Ξεκάθαρο μήνυμα της ΑΕΚ προς τον Δήμο και τους εργαζόμενους

Ξεκάθαρη απάντηση της ΑΕΚ στους εργαζόμενους της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για τα σκουπίδια

Πριν από λίγες ημέρες το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας έστειλε επιστολή στη Δικέφαλος 1924 ΑΕ σχετικά με το θέμα που έχει ανοίξει με τις παράνομες εγκαταστάσεις του Δήμου για τα σκουπίδια μέσα στο Άλσος. Στην επιστολή τους επικαλούνται ότι έχει δημιουργηθεί άσχημο κλίμα γύρω από το γκαράζ και καταγγέλλουν ακόμα και εξύβριση υπαλλήλων. Σχολιάζουν παράλληλα πως για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν φταίνε οι εργαζόμενοι του Δήμου και ότι υπάρχουν νόμοι και διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν και ότι αν είναι να απομακρυνθεί το γκαράζ, τότε αυτό να γίνει οργανωμένα και υπεύθυνα. Στην επιστολή τους ζήτησαν επίσης την παρέμβασή της ΑΕΚ και προς τους οπαδούς της ΑΕΚ γιατί οι εργαζόμενοι του Δήμου ουδεμία ευθύνη έχουν σε κάτι και δεν είναι σωστό να γίνουν τα θύματα της όποιας αντιπαράθεσης.

Η Δικέφαλος Α.Ε έσπευσε πάντως να απαντήσει και σήμερα απεστάλη το σχετικό έγγραφο στο Σωματείο των Εργαζομένων

Η απάντησή της ΑΕΚ αναφέρει χαρακτηριστικά

Προς

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

 

Σε απάντηση της από 14.05.2018 επιστολής σας, σύσσωμη η οικογένεια του Ερασιτεχνικού Αθλητικού Σωματείου της ΑΕΚ, της ΠΑΕ ΑΕΚ, και της Δικέφαλος ΑΕ, θα ήθελε να σας γνωστοποιήσει τα εξής:

Κατ’ αρχάς θέλουμε να σημειώσουμε ότι συμμεριζόμαστε απολύτως το σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτελεί ο κλάδος των εργαζομένων στη καθαριότητα των Δήμων και αναγνωρίζουμε τις δύσκολες πραγματικά συνθήκες, υπό τις οποίες καθημερινά καλείται να εργάζεται.

Όπως γνωρίζετε, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα με επιστολές μας τη συνεργασία του Δήμου για φλέγοντα ζητήματα όπως οι παράνομες εγκαταστάσεις απορριμμάτων, η περιβαλλοντική εφαρμογή των όρων ανέγερσης του μεγαλύτερου έργου στη πόλη της Φιλαδέλφειας, των όρων πυροπροστασίας του Άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας, και η Δημοτική Αρχή έχει επιδεικτικά αγνοήσει τις εκκλήσεις μας με απαράδεκτο και αδικαιολόγητο θεσμικά τρόπο.

Όσον αφορά το φλέγον ζήτημα που σας απασχολεί, η οικογένεια της ΑΕΚ ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές το αυτονόητο, δηλαδή την εφαρμογή των νόμων και όλων των τελεσίδικων αποφάσεων για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων εγκαταστάσεων.

Οι αρχές σύντομα θα εφαρμόσουν όλα τα ανωτέρω και ελπίζουμε το θέμα να λήξει. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι δεκάδες εργαζόμενοι στην ΑΕΚ και στο έργο ζουν καθημερινά με την αγωνία για τους κινδύνους που απειλούν το Άλσος, αφού με τον τρόπο αυτό δεν εφαρμόζεται κανένας απολύτως όρος προστασίας και διαφύλαξης του Άλσους.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε ότι εργάζεστε σε παράνομες εγκαταστάσεις που, μεταξύ άλλων, δυστυχώς ηλεκτροδοτούνται παράνομα, υδροδοτούνται παράνομα και θα έπρεπε οι ίδιοι να έχετε αρνηθεί την εργασία σας εκεί, καθώς θέτετε καθημερινά τη δική σας ζωή σε κίνδυνο και την εργασία σας στους χώρους αυτούς απροστάτευτη.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δυστυχώς δεν έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα τα σοβαρά αυτά προβλήματα, ούτε προστατεύει εσάς, τους εργαζομένους της, από όλα αυτά, για τα οποία προφανώς δεν φταίτε, χωρίς να σημαίνει ότι και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν έχουν ευθύνες για την κατάσταση του Άλσους και των εγκαταστάσεων των απορριμματοφόρων.

Δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Η οικογένεια της ΑΕΚ θέλει να σας βοηθήσει, σας σέβεται και σας υπόσχεται πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε σύντομα αυτή η κατάσταση που σας απασχολεί και σας προβληματίζει, να έχει λήξει με τον καλύτερο δυνατό και νόμιμο τρόπο.

Διεκδικήστε απέναντι στη Δημοτική Αρχή και προστατέψτε τα δικαιώματά σας, όπως κάνουμε και εμείς. Είμαστε όλοι ενωμένοι απέναντι στις επικίνδυνες και ανεύθυνες ενέργειες ή παραλείψεις.

One comment

  1. μονο στην Ελλαδα και μονο στην ΑΕΚ αυτα. να μη τη θελει ο δημος που εδρευει… δε γινονται αυτα. απο εκει ξεκιναει το ολο θεμα. και η οποια κοντρα με οποιονδηποτε και τους εργαζομενους ξεκινα απο το γεγονος οτι ο δημος δε κανει τη δουλεια του. την υποχρεωση του. δε ζητησαμε καν να μας λατρεψει, να κανει αυτο που του λεει ο νομος ζητησαμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *