Δυο επιλογές είχε ο Περέιρα, αλλά πήγε σε «πραξικόπημα»… στα κρυφά

Ο Τάσος Τσατάλης αποκαλύπτει στο enwsi.gr πως ο Πορτογάλος διαιτητής είχε μαζί του και τον διεθνή Διαμαντόπουλο, αλλά αυτός φαίνεται ήθελε σώνει και ντε να μπει στο γήπεδο ο βοηθός VAR

Η διάσταση του σκανδάλου γύρω από τον τελικό του κυπέλλου, είναι ανυπολόγιστη. Όσο ασχολείσαι, τόσο περισσότερο σε τρελαίνει. Τι έκαναν οι άνθρωποι…

Από παντού όχι απλά μυρίζει, αλλά βρωμάει και ζέχνει.

Στην απάντηση του Περέιρα, το θέμα δεν είναι μόνο πως απλά επιβεβαιώνεται πως δεν έχει να απαντήσει κάτι. Είναι κι άλλο το ζήτημα που μιλάει από μόνο του.

Τι είναι η ΑΕΚ. Μεγάλη ομάδα, μεγάλη ΠΑΕ. Αλλά σε τελική ανάλυση, μια ομάδα, μια ΠΑΕ. Κι έρχεται μια ομάδα, μια ΠΑΕ και βάζει τελεσίγραφο στον πρόεδρο της ΚΕΔ, τον διορισμένο και υπό την αιγίδα των FIFA – UEFA και του λέει και το γνωστοποιεί και δημόσια μάλιστα, απαιτώ να μου απαντήσεις μέχρι αύριο την τάδε ώρα.

Κι έρχεται ο αρχιδιαιτητής, ο Πορτογάλος, ο υπό την αιγίδα των διεθνών ομοσπονδιών, που έχει καθαρή την συνείδηση του κι αντί να πει ποιοι είστε εσείς που θα μου βάλετε τελεσίγραφα και τρέχει να προλάβει την προθεσμία! Ξέρετε ποια είναι η πλάκα; Τα κατάφερε! Οριακά, την έπιασε την προθεσμία της ΑΕΚ.

Από κει και πέρα. Η – μη – απάντηση, είναι πραγματικά απίστευτη. Επιβεβαιώνει την αλλαγή της σύνθεσης, λόγω στομαχικών διαταραχών του Στίφνερ, με τον βοηθό VAR, Μπορς.

Ο  Στίφνερ, λέει, δεν έχει άδεια VAR, δεν μπορούσε να πάρει την θέση του Μπορς  στα μόνιτορ κι έπρεπε να μπει τέταρτος. Ο αρχικά ορισμένος ως τέταρτος, ο Γιαμπλόνσκι, είχε πιστοποίηση VAR και μπορούσε να αντικαταστήσει τον Μπορς.

Τι ωραία; Και γιατί κύριε Περέιρα, αφού τον Στίφνερ έτσι κι αλλιώς τέταρτο τον έβαλες, δεν έβαζες στην θέση του τον Γιαμπλόνσκι να τελειώνουμε, ναι είσαι και σύννομος, αλλά έκανες «τριγωνική» αλλαγή για να βάλεις στο γήπεδο τον Μπορς; Και κρυφά μάλιστα.

Επίσημη απάντηση του προέδρου της ΚΕΔ, περιμένεις να μιλήσει για κανονισμούς. Κι αυτός τι λέει;

Πως ακολούθησε  όλες τις «διαδικασίες» και τα «διεθνή στάνταρ», με την σύμφωνη γνώμη του παρατηρητή διαιτησίας. Ποιες διαδικασίες και διεθνή στάνταρ κύριε; Υπάρχουν συγκεκριμένοι εγχώριοι και διεθνείς κανονισμοί.

Ποιος παρατηρητής διαιτησίας κύριε; Ο Σουηδός Λίντμπεργκ ήταν. Κι αυτός μέλος της ΚΕΔ! Αυτό επιβεβαιώνει πως μας θεωρεί και ηλίθιους ο κ. Περέιρα.

Δυστυχώς η απάντηση του Περέιρα είναι αποτυχημένη προσπάθεια για δούλεμα.

Ο Πορτογάλος πρόεδρος της ΚΕΔ, λέει άλλα αντί άλλων. Δεν εξηγεί τίποτε, δεν εξηγεί κυρίως γιατί παραβιάστηκε ο κανονισμός, ενώ μπορούσε πολύ εύκολα να μην παραβιαστεί.

Κι εδώ κι ένα νέο στοιχείο.

Όλη την μέρα ο Περέιρα,  η ΚΕΔ και οι Γερμανοί,  είχαν μαζί τους τον Έλληνα διεθνή διαιτητή Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο. Και φυσικά στο γήπεδο συνέχεια με την ΚΕΔ και κοντά στους διαιτητές σε κάθε ευκαιρία. Αυτός έγραψε πιθανότατα  και το φύλλο αγώνα.

Αφού τον έχεις σε επιφυλακή και ξέρεις το πρόβλημα υγείας του Στίφνερ από νωρίς, γιατί δεν προτείνεις να μπει τέταρτος, να πάρει ο Γιαμπλόνσκι την θέση του Στίφνερ και να τελειώνει η ιστορία;

Ο Διαμαντόπουλος έχει μπει τέταρτος με ξένους διαιτητές σε άλλα ματς φέτος. Δηλαδή αν ενημέρωνες τις ομάδες και την ΕΠΟ και τους ρώταγες, πιστεύεις πως θα είχαν αντίρρηση; Ας το δοκίμαζες τουλάχιστον. Προφανές ήταν.

Να τον απαλλάξεις και τελείως τον καημένο τον Στίφνερ που είχε και στομαχικές διαταραχές. Γιατί με τις στομαχικές διαταραχές ο άνθρωπος και ως τέταρτος θα είχε τις δυσκολίες του. Σκέφτεσαι να χρειαζόταν να πάει τουαλέτα στην διάρκεια του ματς;

Μη κοροϊδευόμαστε άλλο.

Για κάποιο λόγο που κανείς δεν μας λέει και δεν θα μας πει, έπρεπε να μπει συγκεκριμένα ο Μπορς στην θέση του Στίφνερ. Δεν εξετάζω καν αν είναι αλήθεια πως είχε πρόβλημα ο Στίφνερ. Κι αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Το θέμα εδώ είναι πως έγινε ολόκληρη μεθόδευση και καταστρατήγηση των κανονισμών και μάλιστα στα κρυφά, για να μη μπει ο Γιαμπλόνσκι όπως επέβαλλε ο κανονισμός, αλλά συγκεκριμένα ο Μπορς. Καμιά αμφιβολία δεν χωράει εδώ.

Γιατί να μπεις σε διαδικασία κρυφής παραβίασης του κανονισμού και να μη κάνεις το προφανές και να είσαι εντάξει απ’ όλες τις πλευρές; Τι σχέση έχει ποιος είχε και ποιος δεν είχε πιστοποίηση VAR; Αυτό θα είχε σημασία μόνο αν ήταν όντως υποχρεωτική επιλογή να βάλεις τον Μπορς. Αλλά δεν ήταν. Είχες τον τέταρτο να βάλεις βοηθό και δεν τον έβαλες. Είχες τον Διαμαντόπουλο. Είχε δύο απόλυτα σύννομες επιλογές.

Κι εσύ τι κάνεις;  Μια ολόκληρη ακροβασία με την οποία δεν τηρούνται οι κανονισμοί, για να πας στον τελευταίο της εξάδας, τον βοηθό VAR και να τον βάλεις στο γήπεδο.

Χωρίς να το πεις σε κανέναν!  

Με προσπάθεια να μείνει κρυφό όσο το δυνατό περισσότερο. Με την ΑΕΚ να μην έχει πάρει φύλλο αγώνα μέχρι την Τετάρτη. Και να το παίρνει τότε, επειδή το ζήτησε.

Ποιος να υποψιαστεί τι είχε γίνει; Μόνο από το φύλλο αγώνα μπορούσε κάποιος να το πάρει χαμπάρι και προφανώς και γι’ αυτό καθυστέρησε τόσο πολύ να πάει στις ομάδες. Τουλάχιστον στην ΑΕΚ…

Δείτε επίσης

Δεν είναι περίοδος για να μιλάμε για το νυν δυναμικό

Ο Τάσος Τσατάλης θυμίζει πως δεν είμαστε ...σε «off season», αλλά ενόψει του πιο κρίσιμου κομματιού της σεζόν