Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Αρχόντης: «Η ΑΕΚ θα δηλώσει συμμετοχή στο ανδρικό βόλεϊ»

Ο διοικητικός υπεύθυνος των τμημάτων βόλεϊ της ΑΕΚ, Λευτέρης Αρχόντης επιβεβαίωσε στην «Ώρα» πως το ανδρικό βόλεϊ θα συμμετάσχει τη νέα χρονιά στην Α2 ή την Preleague

2

Μετά από ένα χρόνο απουσίας η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ επιστρέφει δυναμικά. Όπως αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες η «Ώρα» η διοίκηση έχει πάρει ήδη απόφαση για να κατεβάσει την ομάδα στην Α2 ή στην Preleague εφόσον δημιουργηθεί τη νέα σεζόν η συγκεκριμένη κατηγορία. Ο β’ αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής και διοικητικός υπεύθυνος των τμημάτων βόλεϊ, Λευτέρης Αρχόντης με συνέντευξη του στην «Ώρα των Σπορ» επιβεβαίωσε απόλυτα το ρεπορτάζ μας και αποκάλυψε πως η ΑΕΚ έχει καταθέσει ήδη υπόμνημα στην ΕΟΠΕ για το θέμα. Παράλληλα μίλησε για την απόφαση να μην συμμετάσχει η ομάδα στο περσινό πρωτάθλημα ενώ τόνισε πως έχουν προχωρήσει ήδη οι συζητήσεις για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν. «Έχουμε καταθέσει ήδη υπόμνημα στην ΕΟΠΕ και δηλώνουμε την διαθεσιμότητα να αγωνιστούμε τη φετινή χρονιά.  Εάν δημιουργηθεί preleague τότε θα συμμετάσχουμε εκεί. Σύμφωνα με τον κανονισμό έχουμε δικαίωμα να κατεβούμε στην Α2. Η ΑΕΚ επιστρέφει δυναμικά και στο ανδρικό βόλεϊ». Όσο για τις φήμες πως η ομάδα κινδυνεύει με πρόστιμο και υποβιβασμό στις χαμηλές κατηγορίες ο κ. Αρχόντης έβαλε τέλος τονίζοντας: «Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία η ομάδα κατεβαίνει μια κατηγορία. Δεν δηλώσαμε εξ’ αρχής συμμετοχή, δεν κινδυνεύουμε με πρόστιμο η υποβιβασμό στις χαμηλές κατηγορίες. Αυτό θα είχε συμβεί αν δηλώναμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα και αποχωρούσαμε στη πορεία».

Στη συνέχεια σχολίασε για το αν κρίνει πως ήταν σωστή η απόφαση να μην κατεβεί πέρυσι η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ξεκαθάρισε: «Θεωρώ πως ήταν η ενδεδειγμένη απόφαση από την στιγμή που η ΑΕΚ δεν συμφωνεί με την δομή που υπάρχει μέχρι και σήμερα στη Λίγκα. Η απόφαση μας δικαίωσε και φάνηκε και από το αποτέλεσμα πολλές ομάδες διαλύθηκαν στα μέσα της χρονιάς και έγινε πρωτάθλημα για 4 ομάδες. Η απόφαση ήταν ομόφωνη του Δ.Σ. μην συμμετάσχει η ομάδα δεν ήταν του προέδρου, Αλέξη Αλεξίου μόνο.

«Είμαστε κοντά σε συμφωνία με προπονητή»

Στη συνέχεια σε ερώτηση για το αν έχουν γίνει ήδη κινήσεις προγραμματισμού για τη νέα χρονιά ο κ. Αρχόντης αποκάλυψε πως οι επαφές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο: «Στόχος μας τη νέα χρονιά η ομάδα είναι να πλαισιωθεί από νέα παιδιά και να επενδύσουμε στο μέλλον και στις ακαδημίες μας. Η ΑΕΚ διαθέτει αυτή την στιγμή 2-3 παιδιά που βρίσκονται στα κλιμάκια της Εθνικής. Επιπλέον είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με προπονητή.  Όσο για το αν η ΑΕΚ θα επιδιώξει να εξασφαλίσει την άνοδο στην Α1 εφόσον συμμετάσχει στο πρωτάθλημα ο διοικητικός υπεύθυνος επισήμανε: «Σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν η ΑΕΚ έκανε σωστά που δεν συμμετείχε σε ένα πρωτάθλημα παρωδία.  Όσο για το αν ανεβούμε αυτό θα φανεί στη πορεία της χρονιάς, βλέποντας την κατάσταση στη Λίγκα, κρίνοντας με τα αποτελέσματα.

Φυσικά πρωταρχικός στόχος είναι η ΑΕΚ να πρωταγωνιστήσει σε κάθε κατηγορία. Και αν το θα συμμετέχουμε στην Α1  η όχι θα αποφασιστεί ανάλογα με τις συνθήκες.

Βασικό προτέρημα μας είναι να τακτοποιήσουμε τις παλιές εκκρεμότητες παικτών, να καθαρίσει και στο ανδρικό βόλεϊ το όνομα της ΑΕΚ».

 

 «Δεν έχουμε δικαίωμα να περιορίσουμε την ΑΕΚ»

Ο Λευτέρης Αρχόντης σχολίασε την δημιουργία και των πολλών νέων τμημάτων και απάντησε σε όσους θεωρούν πως η ΑΕΚ δεν πρέπει να αναπτυχθεί σε νέα αθλήματα αλλά να στηρίξει τα υπάρχοντα: «Η ΑΕΚ προχωράει σε νέα τμήματ διότι υπάρχει ζήτηση και δίψα ανθρώπων που θέλουν να δημιουργήσουν και εμείς δεν μπορούμε να τους το στερήσουμε αυτό. Υπάρχουν αθλήματα που ιδρύσαμε και πήραμε πρωταθλήματα. Πόλο, ραγκμπι, κικ μπόξινγκ κ.α. Υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να δημιουργήσουν και αυτό δεν έχουμε δικαίωμα να το στερήσουμε και να περιορίσουμε την παρουσία της ΑΕΚ αλλά να το υποστηρίξουμε».

 

 «Η διοίκηση κρίνεται από τα αποτελέσματα»

Σε ερώτηση για το αν κρίνει πετυχημένη την πορεία της διοίκησης μετά τις τελευταίες εκλογές ο β’ αντιπρόεδρος της ΑΕΚ τόνισε: «Ο απολογισμός της διοίκησης φαίνεται από τα έργα και τα αποτελέσματα. Μπορεί κάποιος εύκολα να ανατρέξει και να δει την πορεία των ομάδων και πόσους τίτλους έχουν κατακτήσει. Δεν θέλουμε να πούμε πολλά λόγια, αλλά η κάθε διοίκηση κρίνεται εκ των αποτελεσμάτων. Ο πρόεδρος Αλέξης Αλεξίου και όλοι μας δουλεύουμε καθημερινά με μοναδικό γνώμονα το καλό της ΑΕΚ και τίποτα άλλο».

 

«Θα στηριχτούμε στον φετινό βασικό κορμό στις γυναίκες»

 

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ έχει εξασφαλίσει σχεδόν την άνοδο στην Α1 καθώς απομένουν τρεις αγωνιστικές και η ΑΕΚ χρειάζεται έστω και …μισή νίκη για να «κλειδώσει» μαθηματικά το εισιτήριο της επιστροφής.  Ο κ. Αρχόντης αναφέρθηκε και στη πορεία της γυναικείας ομάδας βόλεϊ και τόνισε πως τη νέα σεζόν η ομάδα θα στηριχτεί στον φετινό βασικό κορμό της. Επιπλέον αναφερόμενος στην παρουσία του προπονητή, Γιώργου Μπακοδήμου ξεκαθάρισε πως θα βρίσκεται στο δυναμικό της ΑΕΚ χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ο ρόλος του μιας και ο ίδιος παραμένει παράλληλα και υπεύθυνος ανάπτυξης των ακαδημιών του «Δικεφάλου: «Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τις Αμαζόνες που χάσαμε, πήραμε γρήγορα αποφάσεις και άλλαξε η κατάσταση. Μετά το «διαζύγιο» με τον προπονητή, Μανώλη Αποστολογιωργάκη η ομάδα στηρίχτηκε στον Γιώργο Μπακοδήμο ο οποίος είναι τεχνικός διευθυντής. Παρότι και σε αυτό δεχτήκαμε πόλεμο για να μην μείνει. Σε αυτό το σημείο θέλουμε σαν διοίκηση της ΑΕΚ να ευχαριστήσουμε τον

πρόεδρο της ΕΟΠΕ τον κ. Καραμπέτσο που συναίνεσε να παραμείνει ο προπονητής της εθνικής σε όλη την διάρκεια της χρονιάς». Ακόμα πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο κ. Μπακοδήμος θα συνεχίσει στον πάγκο της γυναικείας ομάδας ή από άλλο πόστο στην ΑΕΚ: «Ο Γιώργος Μπακοδήμος θα παραμείνει στην δύναμη της ΑΕΚ και θα κριθεί κατόπιν συζητήσεων από ποιο πόστο θα βοηθήσει.  Ο σκοπός μας είναι να στηριχτούμε στον βασικό κορμό της φετινής ομάδας. Η χρονιά ήταν πετυχημένη, πετύχαμε τον στόχο της ανόδου και πλέον προχωράμε για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς». Παράλληλα τόνισε πως η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου και οι δύο ομάδες βόλεϊ να αποκτήσουν νέα έδρα: «Ήδη είμαστε σε συζητήσεις για να μεταφερθούν και τα δύο τμήματα σε γήπεδο που αρμόζει στην ΑΕΚ».

Να θυμίσουμε πως υπάρχει σκέψη η ΕΟΠΕ να επικυρώσει την βαθμολογία της Preleague ως έχει και να μην πραγματοποιηθούν οι τρεις αγωνιστικές που έχουν απομείνει. Έτσι η ΑΕΚ έχει ήδη ανέβει στην Α1 ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα συμμετάσχουν κατευθείαν στα πλέι οφ ανόδου».

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα