Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

«Η υπογειοποίηση θα έχει τελειώσει ως το καλοκαίρι του 2021»

Το χρονοδιάγραμμα του μεγάλου έργου στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι πρώτες εκτιμήσεις

37

Το μεσημέρι της Δευτέρας (9/12) υπογράφτηκε στην Περιφέρεια το έγγραφο για την υπογειοποίηση στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρουσία των Δημήτρη Μελισσανίδη, Δημήτρη Ανδριόπουλου Γιώργου Πατούλη, Αλέξη Αλεξίου και του εκπροσώπου της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, Δημήτρη Κούτρα.

Πλέον, μετράμε αντίστροφα για την έναρξη του μεγάλου αυτού έργου που θα… παντρεύει το δρόμο με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Το χρονοδιάγραμμα της υπογειοποίησης

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο εκπρόσωπος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, Δημήτρης Κούτρας μιλώντας στους δημοσιογράφους εξήγησε πως ήδη στο δρόμο στη Νέα Φιλαδέλφεια έχουν τοποθετηθεί τοπογράφοι, όπου εργάζονται κανονικά.

Επίσης, τόνισε «πως το έργο γίνεται στο κέντρο μίας ζωντανής πόλης και πως άπαντες πρέπει να σεβαστούν τους ρυθμούς της Νέας Φιλαδέλφειας».

Πότε ξεκινάει ουσιαστικά το μεγάλο έργο

Όσον αφορά για τις πρώτες ουσιαστικές εργασίες, αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν τις πρώτες εβδομάδες του 2020. Και όταν ρωτήθηκε ο κ. Κούτρας για το πόσο θα διαρκέσουν τα έργα της υπογειοποιήσης, σχολίασε «πως πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, οι εργασίες θα «τρέξουν» και πως… χοντρικά μπορεί να χρειαστούν 14 μήνες για την παράδοση του έργου».

Με απλά λόγια υπάρχει η πεποίθηση και από την ανάδοχο εταιρεία πως τουλάχιστον αρχές του καλοκαιριού του 2021 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Ακριβής ημερομηνία δεν υπάρχει διότι δεν γνωρίζουν τι υπάρχει κάτω από το δρόμο σε επίπεδο υπόγειων δικτύων και τι θα προκύψει στην πορεία.

Πριν λίγο καιρό ο Δημήτρης Ανδριόπουλος με δηλώσεις του στο Sportime είχε εκτιμήσει ότι αν αρχίσουν τα έργα μέσα Δεκεμβρίου, τότε θα χρειαστούν 8-16 μήνες για την ολοκλήρωση του έργου.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα