Τελευταία Νέα

Έχω το γήπεδο, πάμε μία βόλτα…

Στην μνήμη του Κώστα Βουτσά…

Φανταζόμουν πως ο Κώστας Βουτσάς θα άνοιγε τις πύλες του ναού στα εγκαίνια της «Αγιάς Σοφιάς». Η δική του φιγούρα θα μας ξεναγούσε στα άδυτα του ποδοσφαιρικού παραδείσου της ΑΕΚ, με μία παράφραση μίας από τις χαρακτηριστικές κινηματογραφικές ατάκες του «έχω το γήπεδο, πάμε μία βόλτα»…

Όλοι μπορούμε να θυμηθούμε αστείες σκηνές από τις ταινίες του όταν γελούσαμε μέχρι δακρύων. Το 2013 έκλαψε η καρδιά του ΑΕΚτζή όταν αντίκρυσε τον σπουδαίο ηθοποιό ν΄αφηγείται την ιστορία της ομάδας που λάτρεψε περπατώντας στο οικόπεδο, όπου χρόνια μετά, τα όνειρα θα γίνονταν αδιαπέραστα τείχη.

Ο Κώστας Βουτσάς, ένας Πίτερ Παν της τέχνης, μας έκανε όλους παιδιά. Ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, με πάθος για την ζωή, την δουλειά και τις γυναίκες. Θυμάμαι ένα πελώριο χαμόγελο να φωτίζει την διαδρομή του. Ποτέ δεν γκρίνιαξε στις συνεντεύξεις του ούτε κατηγόρησε κανέναν. Μιλούσε για την ζωή με θετική κι αισιόδοξη σκέψη.

Γνωστή η μεγάλη αγάπη για την ΑΕΚ. Πρωταγωνίστησε στο βίντεο της μεγάλης επιστροφής στα ιερά χώματα όταν όλα έμοιαζαν γκρεμισμένα, μεταφέροντας ως λαμπαδηδρόμος της ιστορίας το μήνυμα αναγέννησης του Δημήτρη Μελισσανίδη για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δεν πρόλαβε να το δει ολοκληρωμένο. Όπως κι άλλοι φίλοι που κοιτούσαν με πίκρα για τον ξεριζωμό, δάκρυ για την απώλεια, προσμονή για την κατασκευή, πίσω από τα κάγκελα του εργοταξίου και δεν πρόλαβαν. Αλλά ο Κώστας Βουτσάς θα έχει ξεχωριστή θέση στο γήπεδο της ΑΕΚ, στο μουσείο της ιστορίας της, σαν δάδα αναμένη, σαν φάρος άσβηστος.

Και θα δείχνει και στους υπόλοιπους τον δρόμο για το γήπεδο, σε όσους δεν πρόλαβαν, σε όσους δεν το έζησαν… Αυτή την φορά δεν θα χρειάζεται «σουπερμαντολίνι» για να είναι ατρόμητος κι ανίκητος. Απλώς θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας ως αθάνατος…

Δείτε επίσης

Κρίμα που υπάρχει η UEFA και ο ΠΑΟΚ μπορεί να χρειαστεί να παίξει για να πάρει την 2η θέση

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr για την αστεία πρόταση για αύξηση των ομάδων στην S.L κι άλλες ιστορίες