Η ΑΕΚ πάνω απ’ όλα

Ο Μελισσανίδης βρήκε με τον Βράνιες την ευκαιρία να δείξει στην πράξη αυτό που πιστεύει και ο Σταύρος Καζαντζόγλου εξηγεί

Είναι γνωστό, πως από αγκάθι βγαίνει ρόδο. Δηλαδή, ακόμα και από την πιο δύσκολη κατάσταση, μπορεί να προκύψει κάτι που θα είναι πολύ καλό. Ετσι συνέβη και στην ΑΕΚ με την περίπτωση Βράνιες. Οσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και η κορύφωση με τη συνάντηση που είχε ο Βόσνιος με τον Μελισσανίδη το βράδυ της Τετάρτης, έβγαλαν μεγάλη κερδισμένη την ΑΕΚ. Δείχνοντας συμπεριφορά μεγάλου κλαμπ, η ΑΕΚ ισχυροποίησε τη θέση της.

Κατά τη γνώμη μου, το πιο σημαντικό είναι πως ο Μελισσανίδης βρήκε την ιδανική ευκαιρία να δείξει στην πράξη αυτό που ο ίδιος έχει πει από το 2013, αλλά ελάχιστοι έχουν δώσει την πρέπουσα σημασία. «Η ΑΕΚ πάνω απ’ όλα. Απ’ όλους και απ’ όλα». Κανείς, παράγοντας, προπονητής, παίκτης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το μέγεθος και τη σημασία του κλαμπ. Μόνο η ΑΕΚ υπάρχει και οι υπόλοιποι είναι αναλώσιμοι και εύκολα αντικαταστάσιμοι.

Ετσι φτάσαμε σε όσα συνέβησαν χθες. Ο Μελισσανίδης ήταν σαφής προς τον Βράνιες. Το δίλημμα που είχε να επιλέξει ο Βόσνιος ήταν απλό: είτε έκανε του κεφαλιού του και έκοβε την μπάλα (γιατί μόνο με άλλο επαγγελματικό προσανατολισμό θα υπήρχε τον επόμενο ενάμιση χρόνο) ή έβαζε το κεφάλι κάτω, ζητούσε συγγνώμη και επέστρεφε στην ομάδα με την οποία έχει συμβατική υποχρέωση.

Είναι τεράστια νίκη σε ψυχολογικό επίπεδο, ειδικά όταν στην ΑΕΚ έχουμε ακόμα νωπές τις μνήμες του παρελθόντος. Τότε που ο καθένας, μανατζερίσκος ή παικτάκος της σειράς, εκβίαζε καταστάσεις, έκανε παιχνίδι με πλάτες κολλητών και μπορούσε να περνά το δικό του. Τώρα, το μήνυμα ήταν ένα: «Κάνε ό,τι καταλαβαίνεις. Δεν μας ενδιαφέρουν τα λεφτά που μπορεί να δώσει μια ομάδα. Δεν έχουμε ανάγκη το 1,5 εκατ. ευρώ. Θα πληρώνεσαι και θα κάθεσαι. Και μετά από ενάμιση χρόνο, μπορείς να πας και να παίξεις όπου θέλεις».

Για να πω τη μαύρη αλήθεια, τέτοιες συμπεριφορές σαν του Βράνιες είχαμε πολλές φορές στο παρελθόν. Όταν η ΑΕΚ είχε αδύναμες διοικήσεις, οδηγούνταν άρον άρον σε συμβιβασμούς, έκαναν κάποιους λεονταρισμούς για την τιμή των όπλων και έπαιρναν τα ψιχουλάκια που τους πέταγαν, λέγοντας και ευχαριστώ. Τώρα, η ΑΕΚ έχει διοίκηση. Ο καθείς μπορεί να την κρίνει, αλλά δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως έχει διοίκηση που έχει σχέδιο.

Ο Βράνιες πήγε να παίξει το ίδιο παιχνιδάκι. Χθες πίστευα πως ο Βόσνιος ήταν θέμα χρόνου να φύγει. Αλλά μετά την απουσία του από την προπόνηση της Τετάρτης, πείστηκα πως δεν υπήρχε καμία πιθανότητα αποχώρησης. Ούτε με 10 εκατ. ευρώ δεν τον έδινε ο Μελισσανίδης. Το θέμα δεν ήταν το ποσό, αλλά η συμπεριφορά. Ο Βράνιες έπαιξε και έχασε.

Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς. Δεν θα μπορούσε, γιατί δεν είχε κανένα πάτημα. Η ΑΕΚ δεν είχε κανέναν λόγο να υποκύψει: δεν του χρωστά ευρώ, δεν έχει κάνει κανένα λάθος στο θέμα του συμβολαίου, δεν έχει ανάγκη τα λεφτά του Βράνιες ή τα λεφτά που θα μπορούσε να φέρει από μια προσφορά.

Εύλογα, αρκετοί αναρωτιόνται ποια θα είναι η συμπεριφορά του Βόσνιου από εδώ και πέρα. Ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται και για ένα παιδί που δεν είναι και η χαρά της…παρέας. Το Σάββατο έφυγε μόνος του από το γήπεδο, εδώ και καιρό είναι αποστασιοποιημένος από τους άλλους. Εκεί υπάρχει η ασφάλεια του Μελισσανίδη. Ξέρει καλά, το κατέστησε σαφές, πως δεν θα επιτρέψει στον Βράνιες να δημιουργήσει το παραμικρό ζήτημα στα αποδυτήρια και να χαλάσει, αυτό που ο Μελισσανίδης υπερθεμάτιζε στην κοπή της πίτας, ως το μεγάλο ατού της ομάδας.

Αντίθετα, νομίζω πως από όλα αυτά φάνηκε σε όλους πως η ΑΕΚ είναι πάνω απ’ όλα. Πρώτα είναι η ομάδα και από κάτω όλοι. Κανένας παίκτης, όσο σημαντικός και αν είναι, όσο δέσιμο και αν έχει με τον κόσμο, δεν μπορεί να θεωρεί πως είναι πάνω από το σύνολο.

Αλλωστε, ουδείς πρέπει να λησμονεί πως η ΑΕΚ σε όλη αυτήν τη διαδικασία, κράτησε ουδέτερη στάση. Το μόνο που λέχθηκε επίσημα ήταν η απόρριψη της πρότασης της Αντερλεχτ, αλλά και η απουσία του από την προπόνηση. Αρα, δεν υπήρξε καμία διαδικασία που θα φέρει τον Βράνιες απέναντι στην οργή του κόσμου.

Ο Βράνιες όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Εκείνος επί μήνες έχτισε μια σχέση με τον κόσμο, εκείνος της έκανε ρωγμές μέσα σε λίγες ώρες. Τώρα, ας βρει το σθένος και τον τρόπο να φέρει ξανά τα πράγματα στον δρόμο που πρέπει. Η οικογένεια της ΑΕΚ, έχει δείξει πως ξέρει να συγχωρεί.

50 Σχόλια

 1. Λάμπρος Χατζ

  Σταύρο καλημέρα.Αγωνιστικά ο Βράνιες από την πρώτη μέρα έδειξε ότι είναι πραγματικός μαχητής με όλη αυτή την τρέλα που τον διακατέχει. Άξια ήταν αναντικατάσταστος & βοηθούσε στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.Αυτό βέβαια δεν αντικαθιστά την ανόητη & θλιβερή ιδέα να απαιτήσει αύξηση αποδοχών & μεταγραφή την ώρα που η μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει κορυφωθεί.Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κίνηση του Βράνιες,δεν έχει καμία σχέση με τα συμβόλαια τόσο του Γιάκομπ,όσο & του Ντίντακ. Δεν νοείται μεσούσης της χρονιάς & εφόσον έχει συμβόλαιο ακόμα ένα χρόνο να προβεί σε τέτοιες ηλίθιες ενέργειες & να δημιουργήσει έξτρα προβλήματα μέσα στα αποδυτήρια.Επειδή αναφέρθηκε ότι αυτό μπορεί να γίνει & σε άλλες δουλειές είναι εντελώς άκυρο,δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ μέσα σε ένα χρόνο υπάλληλος με κανονισμένες αποδοχές όσο καλός & αν είναι να απαιτήσει αύξηση 150%!!!Εύχομαι όποτε ξαναπαίξει να μην μας κάνει καμιά πατάτα γιατί απ’εδώ & πέρα η κάθε απώλεια πληρώνεται.

  • Αλέξανδρος

   Ο Ντίντακ ήθελε να φύγει για να είναι κοντά στο παιδί του. Δεν εκβίασε την ΑΕΚ για λεφτά, απλά προσπάθησε κουτοπόνηρα να κάνει πέρα την μονομερή ρήτρα που διατηρούσε η ΑΕΚ.
   Και είχες μπροστά σου ολόκληρο καλοκαίρι για να βρείς λύσεις (όπως και βρήκαμε λύσεις καλύτερες απ’αυτόν).
   Τελείωσε η σεζόν και έφυγε με τον τρόπο που έφυγε, αφου ζήτησε δημόσια συγνώμη και η ΑΕΚ πήρε λεφτά για να δώσει την ελευθέρας του.
   Ο Γιόχανσον εδω και 3 χρόνια είναι τύπος και υπογραμμώς. Δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα, και αγωνιστικά και τυπικά.
   Κύριος σε όλα. Και ας μας πίκρανε που θα φύγει (δικαίωμά του).
   Όντως δεν έχουν καμία σχέση μ’αυτόν τον ωμό εκβιασμό απέναντι στην ΑΕΚ, επειδή νόμιζε πως ο κόσμος που τον αποθέωνε θα έπαιρνε το μέρος του επειδή είναι λέει.. κακοπληρωμένος.

   • Λάμπρος Χατζ

    Ακριβώς Αλέξανδρε οι προαναφερθέντες παίχτες είχαν υπαρκτές δικαιολογίες, χωρίς όμως να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομάδα(και χωρίς μάλιστα η ομάδα να διεκδικεί πρωτάθλημα).Ευτυχώς ο Μανόλο επειδή έχει & στόχο & όραμα έβαλε τα πράγματα στη σωστή σειρά.Ας επλίσουμε ότι ήταν μία κακή παρένθεση.Συνεχίζουμε την προσήλωση στον στόχο μας με αρχή το σκουλήκι τον κούγια.

 2. το να μην παρουν στοπερ μετα απο αυτο το γεγονος ειναι μεγαλο λαθος αγωνιστικα και επικοινωνιακα..
  αγωνιστικα διοτι σιγα μην δινει πλεον ο Βρανιες το 100% οπως εδινε , που ηταν σκυλος και δεν μασαγε…τωρα το μυαλο του θα ειναι αλλου και φυσικα σου λεει αφου αξιζω 200 θα παιζω για 200…( δεν κρινω το ποσο που για εναν μισθωτο ειναι τεραστιο )..με λιγα λογια ο Βρανιες θα παιζει οσο χρειαζεται κ ποτε δεν θα κανει τις αυτοθυσιες και τα κεφαλια στα ποδια αντιπαλων…και φυσικα θα μαζευει κ ουκ ολιγες καρτουλες..
  θεωρω επιζημιο το να συνεχισει να αγωνιζεται για την ομαδα..
  επικοινωνιακα δειχνεις πως δεχεσαι τα παντα με μια απλη συγγνωμη…ο ανθρωπος προκαλεσε αναστατωση στην πιο σημαντικη καμπη της χρονιας..
  παιρνεις στοπερ ( που βρωμαει η αγορα ) και τον αφηνεις να συμπληρωνει αποστολες ή να παιζει στα κυπελλα…

  αυτα για τον Βρανιες…και με ολη αυτη την αναστατωση μετατοπιζεται η συζητηση απο την σοβαρη ενισχυση….σε σχεση με τον Σεπτεμβρη ειμαστε αποδυναμωμενοι αν δεν το εχουν καταλαβει ορισμενοι…και ερχεται η σειρα αγωνων που θα σε φθειρουν με καρτες, κοπωση και πιθανους τραυματισμους και εμεις δεν εχουμε αλλαγη στο αρ.μπακ και κανενα σοβαρο εξτρεμ αριστερα..οσο για τον Μοραν σε καμια περιπτωση δεν ειναι αντι-Σιμοες..

  παμε τωρα με προσευχες μην εχουμε αλλα !!

 3. ΤΟΝ εχουμε αναγκη σε αυτην την φαση. Το θεμα ειναι και να παιξει να βοηθησει αμεσα, και να τον δωσουμε το καλοκαιρι με κανα διφραγκο. ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥς βρισκεις πιο ευκολα , ακομα και ελληνες αξιολογους

 4. Πανε τα δελτια στο ταβανι..παει η κηπουρικη…Οι 2 πρωτες απαντησεις στο γκαλοπ..ηταν καραγκιοζιλικια των υπηκοων..Η οχι?
  Καφτε τον…δως του ξυλα να κοβει κλπ πατριωτικα….Τωρα ενταξει το χωνεψατε?
  Σωστη κινηση…δευτερη φορα το σωνει στο 90…Να δουμε αν αποδω και περα εβαλε μυαλο και θα αφησει τους κουτσαβακισμους..
  Να δουμε αν θ αλλαξετε τροπαριο και οι πιστοι υπηκοοι του προεδρου..να δουμε μηπως μπει στο ελαχιστο μυαλο σας..οτι πλεον δεν υπαρχουν στρατιες δουλων..να υπηρετουν το μεγαλο αφεντικο..Ακομα κι αν εχουν βαλει την υπογραφη τους!!
  Φυσικα καταλαβαινω,,ειναι ακαταλαβιστικο για καποιους να δουνε ολες τις σχεσεις μεταξυ ανθρωπων ν αλλαζουν..να μεταμορφωνονται..να μην παταανε πανω στις αρχικες λεξεις..να γινονται συνεχως δικαιοτερες…Αλλα πως να το καταλαβει ευκολα ο καθε υπηκοος..Αυτος γεννηθηκε χειροκροτητης και το μονο που περιμενει..για να του βγει αληθινο το παραμυθι του..ειναι η παραδειγματικην τιμωριαν..Διοτι αποφασισομεν και διατασομεν δια το καλον της παρτιδος…οπ σορι της ΑΕΚ ηθελα να γραψω,αλλα παρασυρθηκα απ το κλιμα..
  Στα Σπατα λοιποοοον…Φυσικα ΚΑΙ αυτο ειναι για χειροκροτημα του διαχειριστη,,ετσι? Εγω αυτο ηθελα,ναι,αλλα εσεις βρε κακομοιρα ανθρωπακια..ζητηγατε κεφαλια ποδια προκες καρβουνα..γιατι αυτο θελετε γενικως στη ζωη σας…Απολυτη αφοσιωση και πιστη στ διοικητη..και παραδειγματικες τιμωριες…Τωρα ΠΑΛΙ ευχαριστημενοι?Μια χαρα αν του καρφωσει το δελτιο..μια χαρα κι αν παει σημερα προπονηση? χαχαχαχαχα..Ευτυχως καποιος του βγαλε το τυρογαλο απ το κεφαλι..κι εγινε μια σωστη κινηση,εστω τελευταια στιγμη…Η παρασταση με τους αποκεφαλισμους και το καψιμο αναβληθηκε,διατασοντε οι οπλιτες οπως επιστρεψουν εις τους θαλαμους…
  Εκ της διοικησεως….

  • Respect φιλε…
   Μπήκα να γράψω κάτι παρόμοιο αλλά δε θα μπορούσα να το γράψω τόσο καλά…Μου έφτιαξες τη μέρα…

  • Χειροκροτητές και άβουλοι υπάρχουν παντού φίλε STE72, το θέμα είναι παίρνεις ή δεν παίρνεις αμυντικό μετά τα όσα έγιναν με Βράνιες? Κι αριστερό εξρέμ, και αριστερό μπακ…

   • Δικιο εχεις Μπαμπη,δεν αντιλεγω..Οσον αφορα στην ενισχυση πραγματικα ειναι κριμα να σου καθεται η συγκυρια,να χει για πουλημα-ξεπουλημα ο παο παιχτες…που και καλα παιχνιδια εκανανκαι χρειαζομαστε ενισχυση στις θεσεις τους και να μην παιρνουμε κανεναν..Μην παρεξηγηθω,ειμ απ αυτους που φανταζονται τον Μοραν σα νεο Σαβεφσκι..τον Κλωναριδη να τελειψσει με 10 γκολ..κλπ κλπ..αλλα αυτο με τον Κουρμπελη μου χει κατσει..Οχι επειδη καστιζει 2ή3..θα τον διαλεγα,ξανα,εναντι καποιου Ισπανου που κοστιζει 4 ή5..αλλα λογω του οτι ΙΣΩΣ μπορεις να χτισεις πανω του..Ισως ο ιδιος προτιμα εξω,,ισως το ιδιο και ο Χουλτ,οπως ο Μολεντο..αλλα φοβαμαι οτι χανουμε ευκαιρια

  • Μάλλον έχεις παρακολουθήσει μεμονωμένα πράγματα. Αναφέρεσαι στη δημοσκόπηση, που περιλαμβάνει ερωτήσεις που κάλυπταν (και φαίνεται από το αποτέλεσμα) όλη την γκάμα των πιθανών απαντήσεων του κόσμου. Τώρα τα περί δούλων, υπηκόων, αφεντικών, οπλιτών, δεν κατανοώ τι θέλεις να πεις. Εάν έχεις καταλάβει πως αυτό το σάιτ έχει αφεντικά και υπηκόους, μάλλον δεν το έχεις διαβάσει όσο πρέπει

   • Σε σχολιαστες αναφερθηκα κυριως Σταυρο..που πρεπει ολα τα θεματα,θετικα,αρνητικα,να χουν ενα θετικο προσημο για τον προεδρο..Ειναι καπως ολο αυτο…Ειχαμε μια απαραδεκτη συμπεριφορα απ τον Βρανιες,και μια ΠΑΕ που δεν αντιληφθηκε οτι υπαρχει θεματαρα και πρεπει να βρουμε λυση τα χριστουγεννα..Εκτιμω τους δημοσιογραφους που κανουν διαλογο,ακομα κι αν δεν ταιριαζουν απολυτα οι αποψεις μας…

    • Οσον αφορα στη δημοσκοπηση,δεν αφηνω καμμια υπονοια για το σαιτ,,αλλα για τις απαντησεις που βγηκαν στις 2 πρωτες θεσεις..

  • Αλέξανδρος

   Μετά το φτύσιμο που έριξε στην ομάδα και τον κόσμο αυτό το τυπάκι, βρέθηκε ένας που μιλά ακόμα για δικαιώματα, για αφεντικά και δούλους. Οτι δήλαδή είναι δούλος ο Βράνιες και έπρεπε απο 250-300 να του δώσουν 700. 😂😂
   Τι ζούμε ρε φίλε

   • Αυτο καταλαβες εσυ….και δεν μου ναι εκπληξη..Τι ζουμε ρε φιλε…

    • Αλέξανδρος

     » πλεον δεν υπαρχουν στρατιες δουλων..να υπηρετουν το μεγαλο αφεντικο..Ακομα κι αν εχουν βαλει την υπογραφη τους»
     Εγω μια χαρά κατάλαβα. Μάλλον εσύ βρισκόσουν σε οίστρο και σαν να υπερέβαλλες κάπως.

     • Ανώνυμος

      Ενώ αν ήταν ο Ντέμαρος που ήθελε τους πάντες »δούλους και υπηκόους» που μόνο καλά είχαν να πουν για τον πρόεδρο και όσους του έκαναν κριτική τους πέταγε έξω από το γήπεδο, το προπονητικό, το ξενοδοχείο, το αεροπλάνο της ομάδας (ρώτα τον Τσατάλη και τον Λούπο) τότε οι δούλοι θα ήταν καλοί.

     • Εξακολουθεις να ΝΟΜΙΖΕΙς οτι καταλαβες..και εισαι ανικανος ακομα και μετα την αντιγραφη..να δεις οτι εγω δεν μιλησα για νουμερα……Εσυ ερμηνευεις οπως θες,,ακομα και 1000 φορες να διαβασεις…

    • Εξακολουθεις να ΝΟΜΙΖΕΙς οτι καταλαβες..και εισαι ανικανος ακομα και μετα την αντιγραφη..να δεις οτι εγω δεν μιλησα για νουμερα……Εσυ ερμηνευεις οπως θες,,ακομα και 1000 φορες να διαβασεις..

 5. Αλέξανδρος

  Θα δούμε απο αύριο την αντίδραση της ΠΑΕ. Αν πάρουνε στόπερ σημαίνει πως το θέμα το βλέπουν σοβαρά.
  Με το σκεπτικό πως τουλάχιστον για άλλον ένα μήνα δεν υπάρχει ούτε Τσόσιτς.
  Αν δεν πάρουν στόπερ και μείνουμε όπως είμαστε, θα σημαίνει πως θάβουμε το πρόβλημα όπως-όπως και προσευχόμαστε να μην υπάρξει η επόμενη έκρηξη που θα τα κάψει ολα.
  Ορθώς λοιπόν τον κρατάς και τον ξαναστέλνεις στα Σπάτα, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να θωρακίσεις την ομάδα αγωνιστικά, γιατί τώρα κρέμεται απο τις διαθέσεις του.

  • Δυστυχώς για εμάς (ΑΕΚ) νομίζω ισχύει το αντίστροφο.. Επειδή δεν θα βρουν αντίστοιχο στόπερ (με ποιότητα και να είναι έτοιμος να μπει άμεσα) για αυτό ίσως να κάνουν πίσω στο θέμα Βρανιες… Πιστεύω αν γινόταν αυτό καλοκαίρι ή στις αρχές του Γενάρη, θα είχε τελειώσει ο παίκτης.

  • Δεν υπάρχει θέμα για στόπερ Αλέξανδρε. Η προσπάθεια μεταγραφικά αφορά κυρίως αριστερό μπακ, ίσως με κάτι εξαιρετικό και αριστερό εξτρέμ

   • Αλέξανδρος

    Σ’αυτό πάτησε και ο Βράνιες. Οτι μετά απ’αυτόν δεν υπάρχει άλλος. Οι υπόλοιποι είναι μετριότητες και μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
    Το καλοκαίρι γερό ξεσκαρτάρισμα στα στόπερ. Δε γίνεται η ΑΕΚ να έχει 5-6 στόπερ και ο προπονητής να στηρίζεται μόνο σε 2-3. Να τους εχω μόνο ονομαστικά αλλά ο καθένας να έχει τα θέματά του. Στην τελική ας βρεί 1-2 Λαμπρόπουλους ακόμα με χαμηλά συμβόλαια.

 6. Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με το άρθρο.Η ομάδα είναι πάνω από όλα.
  Όμως η ΑΕΚ από την ιστορία αυτή δεν βγαίνει αλώβητη.Και δεν ισχύει καθόλου ότι ο ηγέτης τα ξεκαθάρισε όλα,άρα ούτε γάτα ,ούτε ζημιά.Μετά από την ιστορία αυτή η ομάδα δεν μπορεί να εμπιστευθεί τον ποδοσφαιριστή Βράνιες.Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο Βράνιες είναι το καλύτερο στόπερ που έχει αυτή τη στιγμή.Αν θυμηθούμε την εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο μισό του Α γύρου ήταν της ομάδας που βασίζεται κυρίως στην άμυνά της με κεντρικούς τους Βράνιες,Τσόσιτς.Εδώ και αρκετό καιρό και ιδιαίτερα με το δίδυμο Τσιγκρίνσκι,Λαμπρόπουλο η άμυνά της είναι το προβληματικό της κομμάτι.Αν θυμηθεί κάποιος τα δύο τελευταία παιχνίδια και είναι αντικειμενικός θα συμφωνήσει ότι το δίδυμο αυτό δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη εν όψει των μεγάλων αγώνων που ακολουθούν.Ο Τσόσιτς δεν μπορεί να επανέλθει,ο Βράνιες δεν εμπνέει πλέον καμία εμπιστοσύνη,το θέμα είναι υπαρκτό και σοβαρό.

 7. ΑΕΚ απο παντα

  Η καυτη πατατα παει στα χερια του Μανολο τελικα, αν τον δεχτει θαναι ο αποκλειστικα υπεθυνος για οτι θα συμβει απο δω και περα στα αποδυτητρια! Γιατι θα συμβει σιγουρα εφοσον υπαρχει δεδικασμενο και τοτε καλα ξεμπερδεματα! Ο τυπακος ειναι υποτροπος και αποτι φαινεται δεν το εχει σε τιποτα να τριτωσει.Οσοι δε απο εμας εδω κλαινε γιατι θα χασουμε το πρωταθλημα λογω του Ογκνιεν δεν τους καταλαβαινω αφου μεχρι τωρα ξεγραμμενο το ειχανε απο τον ΠΑΟΚ ! Οσοι νομιζουν οτι ο Βρανιες εχει δικηο ας αναλογιστουνε μονο ποσες αυξησεις εχουν παρει τα τελευταια χρονια και πως θα αντιδρουσαν τα αφεντικα τους αν τις διεκδικουσαν με τετοιο τροπο! Αλοιμονο αν ολοκληρη ΑΕΚ γινεται ερμαιο στις ορεξεις καθε απιθανου τυπακου που την εχει δει καπως περιεργα ετσι στα ξαφνικα ! Τι να πουνε δηλαδη και οι πρωτοκλασατες ομαδες που εχουν να διαχειριστουνε παιχταραδες….?

  • Αποκλειστικα υπευθυνος ο Μανολο??? Καλο…
   Οσο για το θα καναμε με το αφεντικο…Αν επιανα καπου δουλεια με τον βασικο…κι εβλεπα σε 2μηνες οτι τελικα τα καταφερνω πολυ καλυτερα..θα ζηταγα αυξηση..Αν μαλιστα καποιος,στο ιδιο επαγγελμα,μου δινε οχι 500ευρω..αλλα 1200..μιας που για εναν χρονο εχω αποδειξει τι αξιζω..θα θελα να μου το αναγνωρισει..Αν αυτος επεμενε στο συμβολαιο που υπεγραψα..φυσικα θα συνεχιζα..αλλα θα προσφερα αναλογως του μισθου…ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ…
   Οταν απολυει το αφεντικο ειναι καλα?Σε αποζημιωνει οικονομικα,αλλα σου λεει αν δεν ξαναπαρεις την οικογενεια σου και δεν ξαναψαξεις αλλη χωρα να μετακομισεις..θα πληρωθεις,αλλα η καριερα σου τελος.θα σαι σε απραξια 1,2χρονια…τοτε ειναι ολα καλα???

   • Αλέξανδρος

    Επομένως θα ζήταγες αύξηση και αν δε στην έδινε θα συνέχιζες τη δουλειά – ξενερωμένος μεν αλλά θα συνέχιζες μέχρι να βρείς κάτι καλύτερο.
    Δεν θα έβαζες φωτιά να κάψεις την επιχείρηση.
    Άσε τις παρλαπίπες περι αφεντικών και τίμιων λαϊκών παιδιών.
    Ο Βράνιες είναι επαγγελματίας που μόλις πριν 1 χρόνο υπέγραψε συμβόλαιο 250 χιλιάδων.
    Δεν τον αναγκασε κανείς. Δεν έβρισκε ομάδα, και η ΑΕΚ τον έβγαλε απο τα σκατά.
    8 μήνες είχε να πληρωθεί στην πρώην ομάδα του, και εκεί είχε συμβόλαιο 200 χιλιάρικα.
    Φέτος με τα bonus ηδη είχε φτάσει τα 300 χιλιάρικα, και απο το καλοκαίρι έχουν την ΠΑΕ στον εκβιασμό για αύξηση. Πού το έχεις ξαναδεί αυτό? ποιά ομάδα κάνει τέτοια αναπροσαρμογή μετά απο 6 μήνες?
    Παραμονές Ευρωπαϊκού παιχνιδιού και ο manager του είχε βγεί στο radio και δήλωνε πως τον θέλουν πολλές ομάδες και πως αν η ΑΕΚ θέλει να τον κρατήσει blah blah blah.
    Ποιός παίκτης τολμά να το κάνει αυτό παραμονές αγώνα? Ήταν μόλις Αύγουστος.
    Έχει δικαίωμα να διεκδικεί αύξηση, αλλά για ολα υπάρχει μια σωστή σειρά. Επαγγελματίας είναι.
    Τόσοι και τόσοι παικταράδες πέρασαν απο την ΑΕΚ, και σε όλους χρώσταγαν λεφτά. Είδες κανένας να έχει τέτοια συμπεριφορά?
    Επειδή μας έχεις πρήξει με τα σεντόνια σου, αφιερωμένο το χτεσινό φτύσιμο απο τον «τίμιο και ταπεινό εργάτη» Βράνιες, όπως και την γιούχα που πιθανώς θα φάει στην πρώτη στραβή που θα κάνει εν ώρα αγώνα (όοοταν θα τον βάλουν να παίξει).

   • συγκρινεις ανομοια πραγματα, καταρχην στη καθημερινη μας δουλεια μπορουμε ειτε να παραιτηθουμε, ειτε να απολυθουμε.δεν εχουμε συμβολαια.

    αν το πας σε θεμα συμφωνητικου σε στυλ ελευθερου επαγγελματια, υπαρχουν ρητρες, τις οποιες εχεις συμφωνησει κι εσυ να μπουν και τις εχεις υπογραψει. δε μπορεις να πεις μετα δεν τις δεχομαι.

    αν ο βρανιες θεωρουσε οτι ειναι ο καλυτερος στην αμυνα και δεχτηκε 250 , ενω πχ ο λεσκοτ ειχε υπογραψει για 500-600, και ο φουφουτος για 700, ηταν πραγματα που τα γνωριζε εκ των προτερων ο μανατζερ του.

    το να πηγαινεις πριν κλεισει χρονος και να εκβιαζεις αναπροσαρμογη (γιατι θεμα αντερλεχτ δεν πιστευω να υπηρξε, απλα ηταν ενα μεσο πιεσης) και οχι να συζητας, να διαπραγματευσε, δειχνει ερασιτεχνη μανατζερ και ανευθυνο αθλητη.

    παιζεις την μπαλιτσα σου (οπως εκανε)_, δειχνεις οτι εισαι χρησιμος και οτι παιρνεις λιγοτερα σε σχεση με αλλους και οταν ερθει η ωρα τα διεκδικεις.

    • stelathen δεν αντιλεγω οτι τα κανε – ο Βρανιες..Μ αυτο εχω ξεκινησει αλλες 3,4φορες..
     Για μενα υπαρχει το δεδομενο,που συμφωνουμε ολοι,οτι δεν ειναι για 250..
     Το αλλο δεδομενο ειναι οτι βρηκε,νομιζω ευκολα,600..
     Αρα μεχρι εδω ολοι συμφωνουμε,νμιζω,οτι κακως υπαρχει αυτη η ψαλιδα..
     Ο μανατζερ εκανε ολους τους αποτυχημενους χειρισμους μαζεμενους και ο Βρανιες μας απογοητευσε,κυριως,για τον χαρακτηρα του..
     Εμεις δεν καναμε λαθος,οταν δεν καναμε ,εστω,μια μικρη αναπροσαρμογη 100χ..μεχρι να αρχισει η κουβεντα για ανανεωση?
     Εμεις δεν καναμε λαθος που δεν αντιληφθηκαμε οτι υπαρχει βομβα στ αποδυτηρια?
     Μ αυτο το σκεπτικο,δεν μπορω ν ανεχτω την κριτικη,ΜΟΝΟ,εναντιον του Βρανιες εστω κι αν εχασε το δικιο του μ αυτα που εκανε..

     • ΕΞΩ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ

      Tι λες ρε; Που τα είδες αυτά τα φούμαρα; Η αναπροσαρμογή, αύξηση, συζήτηση για ανανέωση πρέπει να γίνει ενάμισυ χρόνο πριν την λήξη του συμβολαίου του; Επειδή αυτός σήμερα βρήκε καλύτερη πρόταση; Και τι θα γινόταν αν η συζήτηση γινόταν τον Μάιο όταν θα είχε τελειώσει η σεζόν και είχαν κλείσει τα θέματα Σιμόες, Τσιγκρίνσκι, Λάζαρου; Και για ποιά πρόταση μιλάμε; Πρόταση άξια συζήτησης είναι αυτή που είναι συμφέρουσα και για την ΑΕΚ όχι μόνο για τον Βράνιες. Δηλ αν κάποια ομάδα έδινε στον Βράνιες καλύτερο συμβόλαιο αλλά στην ΑΕΚ ένα κιλό στραγάλια θα έπρεπε η ΑΕΚ να συρθεί πίσω από τον Βράνιες; Σε ποιό όνειρο είδες ότι η ΑΕΚ δεν έχει αντιληφθεί τι »βόμβα» έχει στα αποδυτήρια; Όταν ο συγκεκριμένος έκανε ότι έκανε στον Χιμένεθ προ μηνών στο φιλικό με τους σέρβους στα Σπάτα εσύ με τι κριτήρια διέγνωσες ότι »εμείς δεν αντιληφθήκαμε τι βόμβα υπάρχει στα αποδυτήρια»; Ο μόνος λόγος που δεν μπορείς να ανεχτείς την κριτική ΜΟΝΟ εναντίον του Βράνιες είναι οτι πρέπει να βρει κάτι για να κακολογήσεις τον εχθρό του λατρεμένου σου……Τρέχα να ακούσεις κανά τραγουδάκι της Βανδή σε στίχους του Φοίβου και περαστικά.

  • Από χθες μου ερχόταν συνέχεια στο μυαλό το παράδειγμα του Κουτίνιο στη Λίβερπουλ το καλοκαίρι. Πιστεύω πως ο Βράνιες δεν θα μακροημερεύσει στην ΑΕΚ, αλλά θα ήταν μεγάλο φάουλ να έφευγε από τώρα, έπειτα από τη συμπεριφορά που είχε

 8. ΕΙΠΑΜΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ …
  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΧΩΘΗΚΑ ….
  Ο ΒΡΑΝΙΕΣ Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΒΡΑΝΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΠΟΤΕ …
  ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ..ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ
  ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ …ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
  ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ …….

 9. «Η ΑΕΚ κράτησε ουδέτερη στάση κ δεν έφερε το Βρανιες αντιμετωπο με την οργή του κόσμου»…
  Δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι όλα τα δημοσιεύματα του τελευταίου τριημέρου ήταν αυθόρμητες δημοσιογραφικες πρωτοβουλίες που τυχαίνει τα μυαλά των δημοσιογραφων σε όλα τα ΑΕΚτζηδικα σαιτ να συμπιπτουν… Κι ότι η οργή του κόσμου με χιλιάδες σχόλια σε fb,insta κλπ από ανήλικα ως επί το πλείστον παιδάκια που διαμορφωνουν άποψη ανάλογα τι θα γράψει ο τάδε ή ο δεινα ΑΕΚαρχης είναι επίσης αυθόρμητη…Να δω πως θα το μαζέψετε τώρα γιατί απ το πρόγραμμα ο Βρανιες θα χρειαστεί να παίξει… Να δω πως θα ξαναλλαξετε γνώμη στα παιδάκια που αφιονιζατε τις τελευταίες μέρες…

  • Αλέξανδρος

   Νομίζω πως τα «παιδάκια» αφιονίστηκαν απο την κοροϊδία του ΑΕΚάρα Βράνιες. Δεν περίμεναν τα sites.
   Εξάλλου δεν είδα κάτι ιδιαιτέρως εμπρηστικό. Απλή καταγραφή των γεγονότων και ο καθένας ας βγάλει συμπεράσματα.

  • Επειδη διαβαζω παντου και τα παντα για την ΑΕΚ, δεν ειδα πουθενα να γραφει καποιος κατι πολυ επιθετικο για το Βρανιες. Εκαναν απλη καταγραφη των πραγματων. Μονος του τα εκανε χαλια. Η ΠΑΕ κρατησε χαμηλους τονους. Δεν υπερασπιζομαι καθολου το Μελισσανιδη. Σπαγγοραμενο τον ανεβαζω, καβουρια τον κατεβαζω. Α, και μια και το φερε η κουβεντα. 12 εκ. απο Γιουροπα, αρ. μπακ και αρ. εξτρεμ ακομα δεν πηραμε.

   • Διαβασαμε αρκετα,γραμμενα δημοσιογραφικα…Γιωργο
    Ποσο νευρικος ειναι…οτι μας βοηθησε ΔΙΑΙΤΗΤΗς και δεν πηρε κοκκινη..οτι ειναι μολις 11μηνες 26μερες και 9ωρες..(δλδ ουτε χρονο καταλαβες?) Διαβασαμε οτι ηρθε απληρωτος απ την πρωην ομαδα του..(Ειναι πως λεμε…ελα μωρε τον πακιστανο που του δψσαμε να φαει..)
    Σε μια περιπτωση που ο καθε υγιης εγκεφαλικα,λεει ποσο απαραδεκτος ειναι ο παιχτης..με τον τροπο που το παρουσιασαν(βγαζοντας εντελως απ εξω ευθυνη της Διαχειρισης για καθυστερηση,για μη αντιληψη της πραγματικοτητας) δεν σ αφηνουν ν αγιασεις..

    • Αληθειες ειναι ολα αυτα για το Βρανιες. Τα πιστευα και τα ελεγα και εγω. Και νευρικος ειναι και του χαριστηκαν καποιες κοκκινες και απληρωτος ηρθε απο τα αζητητα. Φερθηκε τελειως αχαριστα και ανεγκεφαλα. Κραζουμε το Μελισσανιδη αλλα εδω δεν ειχε καμια αντικειμενικη ευθυνη.

  • Δεν χρειάζεται να μαζέψει κανείς τίποτε. Η ΑΕΚ δεν έδωσε επίσημα τίποτε πέρα από την απόρριψη της πρότασης και την αδικαιολόγητη απουσία από την προπόνηση. Τα σχόλια των δημοσιογράφων του συγκεκριμένου σάιτ, προκύπτουν από το μυαλό τους και όσα σκέφτονται και μόνο. Χθες έγραψαν για το θέμα Τσίλης και Τσατάλης, με διαφορετικές οπτικές, αλλά με όσα πίστευαν.

 10. trikalinos aektzis

  Πιστευω πως ο τιγρης θα τον βαλει στο ψυγειο να μην πω στην καταψυξη και θα εχει και δικιο.Εχει δωσει αφορμες ο Βρανιες στο παρελθον κι εχει ξαναζητησει συγνωμες αλλα δεν μπορει να συμβαινει το ιδιο συνεχως…Επαναλαμβανομενη συμπτωση παυει να ειναι συμπτωση.Παρα του οτι ειναι ενας υπερπολυτιμος ποδοσφαιριστης ειδικα την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη θεωρω πως μεσα στο πραγματικα αριστο οικογενειακο κλιμα που επικρατει στις ταξεις της ομαδος ο τιγρης δεν θα ρισκαρει με εναν ποδοσφαιριστη ο οποιος αποδεδειγμενα ειναι απροβλεπτος και αντιεπαγγελματιας στον μεγιστο βαθμο.Πραγματικα επαινω τον τιγρη για την σταση που τηρησε με ολο τον χειρισμο του θεματος και το μεγαλο μηνυμα που περασε προς ολες τις κατευθυνσεις πως πανω απο την ομαδα δεν μπαινει κανεις…Οσο για το αγωνιστικο κομματι και την πιθανοτατη απουσια Βρανιες απο τα πολυ κρισιμα επερχομενα παιχνιδια θα βρεθει λυση.Αλλωστε η ΑΕΚ ειναι γεννημενη να πορευεται με τις οποιες δυσκολιες και προβληματα και καθε φορα ν αποδεικνυει πως ειναι ατρωτη.

  • Δεν προκύπτει από κάπου πως γύρισε για να μπει στο ψυγείο. Βέβαια, σου θυμίζω πως το Σάββατο ήταν εκτός λόγω επιλογής Χιμένεθ και στο ματς με τον Παναιτωλικό αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν. Εάν δείξει συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας, θα παίξει

 11. Πουληστε τον να τελειωνουμε..ΕΓΩ ΔΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΞΑΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΑΕΚ..δν πειραζει θα το καταλαβει στο γηπεδο οτν θα ερθει απο τον κοσμο που αυτος πουλησε και την γιουχα που θα φαει..δν με χαλαει που θελει να φυγει γτ βρηκε καλυτερα λεφτα..με χαλασε ο τροπος που το εκανε

  • Για κοιτα ρε φιλε μου πως τα φερνει η ζωη…ξερεις κατι?…το ιδιο νοιωθω και εγω…να τον πουλησει οσο οσο να φυγει…καποιες φορες ομως οταν ο παιχτης καταλαβει το που πραγματικα βρισκεται μπορει και να γινει καλυτερος απο οτι ηταν…λεω να του δωσουνε μια ευκαιρια να δειξει το ποιος πραγματικα ειναι και βλεπουμε…παντως τωρα ναι…ενοιωσα και εγω οτι ο Μελ τωρα πρατει το σωστο…μακαρι να ειναι παντα ετσι..μ

  • ΧΑΛΑΡΩΣΕ …..ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ….
   ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΗΣΕ ΣΩΣΤΑ …ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ …
   ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ …ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ….
   ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΕΚ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΒΡΑΝΙΕΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ….
   ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
   ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ….ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ……..ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ …
   ΧΑΛΑΡΩΣΕ ….

  • Υπό άλλες συνθήκες, θα συμφωνούσα. Ωστόσο, δεν πρέπει να λησμονούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε χρονικά, το πρόβλημα του Τσόσιτς και το ζήτημα της απώλειας τρίτου παίκτη κορμού από την ΑΕΚ

 12. Αλέξανδρος

  Και τον Αραβίδα έτσι τον είχαν συγχωρήσει, μέχρι που έδωσε εκείνη την κουτουλιά που έμελλε να είναι η τελευταία ποδοσφαιρική δραστηριότητά του μέχρι σήμερα.
  Θέλω να πω πως όταν ο άλλος έχει δώσει τόσο χοντρά δικαιώματα, όσες συγνώμες και αν ζητήσει είναι θέμα χρόνου να σε κρεμάσει πάλι.
  Ελπίζω αυτό να μη συμβεί σε κανα ματς με τον γαύρο, ή γενικότερα στο κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί.

  • Σωστά το θέτεις

  • Ο Βράνιες έτσι και αλλιώς ήταν πάντα επίφοβος για κάρτα, δεν είναι το ίδιο. Θεωρητικά, ο Μελισσανίδης πιστεύει πως με όσα του είπε δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα

   • Αλέξανδρος

    Aκριβώς επειδή ήταν επίφοβος στις καλές του, ενα παραπάνω τώρα.
    Αλλά εννοείται πως δε θα έφευγε μετα απο αυτό που έκανε, διότι έτσι θα πετύχαινε το σκοπό του.
    Γι’αυτό τα έκανε ολα εξάλλου, και ορθώς δεν του έκαναν το χατήρι.
    Την διαχείριση παρακάτω θα την δούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *