Πρωτοφανής απόφαση της ΟΧΕ που ανοίγει υποθέσεις αρχείου για να κάνει το «χατίρι» του Ολυμπιακού

Η ΟΧΕ αποφάσισε να επαναπροωθήσει στην αθλητική δικαστή τις περσινές υποθέσεις των τελικών που είχαν μπει στο αρχείο

Μια πρωτοφανή απόφαση να επαναπροωθήσει στη νέα αθλητική δικαστή τις περσινές υποθέσεις των τελικών του πρωταθλήματος ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό πήρε η ΟΧΕ στη σημερινή της συνεδρίαση. Παρότι η Αθλητική Δικαστής είχε στείλει πίσω στην ομοσπονδία τα φύλλα αγώνα από τον Ιούνιο βάζοντας τις υποθέσεις στο αρχείο, στην ομοσπονδία το «ανακάλυψαν» οκτώ μήνες αργότερα και αποφάσισαν να ζητήσουν από την αθλητική δικαστή να εκδικάσει τώρα τις υποθέσεις. Να θυμίσουμε πως πρόκειται για τα φύλλα αγώνα του τελικού που διεξήχθη στην έδρα της ΑΕΚ όσο και αυτό στο κλειστό του Ρέντη. Μια απόφαση που καταδεικνύει την αδυναμία της ομοσπονδίας να διαχειριστεί απλές υποθέσεις ακολουθώντας τις «αστείες» απαιτήσεις του Ολυμπιακού.

Είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να μην γνώριζε ότι η υπόθεση της ΑΕΚ είχε μπει στο αρχείο όπως και η δική του επίσης από το περασμένο καλοκαίρι;

Είναι δυνατόν να μην το γνώριζε η ομοσπονδία παρότι παραδέχτηκε πως τα φύλλα αγώνα είχαν επιστραφεί στα γραφεία της από τον Ιούνιο; Ποιος λοιπόν ο λόγος να αναδειχθεί το θέμα τώρα και μάλιστα λίγες ημέρες πριν τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Από πλευράς Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρο πως με την στάση τους προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα εντυπώσεων, σε μια χρονιά που η ΑΕΚ είναι ανώτερη αγωνιστικά και βλέπουν πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ανακοπεί η πορεία της. Η δυναμική που δημιουργεί η ΑΕΚ στο άθλημα ενοχλεί πολλούς ωστόσο ένα απλό παιχνίδι εντυπώσεων δεν είναι ικανό για να σταματήσει την φετινή πορεία της.

Η ανακοίνωση της ΟΧΕ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΧΕ: «Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε σχετικά με υποθέσεις από αγώνες της περιόδου 2018-2019, η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοινώνει τα ακόλουθα:

-Η Ομοσπονδία έστελνε εγκαίρως –όπως είναι και η πάγια εβδομαδιαία τακτική- όλα τα απαραίτητα έγγραφα (φύλλα αγώνα, εκθέσεις παρατηρητών κλπ) στην Αθλητική Δικαιοσύνη.

-Στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο, ορίστηκε νέα Αθλητική Δικαστής.

-Στις 19 Δεκεμβρίου 2019 –και επειδή δεν είχε ακόμα εκδικαστεί καμία υπόθεση- η Ομοσπονδία με έγγραφο της ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά να παρέμβει προκειμένου το Μονομελές Δικαιοδοτικό όργανο (ΜΔΟ)να προχωρήσει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των διοργανώσεων.

-Όταν στα μέσα Ιανουαρίου, η Αθλητική Δικαστής εκδίκασε τις πρώτες υποθέσεις, διαπιστώσαμε πως απουσίαζαν αυτές της περιόδου 2018-2019.

Άμεσα διενεργήσαμε έλεγχο στην αλληλογραφία της Ομοσπονδίας με το ΜΔΟ και όπως προέκυψε η Αθλητική Δικαστής είχε επιστρέψει -θεωρημένα- εννιά φύλλα αγώνα στην ΟΧΕ από τα τέλη Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να συνοδεύονται από κάποιο διαβιβαστικό έγγραφο.

Πρόκειται για φύλλα αγώνα, στα οποία υπάρχουν παρατηρήσεις διαιτητών και παρατηρητών, όχι μόνο των τελικών, αλλά και άλλων αγώνων της κανονικής διάρκειας των πρωταθλημάτων της Handball Premier και της Α1 Γυναικών.

Άμεσα συγκλήθηκε Δ.Σ. για σήμερα 20 Ιανουαρίου 2020, το οποίο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1) Να γίνει ενδελεχής εσωτερικός έλεγχος σχετικά με την αποστολή και παραλαβή της αλληλογραφίας ΟΧΕ- ΜΔΟ, από την αρχή της περιόδου 2018-2019.

2) Να επαναπροωθηθούν στην νέα Αθλητική Δικαστή όλα τα φύλλα αγώνα που έχουν παρατηρήσεις και δεν έχουν εκδικαστεί, καθώς δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι υποθέσεις είναι περαιωμένες, λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι οι συνοδευτικές εκθέσεις (παρατηρητών, αστυνομίας κλπ) παραμένουν στα χέρια του ΜΔΟ.

Η Ομοσπονδία τήρησε στο ακέραιο την νομιμότητα και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι απέστειλε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην Αθλητική Δικαιοσύνη που είναι και η μοναδική της υποχρέωση.

Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από την σφραγίδα θεώρησης –με ημερομηνία 13/6/2019- του ΜΔΟ στα φύλλα αγώνα που επεστράφησαν.

Η Ομοσπονδία δεν φέρνει καμία απολύτως ευθύνη για τον τρόπο λειτουργίας και τις αποφάσεις της Αθλητικής Δικαιοσύνης, ούτε επιτρέπεται, ούτε μπορεί να παρέμβει σε αυτή.

Με τις ανωτέρω αποφάσεις η ΟΧΕ θεωρεί ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά. Είναι αυτονόητο πως είμαστε πάντα υπέρμαχοι στο να αποδίδεται Δικαιοσύνη, η οποία είναι και θεμέλιος λίθος για την ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων και την αποτροπή φαινομένων βίας».

Δείτε επίσης

Ανακοίνωση της ομοσπονδίας χάντμπολ: Τα πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν κανονικά!

Θα ολοκληρωθούν κανονικά τα πρωταθλήματα