Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Κωστένογλου: «Νωρίς για συμπεράσματα, μην μοιρολατρούμε- Εχει δρόμο το πρωτάθλημα»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε για το πως κύλησαν τα πράγματα στην ΑΕΚ μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

8

Σε όσα ακολούθησαν μετά το ντέρμπι περασμένης Κυριακής με τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε ο Νίκος Κωστένογλου, σε δηλώσεις του στη NOVA. Ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε για τα λάθη που έγιναν στο ντέρμπι, την τιμωρία του Ογκνιεν Βράνιες, την επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη και τα πλάνα του για τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Ο Ελληνας προπονητής τόνισε πως έχει ακόμα πολύ δρόμο το πρωτάθλημα και ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρχουν μοιρολατρίες και να προδικάζονται καταστάσεις.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Κωστένογλου:

Για το πως κύλησε η εβδομάδα για την ΑΕΚ η οποία προέρχεται από την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: “Το ντέρμπι ήταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Θα έλεγα ότι είχαμε μια καλή τακτική συμπεριφορά. Δεχθήκαμε ένα γκολ το οποίο θα έλεγα ήταν δώρο προς τον αντίπαλο. Παρόλα αυτά προσπαθήσαμε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο να δημιουργήσουμε φάσεις, δεν το καταφέραμε. Αποδεχόμαστε την ήττα, είναι μια πραγματικότητα. Διδασκόμαστε από αυτήν και κοιτάζουμε το μέλλον”.

Για το τι πιστεύει ότι πήγε λάθος από την ομάδα του μετά την ανάλυση που έκαναν στο παιχνίδι: “Θα έλεγα ότι εμείς είχαμε σχεδιάσει σωστά το παιχνίδι. Γι’ αυτό όπως σας είπα παρουσιαστήκαμε με ένα άκρως επιθετικό σχηματισμό και ιδιαίτερα χαρακτηριστικών παικτών σε αυτό τον σχηματισμό. Έτσι χαρακτηρίζεται ένας σχηματισμός ως προς την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που έχει και τα χαρακτηριστικά που έχουν αυτοί οι παίκτες. Καθοριστικό σημείο είναι ότι δεν πετύχαμε γκολ. Αν δεν σκοράρεις, σε οποιοδήποτε παιχνίδι, πόσο μάλλον σε ένα ντέρμπι πως θα φτάσεις στη νίκη, πως θα ανατρέψεις τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί κατά την εξέλιξη ενός παιχνιδιού”.

Για την κουβέντα που έγινε μετά τον αγώνα ότι η προσέγγιση της ΑΕΚ ήταν αρκετά αμυντικογενής: “Αμυντική προσέγγιση από τη δική μας ομάδα;  Θα έλεγα ότι είναι άτοπο. Τελείως διαφορετική ήταν η αντιμετώπιση. Είναι πρωτάκουστο για μένα ότι είχαμε αμυντική προσέγγιση”.

Για το πως εξηγεί τα λάθη που έγιναν και κόστισαν στην ΑΕΚ: “Δεχθήκαμε ένα γκολ το οποίο δεν θα έπρεπε να επιτευχθεί με αυτή την εξέλιξη που είχε. Από εκεί και πέρα ποδόσφαιρο είναι, το σύνολο των λαθών, όποια ομάδα κάνει περισσότερα λάθη βγάζει τον νικητή. Τα δικά μας προσωπικά λάθη ή τα υποομαδικά κόστισαν στην ομάδα. Ήταν ένα ντέρμπι, είχαμε μια καλή παρουσία, άσχετα αν εμείς όπως είχα προαναφέρει στοχεύουμε στη νίκη πάντα. Αφού δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα γκολ δεν θα μπορούσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Προχωράμε, το πρωτάθλημα είναι μπροστά, είναι πολύ μακρύς ο δρόμος, βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι”.

Για τη διαφορά των οκτώ βαθμών από τον Ολυμπιακό και των έξι από τον ΠΑΟΚ και πως λειτουργεί για την ομάδα αυτό: “Θα πρέπει να σταματήσει αυτό. Ούτε να μοιρολατρούμε, ούτε να προδικάζουμε καταστάσεις. Είναι ένα πρωτάθλημα. Στη συνέχεια όπως γνωρίζουμε όλοι είναι τα play off, ας αφήσουμε τον βαθμολογικό πίνακα, ας δούμε το επόμενο παιχνίδι και τα πράγματα και τα αποτελέσματα θα καθορίσουν τη γενικότερη εικόνα της ομάδας μας. Δεν θα πρέπει συνέχεια να λέμε άνοιξε η ψαλίδα, μεγάλωσε η διαφορά. Θα υπάρχουν παιχνίδια και των υπολοίπων αντιπάλων… Δεν κερδίζονται τα παιχνίδια στη θεωρεία ούτε και πριν ξεκινήσουν καν. Θα δούμε στη διάρκεια. Είναι πολύ νωρίς να βγαίνουν συμπεράσματα. Είθισται στην Ελλάδα να προκαθορίζουμε από τον Σεπτέμβριο τον πρωταθλητή ή τον δευτεραθλητή. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή θα γίνει. Γι αυτό αλλάζει και το πρωτάθλημα. Τα παιχνίδια έχουν δυσκολίες και θαρρώ ότι θα υπάρχουν διακυμάνσεις στην πορεία του πρωταθλήματος”.

Για την επίσκεψη του Δημήτρη Μελισσανίδη και την τιμωρία στον Βράνιες: “Να κάνουμε μια διευκρίνιση. Ο κύριος Μελισσανίδης δεν έκανε παρατηρήσεις με αφορμή το αποτέλεσμα του ντέρμπι ή ως προς την απόδοση. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στις αρχές και στους κανόνες που δομούν μια επαγγελματική ομάδα  και καθορίζουν την εύρυθμη λειτουργία της. Αυτό είναι μια αρχή της ΑΕΚ, την εκφράζει και ο πρόεδρος της. Η δική του παρουσία την επισημοποίησε και την σφράγισε για το τι είχε συμβεί μετά το παιχνίδι. Εκεί ακριβώς αναφέρθηκε”.

Για την τιμωρία του Βράνιες: “Να μην την σχολιάσω. Είναι μια διοικητική απόφαση”.

Για τους Μάνταλο, Μπακάκη, Μπάρκα, Κλωναρίδη και το αν είναι διαθέσιμοι για την Κυριακή: “Αυτό συνέβη και πριν το ντέρμπι, αλλά εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν στέκεται στις ελλείψεις και σέβομαι την παρουσία και την ικανότητα όλων των παικτών. Αν αναλογιστείτε και πριν το ντέρμπι είχαμε καθοριστικές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών. Δεν σημαίνει ότι υπάρχουν ικανοί παίκτες στο ρόστερ μας, οι υπόλοιποι… Δεν είχα μείνει καθόλου και πριν το παιχνίδι και μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Αφού το αναφέρετε πραγματικά έχουμε προβλήματα. Μαστίζουν κατά ιδιαίτερο τρόπο γιατί δεν είναι μόνο μυϊκά προβλήματα, είναι και οστικά οιδήματα. Είναι προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από κάποιες μονομαχίες και καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά θέλουν χρόνο. Θα δούμε. Θα αξιολογήσουμε τις καταστάσεις και οι ετοιμοπόλεμοι θα καθορίσουν την αποστολή για το ερχόμενο παιχνίδι”.

Για το αν πρόκειται να δούμε περισσότερο τον Σιμάο στη συνέχεια: “Γενικότερα έχω μια αρχή ότι δεν διαχωρίζω τους ποδοσφαιριστές μου. Σίγουρα υπάρχει ένας αριθμός ποδοσφαιριστών που έχουν πάρει πολύ περισσότερα λεπτά συμμετοχών ή είναι μια κατηγορία παικτών που είναι οι βασικοί και μια κατηγορία που συμμετέχουν ανάλογα με τον αντίπαλο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ήταν μια επιλογή στο δεδομένο παιχνίδι. Αξιολογείται από τους άλλους κατά πόσο ήταν εύστοχη και από εκεί και πέρα είναι ένα άλλο παιχνίδι και θα καθοριστεί από το κλείσιμο της παρουσίας όλων των παικτών στον εβδομαδιαίο κύκλο και από τα χαρακτηριστικά ποδοσφαιριστών χρειαζόμαστε στο προσεχές παιχνίδι με τον Ατρόμητο”.

Για την εικόνα που έχει για τον Ατρόμητο: “Στα τελευταία δύο παιχνίδια ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων η εικόνα του Ατρόμητου έχει αλλάξει. Ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι που είχε και ένα ηχηρό σκορ. Η ομάδα του Ατρόμητου βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Έχει βελτιωθεί και στην τακτική της συμπεριφορά και θα έλεγα ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι”.

Για το τι ξεχωρίζει από τον Ατρόμητο: “Το αντιμετωπίζουμε σε γενικότερη ομάδική συμπεριφορά. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ιδιαιτερότητες. Τις περαιτέρω πληροφορίες ατομικά κάθε ποδοσφαιριστής θα τις έχει ή τις έχει ήδη και θα τις έχει ολοκληρωμένες μέχρι και την έναρξη του παιχνιδιού”.

Για το ότι στα τελευταία δύο ματς ο Ατρόμητος έχει κερδίσει εκτός έδρας την ΑΕΚ: “Δεν τις αποδέχομαι και πολύ τις παραδόσεις. Αυτό δεν σημαίνει πως ο αγώνας είναι δύσκολος. Είναι μια ομάδα που πάντα στοχεύει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Είναι μια ανταγωνιστική ομάδα. Θα είναι ένα παιχνίδι που θα έχει τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητές του. Εμείς επιβάλλεται να έχουμε μια αξιοπρεπέστατη και αποτελεσματική παρουσία στο παιχνίδι της Κυριακής”.

 

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα