Με έκπτωση 45% μειοδότησε η Intrakat για την υπογειοποίηση στη Νέα Φιλαδέλφεια!

H εταιρεία Intrakat, η οποία ανήκει στον όμιλο Intracom, συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη, είναι η εταιρεία που από την Τετάρτη είναι ο «προσωρινός μειοδότης» της Υπογειοποίησης στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως σας αποκάλυψε χθες το enwsi.gr.

Η εν λόγω κατασκευαστική εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει και έχει διεκπεραιώσει πολύ σημαντικά έργα σε όλη την Ελλάδα επικράτησε στο Δημόσιο διαγωνισμό και πλέον το μόνο που απομένει είναι να περάσει το διάστημα των δύο εβδομάδων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα κατατεθεί κάποια ένσταση από ανταγωνίστριες εταιρείες για την ανάληψη του έργου που αφορά άμεσα την «Αγιά Σοφιά».

Αν αυτό δε συμβεί, τότε άμεσα αναμένεται να προχωρήσει η Περιφέρεια και η εταιρεία στις υπογραφές της σύμβασης, με τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας, ούτως ώστε το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσουν τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το «Enwsi.gr» είναι σε θέση να γνωρίζει, πως συνολικά στην Περιφέρεια κατατέθηκαν περί τις 30 προτάσεις από εταιρείες εντός και εκτός συνόρων. Κάποιες εξ αυτών των προσφορών ήταν αυτόνομες, όπως για παράδειγμα της Intrakat και κάποιες άλλες ήταν με τη μορφή κοινοπραξίας. Μία τέτοια, ήταν της εταιρείας Ερμωνάσσα, η οποία σε κοινοπραξία κατέθεσε πρόταση ανάληψης του έργου με έκπτωση 42% από το αρχικό κοστολόγιο! Για όσους δεν γνωρίζουν η Ερμωνάσσα είναι η εταιρεία που αυτή τη στιγμή κατασκευάζει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Ωστόσο η πρόταση της Intrakat ήταν με έκπτωση ύψους 45% και χάρη σε αυτό το 3% κατάφερε να μειοδοτήσει. Για πολλούς μπορεί το συγκεκριμένο ποσό να φαίνεται πολύ μικρό, όμως όταν μιλάμε για δουλειές εκατομμυρίων ευρώ, ακόμα και αυτά τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα!

Από εδώ και στο εξής τα βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν είναι πολύ συγκεκριμένα. Και δεν φαίνεται να υπάρχουν και καθόλου σύννεφα στον ορίζοντα της «Αγιά Σοφιάς». Αν μάλιστα όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν προκύψουν κάποια απρόοπτα προβλήματα κυρίως από την νυν δημοτική αρχή, τότε δεν αποκλείεται να επισπευστεί ο χρόνος έναρξης των έργων της υπογειοποίησης και αντί για το καλοκαίρι τα έργα να ξεκινήσουν ακόμα και το Μάιο!

Από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, τότε θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια προκειμένου να εκτραπεί αλλού η ροή των οχημάτων που δε θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να κινούνται επί των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών.

5 Σχόλια

 1. Απορια. Ξεκιναει με το καλο η υπογειοπηση. Φτιαχνεται η εισοδος στο γηπεδο απο τον πυλωνα που χτιζεται τωρα. Αφου θα εχει σκαφτει ο δρομος μπροστα απο τον πυλωνα, απο που θα περνανε τα οχηματα για να φτασουν στην εισοδο του πυλωνα για να μπουν στο γηπεδο;

  • Έχεις άκουση φιλαράκο για την ύπαρξη ΓΕΨΥΡΩΝ?

  • Φίλε μου, αυτό είναι απορία αθλητικού ιστότοπου; Ξέρεις, με τέτοια ζητήματα ασχολούνται οι ειδικοί, δηλαδή οι πολιτικοί μηχανικοί. Η δική μας άποψη περισσεύει.

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   ΔΕΝ θα χρρειαζονται δρομοι…
   Θα διαβαινουν με ντροουν..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *