Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Απεργία την Παρασκευή στο εργοτάξιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

Με αίτημα την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσει την Παρασκευή στο εργοτάξιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, που κλιμακώνει τις δράσεις του για την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από την εργοδοσία με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στο εργοτάξιο κατασκευής του Γηπέδου της ΑΕΚ,

Απέναντι στη στάση της εργοδοσίας, που αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, απέναντι στις απειλές και τους εκβιασμούς δεν σκύβουμε το κεφάλι.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, οργανώνοντας την πάλη μας με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες.

Κόντρα στην εντατικοποίηση της δουλειάς από την εργοδοσία, που για να μας ξεζουμίζει περισσότερο, μας βάζει να δουλεύουμε σε χώρους όπου δεν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας, μας αναγκάζει – και με την απειλή της απόλυσης – να δουλεύουμε ατέλειωτες υπερωρίες, νύχτες, Σαββατοκύριακα, υπό βροχή και με χιόνια. Βρίσκει πάτημα σε ολόκληρο το νομοθετικό οπλοστάσιο της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, πράγμα που διαψεύδει στην πράξη τα παραμύθια περί «δίκαιης» ανάπτυξης.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία την Παρασκευή 25 Γενάρη 2019.

Διεκδικούμε:

να παρθούν όλα τα μέτρα για την πλήρη προστασία όλων των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς
να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα, τήρηση του νόμιμου ωραρίου και των μέτρων υγείας και ασφάλειας, βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Οι μόνοι που μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας είμαστε εμείς, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας, με τον αγώνα μας ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του και με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων».

Δείτε επίσης

Κόβει την ανάσα η «Αγιά Σοφιά» από ψηλά -«Στην άκρη του ομορφότερου άλσους» (ΦΩΤΟ)

Μαγική φωτογραφία από τη Νέα Φιλαδέλφεια