Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Κομισιόν: «Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αποφασίσουμε αν θα επιβάλουμε κυρώσεις στην Τουρκία»

Οσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν

0

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο διεμήνυσε πως το  Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνεδριάζει 1η και 2η Οκτωβρίου θα αποφασίσει για το αν θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «στο τέλος αυτή είναι απόφαση που θα λάβουν οι ηγέτες ή θα υποδείξουν την κατεύθυνση προς την οποία οι συζητήσεις και η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία πρέπει να ακολουθήσει».

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επεσήμανε πως η ΕΕ είναι υπέρ της επίλυσης των ζητημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του διαλόγου αλλά «αν δεν είναι δυνατή η επίλυση μέσω της συζήτησης τότε εναπόκειται στους ηγέτες να συζητήσουν προς ποια κατεύθυνση πρέπει να πάνε οι σχέσεις μας με την Τουρκία».
Ακόμη, ο κ. Στάνο χαιρέτισε τις διπλωματικές ενέργειες που στοχεύουν στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και την έναρξη διαλόγου, εκφράζοντας την ελπίδα του πως αυτές οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν έτσι ώστε να είναι δυνατόν να λυθούν τα ανοιχτά ζητήματα με διάλογο, με εποικοδομητική δέσμευση βασισμένη στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα