«Ταυτισμένο με τη Νέα Φιλαδέλφεια το γήπεδο της ΑΕΚ»

Τι αναφέρει το σκεπτικό του ΣτΕ για την απόφαση υπέρ της Ένωσης

Όπως είναι γνωστό το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των 56 πολιτών προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες για την «Αγια-Σοφιά», με το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας να είναι μάλιστα καταπέλτης κατά των συγκεκριμένων πολιτών! Αφού εκεί τονίζεται πως το γήπεδο της Ένωσης είναι απόλυτα ταυτισμένο με την πόλη, την ίδια στιγμή που δικαιολογείται απόλυτα και η κοπή των επιπλέον δέντρων που θα χρειαστεί.

Στην ανάρτηση της ΑΕΚ αναφέρονται τα εξής: Τοπόσημο της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας και ταυτισμένο με την ιστορική φυσιογνωμία της πόλης χαρακτηρίζει η απόφαση αρ. 347/2017 της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας το γήπεδο της ΑΕΚ σφραγίζοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο όλα τα δίκαια «κιτρινόμαυρα» επιχειρήματα εδώ και πολύ καιρό, αλλά πάνω απ’ όλα το βάσιμο της επιθυμίας του κόσμου της ομάδας για επιστροφή στη γη των προγόνων της!

Συγκεκριμένα το θριαμβευτικό για την ΑΕΚ και τη Δικέφαλος ΑΕ σκεπτικό της απόρριψης της αίτησης των «56» με την οποία ζητούσαν την αναστολή της έγκρισης δόμησης αλλά και της άδειας δόμησης για την κατασκευή του γηπέδου αναφέρει, επί λέξει, ανάμεσα στ’ άλλα και τα εξής:«Η βλάβη που αφορά στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ καθ’ εαυτή δεν είναι δυνατόν να οδηγήσει στη χορήγηση της αιτούμενης αναστολής. Τούτο δε διότι στην ίδια περίπου θέση υπήρξε και λειτούργησε από πολλών δεκαετιών γήπεδο της ομάδας αυτής, το οποίο αποτέλεσε ταυτοχρόνως και τοπόσημο της περιοχής και στοιχείο της μητροπολιτικής αθλητικής υποδομής της Αθήνας (πρβλ. ΣτΕ 2153/2015 Ολομ.) με αποτέλεσμα η φυσιογνωμία της περιοχής, πολεοδομική και οικιστική, να έχει ήδη διαμορφωθεί από μακρού με δεδομένη την ύπαρξη και τις επιπτώσεις λειτουργίας του.

Περαιτέρω, και σε κάθε περίπτωση, ο ισχύων σήμερα χωροταξικός σχεδιασμός προβλέπει, κατά τα ανωτέρω, την ανακατασκευή του γηπέδου, που είναι, επομένως, υποχρεωτική. Ενόψει τούτων, η αναστολή εκτέλεσης των προσβαλλόμενων πράξεων, κατά το μέρος που επιτρέπουν την ανακατασκευή του γηπέδου, θα συνεπαγόταν την αναστολή εφαρμογής του ίδιου Ν.Ρ.Σ.Α. και, μάλιστα, για λόγους, που έχουν ήδη κριθεί με πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ως αβάσιμοι (3089/2017 και 2153/2015 Ολομ.) και, δεν μπορεί, επομένως, να χορηγηθεί.

Και η απόφαση του ΣτΕ καταλήγει:

«Επειδή, κατόπιν τούτων, και λαμβανομένου υπόψη ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από τους προβαλλόμενους λόγους ακυρώσεως δεν παρίσταται ως προδήλως βάσιμος, ανακύπτουν δε σοβαρές αμφιβολίες ως προς το παραδεκτό της αίτησης ακυρώσεώς της κατά το μέρος που με αυτήν προσβάλλεται η 17282/1.4.2016 έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (πρβλ. ΣτΕ 1112/2017), η αίτηση πρέπει να απορριφθεί στο σύνολό της.

Δια ταύτα

Απορρίπτει την αίτηση
Διατάσσει την κατάπτωση του παραβόλου
Κρίθηκε και αποφασίσθηκε στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου 2017 και η απόφαση εκδόθηκε στις 21 του ίδιου μήνα και έτους»…

 

 

 

9 Σχόλια

 1. Αλέξανδρος

  Kαλά πόσες προσφυγές έκαναν οι άνθρωποι

 2. Μητσάρας εσπρέσο

  Ποιό πιθανό να βγούνε η καλικάντζαροι παρά τα δικά μας παιδιά απο τού χρόνου και βλέπουμε, κάπου θα κάνουμε γκέλα και θα κανουν μια γκεστ εμφάνισή.

 3. petros....πρωην (elante 2000mimis)

  μα πως
  αφου ο ΤΙΓΡΗΣ…μας κοροιδευει…
  παει τα χωματα..απο την μια πλευρα στην αλλη..
  αφου δεν εχει λεφτα…
  αφου..
  αφου…
  αφου…
  υγ…
  και επειδη πρεπει να γινεται και αυτοκριτικη..
  ΤΙΓΡΗ..συγνωμη για την αμφισβητηση…(μεχρι να παρουμε την αδεια)

 4. ΕΞΩ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ

  NA ΒΓΟΥΝ ΤΩΡΑ……ΟΛΑ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ……ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο »ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΠΟΧΑ» ΚΑΙ Η »ΚΥΡΑ ΓΙΩΡΓΑΙΝΑ» ΠΟΥ ΞΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΣτΕ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ…….ΑΝ ΖΟΡΙΖΕΣΤΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΣΤΟΥ ΚΑΡΑΧΟΝΤΡΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ NON PAPER KAI NA ΣΑΣ ΞΑΜΟΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΥΡΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ……ΑΝ ΓΛΕΙΨΕΤΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΠΕΣ…… Ο ΣΒΕΡΚΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΙΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ…..ΣΟΥΡΓΕΛΑ

  • Εδω ειμαι και πανηγυριζω για την αποφαση του ΣΤΕ. Τιγροτρολ, εγω εχω ανησυχιες και αποριες για τα θεματα της ΑΕΚ. Εσυ εισαι ενα λιβανιστηρι που λιβανιζεις καθε κινηση της ψιψινας. Για την υπογειοποιηση οι ιδιοι λενε οτι θα κανουν προσφυγες. Στο θεμα του γηπεδου δεν εχω να του προσαψω τιποτα. Αν και δεν μας ειπαν γιατι ο διαγωνισμος δεν ετρεξε τοσους μηνες. Αγωνιστικα, μεταγραφικα και σε παρασκηνιο ειναι και παραμενει μια σπαγγοραμενη ψιψινα.

 5. Τίγραρος .-

 6. ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛ …
  ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ
  ΛΕΓΑΝΕ ΑΛΛΑ ..ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ
  ΤΟΝ ΜΕΛ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ
  ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΑΝΕ ΟΥΤΕ
  ΤΟΥΒΛΟ ….
  ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ..
  ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΡΧΙ ΚΑΙ
  ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ
  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΕΝ ΖΩΗ ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ Τ Ι Π Ο Τ Α ..
  ΤΑΣΟ ΑΚΟΥΣ ..?? ΑΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΚΕΛΑ
  ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΡΕ ΤΑΣΟ ..?
  ΤΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΩ … ALOUPI ..??
  ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΕΝ ΖΩΗ ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ Τ Ι Π Ο Τ Α …
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ …ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ …!!
  ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΝΑ ΔΩ ΟΝΟΜΑ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ …!!

 7. Μητσάρας εσπρέσο

  Το Δικαστήριο είπε το λογικό δεν μπορούν τα άγρια να διώξουν τα ημερα.

 8. ΑΕΚ Θεα ολης της Γης

  Το ‘χει δεσει απο παντου ο Μελ.,γι’αυτο ολοι πεφτουνε στα βραχια.
  Αλλη μια σφαλιαρα τον φλεβαρη εμιεινε και τελειωσαμε με δαυτους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *