολοκληρώνεται, η ΑΕΚ αποδίδει εκπληκτικό ποδόσφαιρο, σκοράροντας 87 φορές …