Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Η ΑΕΚ μπροστά στον καθρέπτη

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου ψάχνει το μονοπάτι της λογικής σε όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ

18

Ιβιτς, Διαμαντόπουλος, Πογέτ, Κωστένογλου. Και είμαστε ακόμα μόλις λίγες ώρες έπειτα από το νέο σοκ, της παταγώδους αποτυχίας κόντρα στην Ξάνθη. Πολλά ονόματα, διαφορετικές φιλοσοφίες και λογικές, για μια ομάδα που βρίσκεται σε δεινή θέση. Κυρίως, επειδή όσα συμβαίνουν, είναι πρωτόγνωρα. Δεν πιστεύω πως υπήρξε ποτέ ξανά στο παρελθόν, τόσο πολύπλοκη κατάσταση επί ημερών Μελισσανίδη.

Ενας γόρδιος δεσμός, που δεν ξέρεις από πού να τον πιάσεις για να λυθεί. Όπως είχα γράψει και προ ημερών, τα δύσκολα είναι μπροστά για την ΑΕΚ. Το εύκολο ήταν να ληφθεί η απόφαση αποχώρησης του ακατάλληλου Καρντόσο και να τον ακολουθήσει ο Λυμπερόπουλος. Ετσι και αλλιώς, φάνηκε στην πράξη, ότι η ομάδα δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο με αυτό το μοντέλο.

Πριν φτάσουμε στο επόμενο στάδιο και γίνουν οι τελικές επιλογές, προέχει κατά τη γνώμη μου να υπάρξει μια μικρή διακοπή. Να ηρεμήσουν στην ΑΕΚ, να καθαρίσουν το μυαλό τους και να βάλουν σε σειρά τις σκέψεις τους. Να καθίσουν μπροστά στον καθρέπτη και να αποφασίσουν ποια ΑΕΚ θέλουν.

Αυτό το τόσο απλό, αλλά και τόσο σημαντικό, είναι αναγκαίο, ώστε να αποφευχθούν νέα λάθη και πισωγυρίσματα. Δυστυχώς για την ΑΕΚ, σχεδόν όλες οι επιλογές που γίνονται το τελευταίο διάστημα, στερούνται ποδοσφαιρικής λογικής. Δεν υπάρχει ψυχραιμία, ξεκάθαρο ποδοσφαιρικό πλάνο και σχέδιο για να προχωρήσει η ομάδα στην επόμενη μέρα της.

Τι πρέπει να συμβεί κατά τη γνώμη μου; Πρώτιστα, η διοίκηση να χαράξει τη στρατηγική. Με ποιον τρόπο θα κινηθεί στις μεταγραφές, τι είδους παίκτες θέλει να αποκτήσει και να την αποτελούν, ποιοι είναι οι άμεσοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι. Για να συμβεί αυτό, οφείλει να υπάρξει ξεκάθαρη κουβέντα και συμφωνία με τεχνικό διευθυντή. Αυτός είναι που στην ιεραρχία καλύπτει το ρόλο.
Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα