Με «όπλο» την επίθεση η ΑΕΚ στο ντέρμπι του Ρέντη!

Η ΑΕΚ υπερτερεί επιθετικά του Ολυμπιακού και εκεί θα «στηριχθεί» για να φύγει νικήτρια σήμερα από το κλειστό του Ρέντη

 Η ΑΕΚ φέτος έχει δημιουργήσει μια τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας έχει περάσει ήδη την νοοτροπία και την «σφραγίδα» του δημιουργώντας μια ομάδα που σκοράρει με κάθε τρόπο και «πνίγει» τον αντίπαλο με τα τρεξίματα και την ενέργεια της μέσα στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός διατηρεί περισσότερο την περσινή αγωνιστική του εικόνα έχοντας τον ίδιο βασικό κορμό. Η ΑΕΚ φέτος έχει την καλύτερη επίθεση και θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που παρουσιάζεται πολύ σκληρή στην άμυνα. Αυτό διακρίνεται και από τα νούμερα με την «Ένωση» να υπερτερεί επιθετικά. Αναλυτικά σε 9 ματς πρωταθλήματος: ΑΕΚ 316-194 (35,1-21,5 μ.ο. ανά ματς. Ολυμπιακός 278-175 (30,8-19,4 μ.ο. ανά ματς).

Αυτό που γνωρίζει καλά ο προπονητής της ΑΕΚ είναι πως ειδικά στα εντός έδρας ματς ο Ολυμπιακός προσπαθεί να κρατήσει το σκορ σε χαμηλό επίπεδο, κάτι που θα επιδιώξει να «σπάσει» αυτή την φορά η «Ένωση». Οι «κιτρινόμαυροι» θα στηριχτούν στην ταχύτητα τους, στις πολλές λύσεις στην επίθεση έχοντας παράλληλα και μια καλή αμυντική λειτουργία που θα «μπλοκάρει» τον τρόπο παιχνιδιού των γηπεδούχων. Η ΑΕΚ έχει περισσότερη ομαδικότητα, ενώ θα προσπαθήσει να βρει το ελεύθερο σουτ και να βάλει στο ματς τον πίβοτ Χιμένεθ.  Η ΑΕΚ θα βασιστεί στους ξένους που σαφέστατα είναι ποιοτικοί και περισσότεροι αριθμητικά. Φλορίδο, Χιμένεθ, Μπουνέτα, Γιάκομπσεν, Κοσάνοβιτς, Χόγκας, συν τους Έλληνες Μυλωνά, Αραμπατζή, Δομπρή Ζαμπούνη, Κεδέρη, Νικολαϊδη, Γιόσμου, Μωραϊτης, θα προσπαθήσουν να βάλουν τη δική τους «σφραγίδα» στο παιχνίδι. «Κλειδί» όπως σε κάθε ματς θα παίξουν οι τερματοφύλακες, μια θέση που θεωρητικά η ομάδα αποδυναμώθηκε αλλά και πάλι η εμπειρία των Κοσάνοβιτς και Καφφάτου μπορεί να κάνει την διαφορά.

Δείτε επίσης

Συνέτριψε και τον Φαίακα με 24-35 η ΑΕΚ και τώρα ο Ολυμπιακός!

Το ...τρένο της ΑΕΚ πέρασε ασταμάτητο και από την Κέρκυρα επικρατώντας του τοπικού Φαίακα με 24-35 για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος