Η ΑΕΚ αφήνει πίσω της το σκεπτικό…της λιγότερης αποτυχίας

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr για το πραγματικό κίνητρο της αλλαγής στον πάγκο της ΑΕΚ

Η κουβέντα φαίνεται να έχει γυρίσει πάλι στο αν η ΑΕΚ πάει για αλλαγή προπονητή επειδή θέλει κάποιον πιο επιθετικογενή κλπ. Ο Καρντόσο είναι προπονητής που αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Η κουβέντα αυτή δεν έχει νόημα κατά την γνώμη μου.

Η προσωπική μου εκτίμηση, είναι πως η διαδικασία αλλαγής προπονητή που «τρέχει» και οδηγεί κατά πάσα πιθανότητα στον Πορτογάλο, γίνεται κυρίως με το σκεπτικό του να έρθει στην ομάδα κάποιος, που θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην δουλειά με την ίδια την ομάδα. Αυτό το λέω σε σύγκριση με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Η ταυτότητα του Μανόλο Χιμένεθ είναι πολύ γνωστή στους ανθρώπους της Ένωσης, ανεξάρτητα από το αν θα λειτουργούσε αυτή η τελευταία του επιστροφή ή όχι. Αυτονόητο αυτό και γράφτηκε εδώ πάλι σχετικά πρόσφατα.

Αυτή η ταυτότητα έχει εκτιμηθεί πως βασίζεται σε δύο κύρια χαρακτηριστικά. Στην δουλειά στην ένταση, που πολλές φορές – αλλά όχι πάντα- έχει αντίκτυπο θετικό και στην ψυχολογία.

Και δεύτερον, στην δουλειά πάνω στην ανάλυση του εκάστοτε αντιπάλου και στην προσαρμογή της ομάδας ανάλογα.

Ο Μανόλο δεν είναι ο προπονητής που θα αφοσιωθεί στην δουλειά στην ίδια την ομάδα του πρώτιστα. Σε αυτόν τον τομέα έχει ένα δυο βασικά στοιχεία που θέλει να περάσει και ξέρει να τα δουλεύει καλά. Με βάση αυτά, κοιτάει πως θα αντιμετωπίσει καλύτερα τον κάθε αντίπαλο.

Κανείς δεν είπε πως αυτό είναι εύκολο. Δεν το λέω για να ακουστεί εύκολο. Αντίθετα το να έχει αποτέλεσμα η δουλειά που επικεντρώνεται στην ένταση, δεν είναι απλό πράγμα. Και απλό πράγμα δεν είναι και η σωστή προσαρμογή στις απαιτήσεις του κάθε αντιπάλου.

Στην ΑΕΚ λοιπόν που τα ξέρουν όλα αυτά, φαίνεται να αποφασίζουν πως δεν θέλουν να προχωρήσουν έτσι. Θέλουν να πάνε σε έναν προπονητή που θα αφιερώσει πολύ περισσότερο χρόνο στην ίδια την ΑΕΚ. Στην δουλειά με την ίδια την ομάδα. Ο Καρντόσο έχει αυτό το προφίλ.

Δεν είναι ζήτημα επιθετικού ή αμυντικού παιχνιδιού.

Ούτε υπάρχει καμιά προσδοκία – όχι πλέον τουλάχιστον- πως πάμε για να βρούμε αυτόν που θα μεταμορφώσει μια ομάδα που έφτασε να μη μπορεί να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο φέτος, σε κάτι που θα αρχίσει με μια προετοιμασία το καλοκαίρι και τις μεταγραφές, να συγκλονίζει τα πλήθη με το επιθετικό ελκυστικό ποδόσφαιρο που θα παίζει.

Είναι ζήτημα προσδοκίας για περισσότερη και πιο σύνθετη δουλειά με την ίδια την ομάδα. Μέσα από την οποία θα έρθει το επιθυμητό ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα.

Είναι δεδομένο πως για πρώτη φορά ίσως από το 2013 και μετά, η ΑΕΚ πάει πραγματικά να επενδύσει με ρεαλιστικά κριτήρια, σε μια επιλογή προπονητή. Το κύριο, είναι η προσδοκία για την δουλειά που θα κάνει, το λέω ξανά, με την ίδια την ομάδα σε καθημερινή βάση.

Τονίζω το «ρεαλιστικά», γιατί και πέρσι επένδυσε στην επιλογή του Ουζουνίδη, αλλά αυτό έγινε σε λάθος βάση. Και με λάθος εκτίμηση του δυναμικού που θα είχε στα χέρια του και των αναγκών στην ενίσχυση του και με λάθος εκτίμηση για την δυνατότητα του (και γενικά ίσως του Έλληνα προπονητή) να διαχειριστεί σωστά την στιγμή της πρώτης πραγματικής κρίσης.

Εδώ η ΑΕΚ θα επενδύσει σε έναν προπονητή, χωρίς να τον βλέπουν σαν μάγο.

Με την γνώμη του ίδιου να είναι το βασικό κριτήριο για την εκτίμηση του νυν δυναμικού, αλλά και με πλήρη συναίσθηση της ανάγκης να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να ικανοποιηθούν τα «θέλω» του. Αυτό η ΑΕΚ δεν το έχει κάνει ξανά, από τότε που ξεκίνησε το «Ερχόμαστε».

Είναι αστείο να θεωρεί κανείς πως αυτή η επιλογή, που έχει καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα δεν θα στηριχθεί με τον τρόπο που θα περιμένει ο νέος προπονητής και στην ΑΕΚ θα τον ξέρουν πολύ πριν τον δούμε να περνάει την είσοδο των γραφείων της ΠΑΕ. Ή πως θα φτάσει στην Αθήνα χωρίς πληρέστατη εικόνα και ξεκαθαρισμένα όλα όσα θεωρεί σημαντικά, για να πετύχει στην δουλειά του.

Η ΑΕΚ θεωρώ πως πάει στην επιλογή Καρντόσο, που ως προοπτική, στην ευρωπαϊκή αγορά εκτιμάται πολύ πιο πάνω από τον νυν τεχνικό της και με αυτό θα κόβεται και κάθε κουβέντα – ανόητη έτσι κι αλλιώς- για το αν ο πήχης θα ψηλώνει ή θα χαμηλώνει, με την αλλαγή.

Και κάτι τελευταίο. Βλέπω πως ένα από τα πιο ισχυρά επιχειρήματα υπέρ του Μανόλο Χιμένεθ απ’ όσους θεωρούν την παραμονή του ως ορθή επιλογή, είναι περίπου το «τέτοιοι που είμαστε, μόνο ο Χιμένεθ μπορεί να μας καλύψει κάπως τις ατέλειες». Αυτό προσωπικά αρνούμαι να το δεχτώ.

Φυσικά υπάρχουν ατέλειες και παθογένειες. Δεν αρκεί ένας νέος προπονητής για να εξαφανιστούν, αλλά μια επιλογή με σκεπτικό θετικό, είναι σαφώς προτιμότερη από μια επιλογή με γνώμονα την λιγότερη δυνατή αποτυχία.

Το ότι η ΑΕΚ αυτό δείχνει διατεθειμένη να το αφήσει πίσω της, είναι καλό. Δείχνει πως σκέφτεται, ακόμη κι αν έχει να αλλάξει και πολλά άλλα πράγματα για να τα καταφέρει, πως την ενδιαφέρει η επιτυχία κι όχι η λιγότερη αποτυχία.

Δείτε επίσης

Έτσι στηρίζεται η νέα προσπάθεια

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr για τα δύο τρία βασικά που μοιάζουν απαραίτητα αυτή την περίοδο στην ΑΕΚ

54 Σχόλια

 1. Μπροστά στην ανάγκη πολλών και καλών μεταγραφών, είναι σχετικά αδιάφορο το θέμα
  του προπονητή. Χωρίς σοβαρή επένδυση σε παίκτες, κανείς δεν μπορεί να κάνει θαύματα.
  Και δυστυχώς μας το είπε ευθέως ο Μελ, ότι δεν σκοπεύει να ξοδέψει ούτε φέτος…

 2. Ο Τάσος Τσαταλης έχει πάρει φωτιά τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Πολύ ενημέρωση. Όλα για τον προπονητή. Τίποτα κύριε Τάσο μας για ενίσχυση. Ποιοτική εννοώ;

 3. ΚΑΙ Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.ΑΠΛΑ ΕΚΕΙ ΤΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΕΥΜΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΛΙΣΤΑ.

 4. δεν ψηφιζουμε ΝΔ, ΚΑΤΩ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ.

 5. Μανος21ΑΕΚ1984

  Η ομάδα μας προπονητή είχε….Και καλό,μ’αυτόν πήραμε το πρωτάθλημα και στην Ευρώπη έπαιξε καλά….απλά ζήτησε παίχτες να κάνουν την διαφορά και καλά έκανε και τον φάγανε…απλά είναι τα πράγματα…..Τώρα πάλι πάμε στα λαχεία….

 6. ΤΡΑΓΑΝΟΣ

  ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ……..

 7. ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ Ν.Δ.=ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ…

 8. Απέθαντος

  Αφήνουμε πίσω μας το σκεπτικό της λιγότερης αποτυχίας…πάμε ολοταχώς για καθολική αποτυχία. Πόσο κατώτερος των προσδοκιών αποδεικνύεσαι ρε «τίγρη» …μας γ@μησες την ψυχολογία. Ακόμα και για το γήπεδο φοβάμαι. Θα το φτιάξουμε και θα είναι σαν να μην το φτιάξαμε!

 9. Κριμα!!!!!οσο οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ συνεχίζουν να αβαντάρουν τον Μελ η ομάδα αντί για βήματα μπρος θα πηγαίνει ολο και χειρότερα!!!

 10. Όταν λες περισσότερη δουλειά από Καρντόσο θα αναφέρεσαι στο κομμάτι της τακτικής στην επίθεση.Γιατί είναι γνωστό πόσο δουλευταράς είναι ο Μανόλο και πόσο δουλεύει την ένταση,την αμυντική τακτική κλπ.Βάσει φιλοσοφίας του δεν δίνει μεγάλο βάρος στην επιθετική τακτική,όπου το δόγμα του είναι να δίνει ελευθερία κινήσεων στους μεσοεπιθετικούς.Ειδικά αν αυτοί είναι ποιοτικοί κάνουν και πιο εύκολα την δουλειά.Επίσης στην πράξη φάνηκε ότι ο Μανόλο δεν έδινε μεγάλη βάση στα στημένα.Εξπέρ στα στημένα ήταν ο Φερνάντο.

 11. ΜΙΑΟΥ ΜΙΑΟΥ

  Προπονητές από τα πανέρια, παίχτες από τα πανέρια, Μανταλομπακατες βασικοί, αμπαλομπακάκηδες ανταντικατάστατοι, Οικονόμοι βασικοί, Αλμπανογιαννιώτες και Κλωναρίδες αναπληρωματικοί. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ ΤΟΥ ΗΓΕΤΙΔΗ.

 12. Η ομάδα χρειάζεται παίκτες που μπορούν, οι παίκτες θα φτιάξουν τον προπονητή αν έστω αυτος δεν είναι βλάκας, οπως έγινε με τον λουτσεσκου. Παίρνεις προπονητή που πιστεύεις ότι μπορεί να φτιάξει τους παίκτες σου να παίζουν καλύτερα? Αυτό σημαίνει ότι δεν θες να πάρεις παίκτες..
  όχι ότι ο ΜΑΝΟΛΟ ήταν τέλειος, αλλά πήραμε τίτλο μαζί του, κι αν τον ΜΑΝΟΛΟ του φέρθηκαν έτσι, αυτόν εδώ θα τον φύγουν νύχτα..
  Είναι κρίμα να βλέπεις την ομάδα σου έτσι… κι ο Μάρτινς του γαύρου δεν ήρθε από καμία σούπερ θητεία αλλά παίρνει παίκτες ο άλλος, δεν παίζει το πουλί του οπως εμείς..

 13. Εγώ λέω ότι είναι ο καλύτερος που θα μπορούσε να έρθει στην ΑΕΚ. Ποιούς παίκτες θα φέρει η διοίκηση είναι το θέμα! Το υλικό που έχει η ομάδα δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να συναγωνιστεί Οσφπ και Παοκ ούτε κατα διάνοια…είναι υλικό για ομάδες 4ης-5ης θέσης! Και δεν βλέπω διάθεση για να δαπανηθούν χρήματα για μεταγραφές…

 14. Τάσο και παιδιά καλησπέρα.. Βάση του βιογραφικού του αυτός ο Καρντοσο η ειδικότητα του είναι να βγάζει να ανεβάζει νέους παίχτες. Εγώ δεν βλέπω κάπου για πρωταθλητισμο… ***Τον τίμιο Μανολο Χιμένεθ τον γνωρίζουμε όλοι τα καλά του και τα κακά του είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και γνώριζε ακριβώς το τι ακριβώς χρειάζετε η ΑΕΚ μας για πρωταθλητισμο… Νομίζω ότι η ΑΕΚ του πρωταθλήτισμου δεν χρειάζεται προπονητή για ανάδειξη ταλέντων…. ***Πάλι για 3η θέση το κόβω με την νέα σεζόν.. Μακάρι να διαψευστώ…..

 15. Προφανώς πρέπει να δούμε τον νέο προπονητή στο γήπεδο για ένα σεβαστό διάστημα για να το κρίνουμε . Όλα τα άλλα είναι ανούσια.

  Εγώ κρατάω ως θετικό ότι έχει δουλέψει με νέους παίκτες…αυτό χρειάζεται η ΑΕΚ. Να αναδεικνύει παίκτες και να πουλάμε. Να βγουν παίκτες από ακαδημία. Τα πράγματα πλέον στο ποδόσφαιρο δεν εξαρτώνται από ταλέντο..αλλα από δουλειά. Αν μπορεί να πείσει τα παιδιά να δουλέψουν σωστά κ πολύ , θα τα καταφέρει.

  Τίγρη χωρίς μεταγραφές….και αυτός απατος θα πάει. Εκτός κ αν αυτό είναι το πλάνο σου….πλέον δεν το αποκλείω. Όλα θα φανούν αυτό το καλοκαίρι.

 16. ΑΕΚ Θεα ολης της Γης

  Περυσι στο λιμανι φερανε ,μετα βαιων και κλαδων,τον Τουρε..
  Ηρθε αποθεωθηκε,ανεβασε τα διαρκειας,υπεγραψε κι ενα παχυλο συμβολαιο..
  Οταν ομως ηρθε η ωρα των παιχνιδιων κι επρεπε να δικαιολογησει τα λεφτα του ,δεν..
  Ο προπονητης δεν μασησε και τον εστειλε στην εξεδρα,μεχρι τον Γεναρη που τον εστειλαν απο ‘κει που ηρθε..
  Τον Γεναρη λοιπον φερανε εναν φορ,τον Σολδανο,ως επιλογη του Μαρτινς,γιατι ηταν φανερο οτι ειχαν προβλημα στο γκολ.
  Απο την μερα που ηρθε,ξεκινησε 4 φορες,αντικατασταθηκε τις δυο και μπηκε αλλες δυο φορες αλλαγη,με συγκομιδη 0 γκολ!!
  Ο προπονητης ομως στηριχθηκε κι ανανεωσε το συμβολαιο του για του χρονου,ενω οι γαυροι εμεναν για δευτερη συνεχομενη σαιζον χωρις κανενα τροπαιο..
  Υπαρχουν κι αλλα που γινανε ,αλλα δεν θα κατσουμε να αναλυσουμε ολη την χρονια των γαυρων..
  Το ρεζουμε ειναι οτι ο προπονητης στηριχτηκε στα δυσκολα και στις διενεξεις με τους ακριβους παικτες του ροστερ,εγινε κατανοητο οτι αυτος αποφασιζει κι οι παικτες συμμορφωνονται..
  Εδω ομως η κατασταση ειναι διαφορετικη.
  Εδω τους βαφτιζουμε «project» και βρεξει ,χιονισει δεν βγαινουν απο την 11αδα !
  Αρα εκτος απο προπονητη και προσθηκη παικτων στο ροστερ,πρεπει να αλλαξει κι η δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια μεσα στα αποδυτηρια της ΑΕΚ,ορισμενων παικτων που νιωθουν πιο σημαντικοι απ’τους στοχους της ομαδας και το σχεδιο του εκαστοτε προπονητη..
  Πρεπει λοιπον στις διαφωνιες και τις αντιδρασεις ,μεταξυ παικτων -προπονητη,κερδισμενος να βγαινει ΠΑΝΤΑ ο προπονητης,εφοσον βεβαια θελει η διοικηση να κανει πραξη την στηριξη και την εμπιστοσυνη που ισχυριζεται οτι του παρεχει..
  Εκτος λοιπον απο προπονητη που αλλαξαμε και τις αλλαγες που θα γινουν στο ροστερ,πρεπει κι ο Μελ. να το παρει αλλιως στις σχεσεις που αναπτυσσει με τον εκαστοτε προπονητη της ΑΕΚ και τα πουλεν και τις προτιμησεις του σε παικτες να τις κρατα για τον εαυτο του..
  Ειδαλλως προκοπη δεν θα δουμε..

  • νικος-αρρωστακι

   Απορώ πως ο Γιώργος Παπαδόπουλος σε έχει αφήσει ακόμη ασχολιαστο…από μένα +21

  • Aν εχεις επιλογες…αφηνεις στον παγκο οποιον πρεπει..Οταν δεν εχεις,οχι μονο δν αφηνεις στ παγκο,αλλα αλλαζεις και θεσεις μπας και βγει 11αδα..Ωραια τα ηρωικα..αλλα οταν εχεις αλλαγη του Λοπεζ τον Βινι..τοτε τον βαζεις και κουτσο..
   Οσο για τις αποκαλυψεις σου περι..πουλεν,αγαπητικων ή μη και δημοσιουπαλληλων..τα αποδυτηρια Μανολο,ηταν απ τα καλυτερα της Ιστοριας μας!! Κι αυτο δεν γινεται με τετοιους μεθοδους!! Ακριβως το αντιθετο απ αυτο που λες δλδ…

 17. Τασο μονο ντροπη νιωθουμε ακομα και αυτοι που ολα τα χρονια παλευαμε εδω μεσα με νυχια και με δοντια απεναντι στην ισοπεδωση… Δυστηχως φιλε το μονο σωστο που εχει γραφτει στο αρθρο ειναι ο τιτλος… Η ΑΕΚ ΔΕ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ… ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ… ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΡΙΝΟ ΠΕΡΥΣΙ…
  Θλιψη και μονο

  • Αν θες να σε βοηθήσουμε να διαχειριστείς την απόλυση της γυναίκας σου, σου κλείνουμε ένα ραντεβού με ψυχολόγο.

   • Χαιρομαι για τη δικια σου… Εκει που δουλευει η τιμη αλλαζει… Η πελατεια δε χανεται… Ισως οταν εχω ψυχολογικη πιεσηνα πληρωσω 20ρικο να ξεχαρμανιασω… Διευθυνση γραψε μας

   • 😂😂🤣🤣🤣😂😂😂🤣🤣🤣

 18. Αδαμιδης νούμερο 2

  Το αθλητικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ έχει πια φτάσει να θεωρείται επιστημονική φαντασία. Φεύγει ένας προπονητής 2 τίτλων με μικρομεσαίο υλικό κι έρχεται ένας προπονητής που η μόνη του επιτυχία ειβαι που πήρε την Λαρισα της Πορτογαλιαςωκαιβτην έβγαλε Europa League. Και με βάση αυτή την επιτυχια δοκιμαστηκε 2 φορές σε σοβαρότερες ομάδες και απολύθηκε με κλωτσιές! Κι αυτό πριοαθουν να ας το παρουσιάσουν ως πλάνο, επιτυχία, κλπ. Κύριοι, τα πράγματα είναι απλά: οι Πρόεδροι φέρνουν τίτλους, κι οι διαχειριστές βγάζουν κοινόχρηστα. Η ΑΕΚ αυτή την στιγμή δεν έχει πρόεδρο, διαχειριστή έχει. Ο διαχειριστής όμως, ακριβώς επειδή δεν βάζει Δοξαράς δίκη του και απλά διαχειρθζεται τα χρήματα άλλων οφείλει να ακούει τους χρηματοδότες -τον κόσμο τηςΑΕΚ στη συγκεκριμένη περίπτωση) και οδι να μας το παίζει δικτάτορας. Το καταλάβατε κύριε Τίγρη-Αδαμίδη?

 19. Συγγνώμη ρε παιδιά, δεν τον ξέρω τον άνθρωπο αλλά ο Λουτσεσκου τι παραπάνω είχε στο βιογραφικό του; Τι θα λέγατε αν είχαμε πάρει τον προπονητή της Ξάνθης; Ο ΠΑΟΚ ομως έπαιξε καλή μπάλα . Εκτός αν η Ριο Αβε είναι χειρότερη από την Ξάνθη.
  Αστε να δούμε τον άνθρωπο

  • Αδαμιδης νούμερο 2

   Ρε φίλε, ήμαρτον κάπου. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλή μπάλα γιατί πήρε καλούς παίκτες Άι τον αβαντάριζαν οι διαιτητές. Ο Κλεφτοκοτεσκου τι συμβολή είχε σ´ αυτο?

  • Ποιος ειναι ο Λουτσεσκου?

 20. Απογοήτευση για εμάς τον κόσμο της ΑΕΚ, το πως πορεύεται η ομάδα αγωνιστικά, σε θέματα δηλαδή επιλογής μεταγραφών, επιλογής προπονητών, επιλογής παικτών ως ηγέτες, και αγωνιστικού προφίλ (τι μπα΄λα παίζουμε και πως) τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια. Μοναδική όαση μέσα στην μίζερη ΑΕΚ που βλέπουμε, ο αγωνιστικός εγωισμός που είδαμε πέρσι μέχρι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα…. γιατί μετά εξαφανίστηκε κι αυτός, και φάνηκε στον τελικό με τον ΠΑΟΡΚ που η ομάδα δεν κατέβηκε να παίξει!!!!!

  Όσον αφορά την διοίκηση, εγώ που παρακολουθώ την ομάδα από το 1978, θα έλεγα πως ζούμε εποχές τέλειώματος του Ανδρέα Ζαφειρόπουλου!!!!!!

  Φέραμε τώρα προπονητή, που δεν μελετά τον αντίπαλο, αλλά μόνο την ομάδα του…. κάτι τέτοιο κατάλαβα από το άρθρο σε σύγκριση Χιμένεθ και του Πορτογάλου…. αγωνιστικό σύστημα Μπάμπη Τεννέ δηλαδή, και διοικητικό σύστημα Ζαγοραίου, που τραγουδά πάρτε κύριε Λαχεία!!!!!!

  Με λαχεία, ευχολόγια, μεγάλε κουβέντες και αγιασμούς στα δίχτυα, καθώς και με τελματωμένες ακαδημίες, τους δυο ανταγωνιστές σου, δεν τους φτάνεις… και φέτος μια από τα ίδια… δεν αλλάζει λέει μυαλά ο Μελισσανίδης… Αυτά να τα κάνει στις επιχειρήσεις του… στην ΑΕΚ που είναι ιδέα, δεν μπορεί να έχει τόσον κόσμο στην τσίτα…
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΕΚ που ονειρεύομασταν όταν πέσαμε στη Γ ΕΘΝΙΚΗ… και ο κόσμος της ΑΕΚ έχει περάσει πολλά…. φτάνει πια το μαρτύριο, ας σοβαρευτεί επιτέλους η διοίκηση…

  • Αλέξανδρος

   Ακόμα δεν τον είδες και τον έβγαλες Μπάμπη Τεννέ

   • έχεις δίκιο αδελφέ, λάθος μου… ο Μπάμπης ο Τεννές έχει βγάλει κι έναν Αθηναϊκό στην Ευρώπη, κι έχει φέρει και Χ (0-0) με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ΟΥΕΦΑ… αυτός τίποτα αυτά… πιο κάτω ακόμα από Τεννέ

 21. Δυστυχώς, και λυπάμαι που το λέω (γιατί όπως όλοι είχα προσδοκίες) ο μεγάλο διαχειριστής είναι επικίνδυνος για την ομάδα. Ξενερώνει τον κόσμο, δεν υπάρχει συσπείρωση, η ομάδα θα πηγαίνει χειρότερα, όποτε θα έχει λιγότερα έσοδα κάθε χρόνο από παντού (εισιτήρια, ευρωπαϊκή πορεία, επομενως και τηλεοπτικά). Όποτε σύμφωνα με τη λογική του θα κάνει και λιγότερα έξοδα με αποτέλεσμα έναν φαύλο κύκλο που θα μικραίνει την ΑΕΚΑΡΑ μας.
  Το ζήτημα είναι υπάρχει κάποιος επιφανής ΑΕΚτζης να αγοράσει (ακριβά εννοείται αφού ο Μελ «αγαπάει» πολύ την ομάδα) και να επενδύσει;
  Δυστυχώς πέσαμε σε έναν ξεπερασμένο παράγοντα, ξεροκέφαλο και εγωιστή που δεν παραδέχεται τα λάθη του και δεν τον νοιάζει να τα διορθώσει. Το μόνο που τον νοιάζει είναι το γήπεδο (ελπίζω για καλο λόγο – υστεροφημία;).
  Όλα τα αλλά είναι να είχαμε να λέγαμε. Φτάει τώρα στους δημοσιογράφους ο Μανολο, όπως έφταιγε ο Ουζουνίδη, ο Μοραις, ο Πογιετ και ο Δέλλας. Όπως θα φτάιει ο Καρντοσο και πάει λέγοντας. Μας θεωρούν ηλίθιους, φτάνει πια. Αν δεν γίνουν κινήσεις η μόνη λύση είναι η αποχή. Η ΑΕΚ ήταν η προσπαθούσε να είναι πάντα ανταγωνιστική. Τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση πέρυσι είμαστε εκτός πρωταθλήματος από Οκτώβριο Νοέμβριο. Αυτό δεν είναι ΑΕΚ.
  Η ομάδα έπαιζε με μεγαθήρια στη Ευρωπη στα ίσα ( π.χ ΡΕΑΛ, ΜΙΛΑΝ, ΜΑΡΣΕΙΓ, ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ) και κέρδιζε οπαδούς.
  Δεν μπορεί να μας μικραίνει άλλο ένας διαχειριστής. Και στη τελική αφού τα χρήματα είναι της ΑΕΚ, θα πρέπει να ρωτούνται οι οπαδοί της για τη διαχείριση.

 22. Αν δεν δούμε μεταγραφές…. Και εννοώ ΜΕΤΑΓΡΑΦΈΣ ο κ. Καρντοσο ούτε 10 ματς δεν θα αντεξει

 23. Δημητρης

  Η ομαδα δεν χρειαζεται προπονητη παιχτες θελει και οχι δανεικους με δανεικους δεν χτιζωνται ομαδες

 24. Μονόχνωτος

  Έχει χαμηλώσει τόσο ο πήχης των προσδοκιών (και δεν μιλάω για την φυγή Μανόλο, άλλωστε δεν ήμουν ποτέ φαν του), που οτιδήποτε πάει καλά, θα αντιμετωπιστεί ως θαύμα, μάλλον, από τον κόσμο και ως μέγα σχέδιο και επιβεβαίωση της αυθεντίας από τον περίγυρο. Στρατηγική επιλογή; Ποιος ξέρει;

 25. Αλέξανδρος

  Όπως και να’χει η ουσία είναι πως η ομάδα προσπαθεί να προχωρήσει. Με τον τρόπο της έστω, αλλά προσπαθεί να κάνει ενα βήμα μπροστά.
  Το εύκολο για τον Μελισσανίδη θα ήταν να προχωρήσει με τον Χιμένεθ και στην πρώτη στραβή να του τα φορτώσει ολα και να πει «Χιμένεθ δεν θέλατε? Φάτε Χιμένεθ τώρα».
  Το δύσκολο είναι να ξεκινήσει απο την αρχή το χτίσιμο της ομάδας για την επόμενη σεζόν, παίρνοντας το ρίσκο ενός νέου προπονητή.
  Το σημαντικό είναι πως αν και αυτός ο προπονητής δεν στηριχθεί με σοβαρές μεταγραφές, μάλλον θα έχει την τύχη του Ουζουνίδη.

  • Νικόλαος Β

   Βέβαια δε κατάλαβα για πιο λόγο δε πήρε κάποιον προπονητή που «του άρεσε» από τον Φλεβάρη ώστε να έχει χρόνο να ετοιμάσει την ομάδα για τη καινούργια χρονιά και «έχασε» περίπου 4 μήνες με τον Χιμένεθ. Τον ήξερε, ήξερε τι ποδόσφαιρο παίζει, αλλά με τα παικτάκια που έχουμε αυτό ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει ο Μανόλο. Χωρίς παικταράδες κανείς προπονητής δε μπορεί να κάνει «θαύματα».

   • Αλέξανδρος

    Το Φεβρουάριο οι επιλογές είναι περιορισμένες και το ρίσκο μεγαλύτερο.
    Εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων δεν πειραματίζεσαι.
    Τώρα υπάρχει χρόνος για δοκιμές και αλλαγές.

  • Ακουστηκε οτι η δουλεια χαλασε για 100χιλιαρικα που χρωσταμε στον Χιμενεθ, οχι για το κυπελλο που χαθηκε

 26. Εμένα σαν προσδοκίες μου αρέσει αυτός ο προπονητής. Έχει περίπου το ίδιο προφίλ με τον Μαρτίνς του γαύρου που είναι εξαιρετικός προπονητής. Αλλά ένα είναι δεδομένο. Για να κριθεί σωστά ο οποιοσδήποτε προπονητής πρέπει να γίνουν ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ….ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ.
  Το έχουν πει όλοι οι φίλοι και έχουν δίκιο. Όχι τον Χιμένεθ, τον Ουζουνίδη, τον Καρντόζο και δεν ξέρω γω ποιους άλλους. Τον Γκουρντιολά, τον Μουρίνιο και τον Χαίνκες να φέρουμε με το ρόστερ που έχουμε, άντε το πολυ-πολυ να βγουν δεύτεροι. Και τέλος.
  Όπως και με τον Χιμένεθ έτσι και με τον Καρντόζο. Αν γίνουν μεταγραφές βασικών παικτών σε τουλάχιστον 6 θέσεις (για να μην πω παραπάνω) που να τις εγκρίνει ο ίδιος, τότε θα κριθεί σωστά αυτός ο προπονητής.
  Αν του πουν ότι το ρόστερ είναι μια χαρά, θα σου πάρουμε 2-3 παίκτες για μπάλωμα και του επιβάλουν να παίζουν βασικοί ο Μανταλος (στα άκρα), ο Μπακασέτας, ο Μπακάκης, ο Οικονόμου, ο Σιμόες, ο Κλωναρίδης και ο Τσιντώτας τότε είναι δεδομένη η αποτυχία και αυτού και οποιουδήποτε άλλου προπονητή.

 27. Αυτη αλλαγη εχει το καλο οτι η ΑΕΚ ισως παιρνει εναν προπονητη που μπορει να αναδειχθει και να εξελιχθει. Ωστοσο το αν ανεβαινει ή οχι ο πηχης δε μπορουμε να το πουμε. Εκανε μια καλη χρονια με τη Ριο Αβε και μετα απολυθηκε με συνοπτικες διδικασιες απο Ναντ και Θελτα.
  Ο Χιμενεθ στις αρχες τις καριερας του ειχε μεινει αρκετα σε μια ομαδα οπως η Σεβιλλη. Ο Καρντοσο μπορει να αποδειχθει πολυ καλος, αλλα μπορει και οταν φτασει στην ηλικια του Χιμενεθ να εχει να επιδειξει κατωτερη καριερα. Θα δειξει.
  Το σημαντικο ειναι να στηριχθεί. Κατι που εγω δεν το πολυπιστευω. Με λογικες μη δωσουμε συμβολαιο του εκατομμυρίου επειδη καποιοι παιρνουν 200 χιλ, δεν παμε πουθενα.

 28. Δεν είχα διαβάσει το σημερινό σου άρθρο στο sport-fm,είχα μείνει στο χθεσινό.Τα ίδια προσπαθείς να κάνεις και με το σημερινό σου,ντροπή ρε Τάσο.Δεν είμαστε ομαδούλα,ο διαχειριστής κάποια στιγμή θα φύγει αλλά η ιστορία μένει και λεκιάζεις το όνομα του συλλόγου μας με τέτοιες συμπεριφορές…!

  Υ.Γ Όλοι θυμόμαστε ποιος αποκάλεσε «παπατζή» τον Μανόλο στο παρελθόν,μην επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη…

  • Φίλε Βέλος όταν πέφτει το μασαζάκι όλα αλλάζουν και το καταλαβαίνεις. Έξυπνος άνθρωπος είσαι.
   Αλλά νακοροιδεύουν του ρεπόρτερ του γαύρου και του γαύρου Β’ σαν προβοκάτορες ξέρουν, όταν οι δικοί μας είναι ίδιοι.
   Υ.Σ. Ο ίδιος που έλεγε παπατζή τον Χιμένεθ τότε, φέτος τον έλεγε πρωταθληματικό προπονητή και «Vamos bien Manolo». Τι άλλο περιμένεις;

   • Αλέξανδρος

    Η ζωή καμιά φορά τα φέρνει έτσι που αναγκάζεσαι να αλλάξεις στάση και συμπεριφορά.
    Τότε ήταν δημοσιογράφος σε εφημερίδα και τώρα είναι υπάλληλος της ΑΕΚ.
    Τί περίμενες να κάνει δηλαδή? να μπουγελώσει τον Χιμένεθ στην πόρτα των γραφείων, ή να παραιτηθεί επειδή
    ξαναγύρισε ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ?

    • Γι’αυτό πρέπει να μετράμε πάντα τα λόγια μας γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνεις η ζωή.Εκεί είναι που ξεχωρίζουν οι καλοί απ’τους top και οι μέτριοι απ’τους άσχετους,για να μην αναγκάζεσαι στη ζωή σου να κάνεις κωλοτούμπες και μάλιστα ξεδιάντροπες.

     • Αλέξανδρος

      Όλοι έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν και να εξελίσσονται. Και ο ίδιος ο Χιμένεθ με τα χρόνια άλλαξε προς το καλύτερο.
      Το πρόβλημα είναι όταν κάποιος ωριμάζει προς το χειρότερο.

 29. Οι μόνοι που εξελίσσονται τελικά στην ομάδα είναι οι ρεπόρτερς, που έχουν κάνει πολύ δημιουργική τη γραφή τους προκειμένου να εξωρραισουν την πραγματικότητα…

 30. Κατ’αρχάς είναι ντροπή και για την ιστορία της ομάδος μας και για την προσφορά του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ,η προσπάθειά σου σε χθεσινό κείμενο να τον αποκαθηλώνεις με υποτιμητικούς όρους.Ότι στραβό και να είχε είναι ο πρωταθληματικός μας προπονητής που ήρθε και ανασήκωσε τα ερείπια που άφησαν οι λανθασμένες επιλογές του διαχειριστή μας.Θα έπρεπε να τον ευχαριστούμε και να τον έχουμε στην καρδιά μας,μιας και θα είναι πάντα κομμάτι της ιστορίας μας και ας πάει στο καλό του,ουδείς αναντικατάστατος.Έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες και οι περί αυτής των…

  Το ζητούμενο στην ΑΕΚ είναι η σωστή λειτουργία της και η όχι η καφενειακή της διαχείρηση,με άτομα αποτυχημένα και χωρίς προσωπικότητα.Οι εμμονές και ο ξερολισμός είναι κακό πράγμα,ειδικά όταν υπάρχουν σε μεγάλες ηλικίες(όλοι έχουμε λίγο-πολύ ηλικιωμένους στις οικογένειές μας και γνωρίζουμε).

  Το θέμα προπονητή θα κριθεί μέσα στο γήπεδο αλά και εκτός αυτού,πάντος εν καιρώ.Τα δείγματα γραφής του διαχειριστή δεν αφήνουν περιθώρια αιασιοδοξίας,έχει χαθεί κάθε καλή πίστη και με τις πεζοδρομιακές του συμπεριφορές στους ανθρώπους που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της ομάδος.

  Υ.Γ Ελπίζοντας ότι θα δημοσιευθεί το παρόν,διότι τις τελευταίες μέρες το site παρουσιάζει φαινόμενα άλλων,πιο προεδρικών…

 31. «Και κάτι τελευταίο. Βλέπω πως ένα από τα πιο ισχυρά επιχειρήματα υπέρ του Μανόλο Χιμένεθ απ’ όσους θεωρούν την παραμονή του ως ορθή επιλογή, είναι περίπου το «τέτοιοι που είμαστε, μόνο ο Χιμένεθ μπορεί να μας καλύψει κάπως τις ατέλειες». Αυτό προσωπικά αρνούμαι να το δεχτώ.

  Αρνείσαι να το δεχτείς το υποστήριξες όμως πέρυσι από το καλοκαίρι.Όχι μόνο εσύ φυσικά…άπαντες!!

  Όποιος κ να έρθει αν δεν έχει παίχτες να παίξει αυτό που θέλει θα αποτύχει!Αν πάμε στην λογική να πάρουμε 2-3 παίχτες ίσα ίσα για να βγαίνει η 11αδα όπως πέρυσι κ μετά να τα ρίχνουμε στον προπονητή όπως πέρσι δεν θα πάμε πουθενά…πρώτο κριτήριο οι όμιλοι του Europa….πολύ κοντά….όλα θα φανούν σύντομα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *