Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Η φωνή της Ελλάδας σίγησε στη μέρα μνήμης (VIDEO)

Η 14η Σεπτεμβρίου έχει αναδειχθεί ως ημέρα μνήμης για τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Θαρρείς και από παιχνίδισμα της μοίρας, από μια κακιά στιγμή, η μέρα σημαδεύτηκε και από τον χαμό της φωνής της Ελλάδας, του ανεπανάληπτου Στέλιου Καζαντζίδη

1

Η 14η Σεπτεμβρίου έχει αναδειχθεί ως ημέρα μνήμης για τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Θαρρείς και από παιχνίδισμα της μοίρας, από μια κακιά στιγμή, η μέρα σημαδεύτηκε και από τον χαμό της φωνής της Ελλάδας, του ανεπανάληπτου Στέλιου Καζαντζίδη. Μια μέρα σαν σήμερα του 2001, ο άνθρωπος που ύμνησε με την φοβερή φωνή του μια ολόκληρη εποχή, έφυγε από κοντά μας.
Ο Καζαντζίδης ενσάρκωσε την προσφυγιά, τον Πόντο, τους Μικρασιάτες, μια άλλη Ελλάδα. Δεν θα μπορούσε παρά να είναι κομμάτι της ΑΕΚ, της ομάδας που αποτελεί τη συνέχεια και τον φυσικό κληρονόμο των προσφύγων. Ηταν πολλές φορές θεατής αναμετρήσεων της και βέβαια ανήκει στους συγγραφείς του ύμνου της Ενωσης.
Ο Στελάρας έφυγε σε ηλικία 70 ετών ο Στέλιος Καζαντζίδης. Στην κηδεία του, έκλεισε όλη η Αθήνα με χιλιάδες κόσμου να βρίσκονται δίπλα του στο ύστατο χαίρε. Τραγούδια του έπαιζαν συνεχώς, σημαίες της ΑΕΚ κυμάτιζαν παντού, όλη η Ελλάδα έκλαιγε για τον χαμό του δικού της Στέλιου Καζαντζίδη.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα