Βούρος: «Ο Βασιλόπουλος με αφορμή το γήπεδο της ΑΕΚ προσπάθησε να διχάσει την τοπική κοινωνία»

Βολές του Γιαννη Βούρου στον… πολέμιο της «Αγιά Σοφιάς»

Ο γνωστός για τα ΑΕΚτζήδικα συναισθήματά του, Γιάννης Βούρος θα διεκδικήσει το χρίσμα του Δημάρχου στην Νέα Φιλαδέλφεια με τον συνδυασμό «Πολιτών Πολιτεία». Ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε στην ιστοσελιδα firstnews.gr, τονίζοντας πως είναι λογικό να απολαμβάνει μιας υποστήριξης από την κιτρινόμαυρη οικογένεια. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ και τον τρόπο που ασχολήθηκε ο νυν δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος.

Κύριε Βούρο πως και επιλέξατε να κατεβείτε υποψήφιος δήμαρχος στη Ν. Φιλαδέλφεια;

Το ότι αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας θα έλεγα πως είναι φυσική απόρροια της έως σήμερα ζωής μου. Στη Νέα Φιλαδέλφεια γεννήθηκα, στις εργατικές κατοικίες της Νέας Φιλαδέλφειας μεγάλωσα, στη Νέα Φιλαδέλφεια πήγα σχολείο.

Σε αυτή την πόλη πρωτοέπαιξα μπάλα στις αλάνες, εδώ ερωτεύτηκα για πρώτη φορά.

Με λίγα λόγια εκτίμησα ότι έχοντας στην πλάτη μου 11.000 ένσημα, 40 χρόνια εργασιακού βίου αλλά και συμμετοχή στα κοινά διαθέτω την εμπειρία και τις γνώσεις και είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε να προσφέρω από την θέση του δημάρχου στην πόλη που γεννήθηκα και αγαπώ.

Τι το διαφορετικό πιστεύετε ότι μπορείτε να δώσετε στον δήμο σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές;

Οι κάτοικοι της Νέας Χαλκηδόνας αν περπατήσετε στους δρόμους της αναπολούν ορισμένους από τους προηγούμενους δημάρχους τους που βρίσκονταν συνεχώς δίπλα τους, τους έβλεπαν καθημερινά και δημιούργησαν σημαντικές υποδομές. Καλοί δήμαρχοι φυσικά πέρασαν και από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια όλοι βλέπουν μία στασιμότητα…, για να μην πούμε πισωγύρισμα.

Στα χέρια των δημάρχων παρά τις περικοπές στις χρηματοδοτήσεις από την κεντρική εξουσία υπάρχουν σημαντικά εργαλεία. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα όλων μας. Δείτε για παράδειγμα τον δήμο Τρικκαίων, αλλά και άλλους δήμους της χώρας. Ηλεκτρονικές υπηρεσίες και όχι μόνο που διευκολύνουν την καθημερινή ζωή του δημότη.

Πέραν αυτών έχω τη διάθεση να αξιοποιώ μεγάλο μέρος του καθημερινού μου χρόνου για να κυκλοφορώ στην πόλη μας. Να συζητώ με τους συμπολίτες μου και μαζί με τους συνεργάτες μου να αναζητούμε λύσεις για τα προβλήματά τους. Εάν και εφόσον οι δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας επιλέξουν τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Πολιτών Πολιτεία» θα δουν ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης από τις πρώτες ημέρες της θητείας μας.

Ποιο είναι το μήνυμά σας στους νέους ανθρώπους για την συμμετοχή τους στα κοινά στις περιοχές που ζουν, σε μία εποχή που ελάχιστοι ενδιαφέρονται για το συνολικό όφελος και περιορίζονται στο ατομικό συμφέρον;

Λόγω του επαγγέλματός μου συχνότατα συνεργάζομαι με νέους ανθρώπους. Η σημερινή γενιά είναι ιδιαίτερα μορφωμένη και έχει άποψη για όλα όσα ταλανίζουν τη χώρα μας.
Αν δεν ασχολούνται με τα κοινά ειδικά στις τοπικές κοινωνίες, είναι πρώτον γιατί προέχει ο βιοπορισμός αλλά και γιατί βλέπουν συνεχώς τα ίδια πρόσωπα, που δεν έχουν να πουν και να προσφέρουν κάτι καινούριο.

Οι νέοι μας έχουν κουραστεί από τα ξύλινα… λόγια και τις βαθυστόχαστες αναλύσεις που στο τέλος δεν καταγράφουν και… κάποιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα. Το μήνυμά μου προς του σημερινούς 30άρηδες και 20άρηδες είναι να έρθουν να μας ακούσουν, να συζητήσουμε και να δούμε μαζί πως μπορούμε να αλλάξουμε ρότα στην πόλη μας.

Το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε καθορίζει σε βασικούς τομείς και τη συμπεριφορά μας. Πολλοί λένε ότι δεν σεβόμαστε την πόλη που ζούμε. Τι φταίει;

Έχω την πεποίθηση ότι αν οι πολίτες διαπιστώσουν ότι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή σέβονται την πόλη που διοικούν θα την σεβαστούν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και οι ίδιοι. Φυσικά δεν είναι όλοι οι δήμοι το ίδιο και δεν έχουν όλοι τα ίδια προβλήματα. Για παράδειγμα άλλο το να είσαι δήμαρχος στην Αθήνα άλλο στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Η δική μας πόλη με τον παραδοσιακό οικισμό, το άλσος, τα παρκάκια και τις πλατείες, θεωρώ ότι μπορεί να γίνει ένα από τα πλέον όμορφα προάστια της Αττικής. Αυτό που χρειάζεται είναι μεράκι, διάθεση, γνώσεις και σχέδιο.

Έχετε τη στήριξη της ΑΕΚ; Γιατί κάτι τέτοιο ακούγεται στον τύπο. Ισχύει αυτό;

Από παιδί ανήκω στην οικογένεια της ΑΕΚ. Μέχρι πριν μερικά χρόνια συμμετείχα σε αγώνες ως μέλος των παλαιμάχων. ΑΕΚτζήδες με χαιρετούν όταν με βλέπουν στο γήπεδο ή αλλού. Συμμετείχα ως απλός φίλαθλος μαζί με αρκετούς ακόμη σε εκείνη την σπουδαία και μοναδική κίνηση, να πάμε στο Βελιγράδι εν μέσω ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών και να παίξουμε φιλικό με την Παρτιζάν. Μία πραγματικά συγκλονιστική και αξέχαστη στιγμή.

Δεν είναι λοιπόν λογικό η οικογένεια της ΑΕΚ και δεν αναφέρομαι μόνο στο ποδόσφαιρο, να βλέπει στο πρόσωπό μου έναν άνθρωπο που εκτιμά και ίσως πρέπει ηθικά να βοηθήσει;

Μέχρι εκεί όμως.

Γιατί όπως έχω πει αρκετές φορές έως σήμερα ο συνδυασμός μας δεν έχει εξαρτήσεις. Ούτε κομματικές, ούτε οποιεσδήποτε άλλες.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματά της πόλης σήμερα; Πώς θα τα ιεραρχούσατε; Έχετε λύσεις και ποιες είναι αυτές;

Πρώτη μας προτεραιότητα, στην οποία θα εστιάσουμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας είναι η καθαριότητα, το πράσινο, ο φωτισμός και η ασφάλεια των πολιτών. Θέλουμε μία πόλη να λάμπει. Από τη συνοικία Ειρήνη έως το Κάτω Κουκλάκι, από την πλατεία Μιαούλη έως την πλατεία Χρυσαλλίδος, από την πλατεία Κρήτης έως την Αγία Μαρίνα. Κάθε σημείο, κάθε παρτέρι, πρέπει να αποπνέει πολιτισμό και αισθητική.

Από εκεί και πέρα θέλουμε ένα άλσος που οι συμπολίτες μας θα το χαίρονται οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Καθαρό, περιποιημένο με ένα όμορφο αναψυκτήριο δίπλα από τη λίμνη.

Θέλουμε στο άλσος μας να γίνονται ξανά σχολικές εκδρομές. Θέλουμε να είναι πραγματικά ένα σήμα κατατεθέν όχι μόνο για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, αλλά για όλη την Αττική.

Ποιές οι διαφορές μεταξύ κεντρικής πολιτικής σκηνής και αυτοδιοίκησης;

Η σημαντικότερη διαφορά, που θα έλεγα ότι είναι και ένας λόγος για τον οποίο επέλεξα να είμαι υποψήφιος δήμαρχος, είναι ότι βρίσκεσαι συνεχώς δίπλα στον πολίτη.

Συνομιλείς μαζί του. Ο δήμαρχος είναι αυτός που ακούει πρώτος το πρόβλημά σου και οφείλει να αναζητεί τρόπους για να το λύσει. Δεν μπορούμε σίγουρα να κάνουμε τα πάντα, οφείλουμε ωστόσο να παλεύουμε για όσο το δυνατόν περισσότερα.

Η κεντρική πολιτική σκηνή είναι πιο απόμακρη θα έλεγα. Και πολλές φορές δεν αφουγκράζεται την κοινωνία στο βαθμό που θα έπρεπε.

Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τη θητεία του κ. Βασιλόπουλου.

Δυστυχώς ο κ. Βασιλόπουλος και οι συνεργάτες του με αφορμή και την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, προσπάθησαν να διχάσουν την τοπική κοινωνία. Ασχολήθηκαν σε μεγάλο βαθμό με αυτό θέμα, ίσως γιατί ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να στρέψουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, αφήνοντας στην άκρη ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και τους δημότες.

Και έρχονται σήμερα λίγο πριν αποχωρήσουν να μας παρουσιάσουν μακέτες και να εξαγγείλουν λύσεις.

Μα η σημερινή δημοτική αρχή είχε μπροστά της 5 χρόνια θητείας! Ο κ. Βασιλόπουλος είναι (από τη δεκαετία του ‘90) ο μακροβιότερος, μετά τον επί 12ετία δήμαρχο κ. Γρετζελιά, δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Κανείς άλλος δεν είχε 5 χρόνια θητείας. Ούτε ο κ. Αδαμόπουλος, ούτε ο κ. Κόντος, ούτε η κ. Γαϊτανά-Αποστολάκη.

Ποιο είναι το έργο που έχει να μας παρουσιάσει. Το 1ο δημοτικό για το οποίο πάλεψαν τόσο οι προηγούμενες δημοτικές αρχές όσο και φορείς της πόλης; Το σταθμό μεταφόρτωσης στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής; Τον γκρεμισμένο Κένταυρο;

Νομίζω ότι η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα σήμερα χρειάζονται κάτι διαφορετικό. Έναν δήμαρχο και μία δημοτική αρχή που θα έρθει να ενώσει αλλά και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης.

Δείτε επίσης

Μια νέα ημέρα ξημερώνει για την «Αγιά Σοφιά» (VIDEO)

Δείτε ένα πολύ όμορφο βίντεο από το "στολίδι" της ΑΕΚ

2 Σχόλια

 1. Οταν τοποθετειται Δημαρχος ενας πουθενας απο ξενα με την πολη συμφεροντα εκμεταλλευομενος την αγανακτηση και αγνοια των δημοτων με μονο σκοπο να εμποδισει να γινει το γηπεδο στο Δημο τοτε οι αναμενομενες συνεπειες ειναι να αποτυχει φυσικα στο μοναδικο σκοπο του,οι δημοτες να ειναι δυσαρεστημενο μαζι του και αυτος σαν τελευταιο επισταγεσμα της οικτρης παρουσας του στο Δημο να ειναι εκεινες οι 15 αναθεσεις στην ιδια εταρια στην ιδια συνεδριαση για καθε εκκρεμοτητα που υπηρχε στο Δημο!!Να τον χαιρεστε κι αυτον και την ψηφο σας!!!!

 2. ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ

  ΤΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΒΡΕ ΒΟΥΡΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ !!!!
  ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΙΤΗ!!
  ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ , ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ( ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΟΛΟΓΟΣ),ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΜΕΣ . ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ ,ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΠΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΟΛΗΣ. ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ 1.250.000 ΠΟΛΙΤΕΣ ?????? ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ 40.000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
  Ο ΑΛΛΟΣ ,ΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΈΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΉ, ΤΟΥ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑΣ , ΜΕ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ,ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ,ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΛΙΕΡΓΙΑ ΜΙΣΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ.
  ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΟΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ,ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΠΑΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ,ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ,ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ,ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΑΚΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΔΕ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΖΟΥΣΕ ΤΟΝ ΝΙΡΒΑΝΑ ΤΟΥ??
  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ – ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ .
  ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *