Ανδριόπουλος: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας»

O project manager της «Αγιά Σοφιάς» μίλησε στο Enwsi.gr

Έντονη ανησυχία προκάλεσε -κυρίως στον κόσμο της ΑΕΚ- η δημοσιοποίηση στη Διαύγεια της προγραμματικής σύμβασης (60 σελίδων) μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ερασιτεχνικής ΑΕΚ για την υλοποίηση μέρους της κατασκευής της «Αγιάς Σοφιάς», συνολικού κόστους 20 εκατ. (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)! Στη συγκεκριμένη σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια και την ΑΕΚ προβλέπεται χρονικός ορίζοντας τριών ετών για την ολοκλήρωση της β’ φάσης (υπάρχει και γ’) της ανέγερσης με τα 20 εκατ. Ευρώ.

Το «Enwsi.gr» επικοινώνησε με τον Δημήτρη Ανδριόπουλο, ζητώντας του διευκρινήσεις για το θέμα και ο project manager της «Αγιά Σοφιάς», ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός: «Ο κόσμος δεν χρειάζεται να μπερδεύεται με λεπτομέρειες τις οποίες δεν είναι σε θέση να γνωρίζει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Πάντα σε τέτοια έργα υπάρχει μία «περίοδος εγγύησης». Το project των 20 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τη σύμβαση μπορεί να είναι έτοιμο τον Οκτώβριο του 2020. Ωστόσο επειδή τα έργα προχωράνε εντός χρονοδιαγράμματος, υπάρχει η βεβαιότητα πως ο εργολάβος θα είναι σε θέση να παραδώσει το έργο 2-3 μήνες νωρίτερα, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα μπορεί να μπει στο γήπεδό της με το ξεκίνημα της σεζόν 2020-2021».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το όλο θέμα προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση του χρονοδιαγράμματος για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς», σύμφωνα με το οποίο για κάθε επόμενη βήμα θα χρειαστεί συγκεκριμένος χρόνος. Αυτός έχει ως εξής:

Εκπόνηση μελέτης εφαρμογής: 1 μήνας

Έγκριση μελέτης εφαρμογής: 2 μήνες

Έγκριση όρων και δημοσιοποίηση διακήρυξης: 1 μήνας

Διαγωνιστική διαδικασία και υπογραφή σύμβασης: 7 μήνες

Εκτέλεση έργου: 10 μήνες

Προσωρινή παραλαβή: 2 μήνες

Χρόνος υποχρεωτικής συντήρησης του έργου και οριστική παραλαβή: 15 μήνες

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό αν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν προκύψουν άλλα προβλήματα, η εκτέλεση του έργου μπορεί να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το deadline των 10 μηνών και η προσωρινή και οριστική παραλαβή να γίνει ακριβώς στο χρονικό ορίζοντα που επιθυμεί όλη η οικογένεια της ΑΕΚ, ώστε η σεζόν 2020-2021 να τη βρει στο «σπίτι» της.

2 Σχόλια

 1. ΜΟΝΟ Ο ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΖΕΙ..ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ

  • petros..πρωην(elante 2000mimis)

   οχι μονο..
   και μερικοι εδω μεσα να δεις..
   eagle21…
   δωσε το παρον..
   μην με διαψευσεις…
   υγ…
   γατακια…
   Τιγρης θα λετε και θα κλαιτε..χαχχχαχ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *