Η Σχολή Ευελπίδων στην «Αγιά Σοφιά»

Η επίσκεψη των φοιτητών θα είναι για εκπαιδευτικούς λόγους

Η Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού του Στρατού Ξηράς, που είναι η Ανώτατη Στρατιωτική Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει αύριο εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοτάξιο της «Αγιά-Σοφιάς»προκειμένου οι φοιτητές της σχολής να δουν από κοντά πώς γίνονται οι εκσκαφές και οι θεμελιώσεις ενός τόσο μεγάλου έργου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοτάξιο του Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού «Αγιά-Σοφιά» θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί η Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού του Στρατού Ξηράς, που είναι η Ανώτατη Στρατιωτική Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης με καθηγητές κατά κανόνα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 

Η εκπαιδευτική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του μαθήματος των «Θεμελιώσεων» και της «Εδαφομηχανικής» προκειμένου οι φοιτητές να δουν από κοντά πώς γίνονται οι εκσκαφές και οι θεμελιώσεις ενός τόσο μεγάλου έργου, κάτι που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε ποδοσφαιρικό γήπεδο!

Επικεφαλής θα είναι ο Διοικητής της Σχολής, Συνταγματάρχης κ. Δημήτρης Τσαντουλής με τον Αντιπρύτανη του Πολυτεχνείου κ. Ευάγγελο Σαπουντζάκη και τον καθηγητή του Πολυτεχνείου, κ. Ιωάννη Ντουρακόπουλο. Θα μετάσχουν στην επίσκεψη οκτώ ανώτεροι Αξιωματικοί – Μηχανικοί και δεκαεπτά Αξιωματικοί Ξηράς και Πολεμικού Ναυτικού, με συντονιστή τον Ταγματάρχη κ. Δημήτρη Κέντρο. 

Η Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού του Στρατού Ξηράς έχει συμπληρώσει 92 χρόνια λειτουργίας και από το 1926 μέχρι σήμερα αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικοί του Μηχανικού, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την υλοποίηση όλων των έργων του Στρατού αλλά και πολλών ακόμα στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς. 

Αποτελεί τιμή για τη «Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ» η επιλογή του εργοταξίου της Αγιά Σοφιάς για τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική επίσκεψη των επίλεκτων Αξιωματικών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *