Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Κορωνοϊός – Βατόπουλος: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η είσοδος τουριστών και από άλλες χώρες»

0

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για τα πανηγύρια αλλά και τα «ορφανά» κρούσματα κρούει ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η είσοδος τουριστών στην Ελλάδα.

«Τα πανηγύρια είναι επικίνδυνα. Οι τοπικοί φορείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και να μην κάνουν πανηγύρια φέτος», είπε ο κ. Βατόπουλος στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα «για να απομακρύνουμε το δεύτερο κύμα» σημειώνοντας ότι «το πότε θα έρθει το δεύτερο κύμα δεν είναι φυσικό γεγονός, εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφορά».

Ταυτόχρονα ο κ. Βατόπουλος δεν απέκλεισε το γεγονός το δεύτερο κύμα του κορονοϊού να έρθει μέσα στον Αύγουστο και να υπάρξουν τοπικά lockdown.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι και τα «ορφανά» κρούσματα που καταγράφονται, καθώς δείχνουν ότι υπάρχει διασπορά που δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Σε ό,τι αφορά στα εισαγόμενα κρούσματα, ο καθηγητής επισήμανε ότι «δεν περιμέναμε ότι θα υπάρξει αυτή η κατάσταση στον Βορρά, στα Βαλκάνια» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα τουριστών κι από άλλες χώρες, αν αυξηθούν τα κρούσματα, όπως συνέβη και με τη Σερβία.

Τέλος, υπογράμμισε ότι ο εντοπισμός των κρουσμάτων από το εξωτερικό δείχνε ότι το σύστημα επιτήρησης που εφαρμόζει η χώρα μας λειτουργεί.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα