Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

“Κίνδυνος αποβολής των αιωνίων από το πρωτάθλημα”

Για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ που ενδέχεται να επηρεάσουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μίλησε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος

0

Ασύλληπτες συνέπειες ενδέχεται να φέρει η ρήξη ανάμεσα σε FIBA και Ευρωλίγκα μετά τη συμφωνία της τελευταίας με τις περισσότερες ομάδες για την παραμονή στη δική της διοργάνωση.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν απέκλεισε τον κίνδυνο να διατάξει η παγκόσμια ομοσπονδία την αποβολή από τα εγχώρια πρωταθλήματα των ομάδων που δεν συντάχθηκαν με εκείνη, αν και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΟΚ κάνει έκκληση για πιο μετριοπαθή στάση.

Αναλυτικά, ο Γ. Βασιλακόπουλος μίλησε στο Yellow Radio της Θεσσαλονίκης για:

-την απάντηση της Ευρωλίγκας στη FIBA: «Η απάντηση στην πρόταση που έκανε η FIBA προς τη Euroleague ήρθε προχθές. Ήταν κάθετη και με έναν αλαζονικό και αντιπαραθετικό τρόπο, ήταν αρνητική. Δεν μπορεί, όμως. μία ελίτ σωματείων να λέει ότι εκπροσωπεί όλα τα σωματεία».

-τις συνέπειες για το μπάσκετ: «Το μπάσκετ θα περάσει άσχημες στιγμές όσον αφορά τα σωματεία. Πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία. Θα είναι χειρότερα από το παρελθόν. Και να σας πω και κάτι: Τα σωματεία που μετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις, βάσει νόμου, θα πρέπει να έχουν την άδεια της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας και επίσης της γενικής γραμματείας αθλητισμού. Τι θα γίνει αν μας πει η FIBA ότι σε περίπτωση που τα σωματεία της χώρας συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα αυτό. το οποίο εμείς δεν το αναγνωρίζουμε, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα εθνικά πρωταθλήματα. Δεν θα πρέπει να τα αποβάλλουμε: Κάνω μία υπόθεση. Αν δεν το κάνουμε, μπορούν να μας πουν ότι θα μας αποβάλλουν τις εθνικές ομάδες. Τι γίνεται; Δεν έχουμε πάει σε πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες;».

-το αν υπάρχει κίνδυνος αποβολής των «αιωνίων» από το ελληνικό πρωτάθλημα λόγω συμμετοχής στην Euroleague: «Βεβαίως. Αν το απαιτήσει η διεθνής ομοσπονδία, πολύ φοβάμαι ότι τελικά θα υπάρξει ακραία αντίδραση. Δεν είμαι υπέρ αυτών των λύσεων, πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία».

-το αν θα υπάρξει ξεχωριστή διοργάνωση από τη FIBA: «Νομίζω πως ναι. Μάλιστα, την άλλη βδομάδα, υπάρχει μία συνάντηση των εκπροσώπων μεγάλων ομοσπονδιών με τη FIBA στη Ρώμη για να συζητηθούν αυτά τα θέματα, μετά και τα νέα δεδομένα. Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία δύο διοργανώσεων. Υπάρχει σκέψη για άμεση συγκοινωνία ανάμεσα σε Eurocup και Ευρωλίγκα. Όπως είπα. θα υπάρχει άνοδος και κάθοδος. Το θέμα είναι να υπάρχει ενδιαφέρον, να γνωρίζουν οι ομάδες ότι μπορούν να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό ευνοεί και τους νέους επενδυτές. Ξαναλέω, πάντως, πως είμαι απαισιόδοξος για τη λύση της κόντρας με την Ευρωλίγκα. Φοβάμαι ότι θα έχει ανάμειξη και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Μπορεί να της ζητηθεί να αποβάλλει το αντίστοιχο άθλημα από τους κόλπους της».

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα