Πρόεδρος Οικοδόμων Ελλάδας: «Γιατί η εργοδοσία δεν πήρε μέτρα να μην δουλέψουν οι εργάτες;»

Για την τραγωδία με τον νεκρό εργάτη στο γήπεδο της ΑΕΚ μίλησε ο Πρόεδρος Οικοδόμων Ελλάδας, Γιάννης Τασιούλας

Έντονη είναι η αντίδραση των οικοδόμων για τον θάνατο του 60χρονου εργάτη στο εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου κατασκευάζεται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Στο χώρο βρέθηκαν άνθρωποι της επιθεώρησης εργασίας και μέλη της ομοσπονδίας οικοδόμων, οι οποίοι στάθηκαν ιδιαίτερα στις κάκιστες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα.

Δείτε τα όσα δήλωσε:

«Από το σπίτι μας βγήκαμε σήμερα το πρωί και είχε πάγο και γλιστρούσαμε. Σκεφτείτε να ανεβαίνει κανείς σε σιδερένια σκάλα σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, τι μπορεί να συμβεί. Όλα τα άλλα θα τα εξακριβώσουν οι πραγματογνώμονες της επιθεώρησης εργασίας» είπε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ο οποίος μπήκε στο εργοτάξιο και είδε από κοντά τον τόπο του δυστυχήματος.

«Στο χώρο βρέθηκε και η επιθεώρηση εργασίας, έχει δει τα κενά που υπάρχουν όσον αφορά τα μέτρα ασφάλειας, έχει δει και τον τόπο που έγινε το συμβάν. Χθες το εργοτάξιο ήταν χιονισμένο, σήμερα επικρατούσαν συνθήκες παγετού. Γιατί η εργοδοσία δεν πήρε μέτρα να μην δουλέψουν οι εργάτες; Έπρεπε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε -αν δεν είναι δυνατόν να μηδενιστούν- να ελαχιστοποιηθούν οι παράγοντες που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή τους.

Πρέπει από κοινού όλοι οι εργαζόμενοι να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, να επιβάλλουμε μέτρα ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. Για εμάς τους εργάτες το πρώτο και το πιο σημαντικό είναι να πηγαίνουμε γεροί στη δουλειά και να επιστρέφουμε γεροί στις οικογένειές μας», δήλωσε ο κ. Τασιούλας, που μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες παλεύουν οι συνάδελφοί του για ένα μεροκάματο και χαρακτήρισε «αρένες θανάτου» το χώρο εργασίας τους: «Είτε έχουμε χιόνια, είτε παγετό, είτε ζέστη, είτε ανεργία, είτε πολλή δουλειά, εκείνος που πληρώνει τελικά είναι ο οικοδόμος. Άνθρωποι που εργάζονται σε χώρους δουλειάς που έχουν καταστεί αρένες θανάτου από την εντατικοποίηση της εργασίας, την πίεση της εργοδοσίας, από το γεγονός ότι και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν υποστελεχώσει τις επιθεωρήσεις ελέγχου.

Σε μια ημέρα μεγάλου παγετού, ένας συνάδελφός μας 60 ετών υποχρεώθηκε να ανεβεί πάνω στον πυλώνα 20-30 μέτρων για να μπορέσει να δουλέψει για ένα ψευτομεροκάματο 30-35 ευρώ που μας έχουν υποχρεώσει να κυνηγάμε. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει και να χάσει τη ζωή του».

Δείτε επίσης

Συνεχίζονται οι εργασίες για το στέγαστρο της «Αγιάς Σοφιάς» (VIDEO)

Με αμείωτους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο «μαγικό» οικόπεδο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *