Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Φύσσας: «Ο Σα Πίντο παραιτήθηκε γιατί δέχθηκε πίεση να μην χρησιμοποιήσει παίκτες στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος»

Καταπέλτης στην κατάθεση του ο Τάκης Φύσσας

0

Ο Τάκης Φύσσας στην κατάθεσή του τόνισε πως ο Σα Πίντο στο ματς Ολυμπιακός-Ατρόμητος δέχθηκε πιέσεις για να μην χρησιμοποιήσει κάποιους παίκτες.

Λίγο πριν τις 9.15 ξεκίνησε η εξέταση του Τάκη Φύσσα. Ο Κύρος Βασσάρας πέρασε εκτός αίθουσας.

«Είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σα Πίντο στις αρχές Φεβρουαρίου, μία εβδομάδα πριν το ματς Ολυμπιακός-Ατρόμητος. Εκείνος μου τα είπε κάποια πράγματα και τα εμπιστεύτηκα στον Αλαφούζο. Εκείνος πήγε στον εισαγγελέα και του τα είπε. Με κάλεσε ο ανακριτής και πήγα. Εκεί δεν μπορούσα να μην πάω».

Τι σας είχε πει ο κύριος Σα Πίντο;

«Μου είπε ότι είχε δεχτεί πίεση και του είχαν πει να μην χρησιμοποιήσει κάποιους παίκτες, δεν μου είπε ποιοι. Μου είπε κατά λέξη ότι ήταν από τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας».

Του είπα: “Γιατί δεν έφυγες”;

– “Αποφάσισα να φύγω μετά το ματς”, μου είπε

Στο τέλος του ματς, είδα να φυλάει τους παίκτες έναν έναν και εκεί μου είπε ότι είχε αποφασίσει να φύγει».

Υπήρχαν κι άλλα θέματα και έφυγε;

«Μου είπε συγκεκριμένα για αυτό το θέμα, δεν μου είπε αν είχε κι άλλα.. Μείναμε μόνο σ’ αυτό το γεγονός. Είμαι πρωταθλητής Ευρώπης, αυτό στο ποδόσφαιρο θωρούμε ότι δεν είναι σωστό. Ο προπονητής είναι αυτός που φτιάχνει την 11άδα. Θεώρησε ότι δέχτηκε παρέμβαση. Δεν μου είπε τους λόγους. Μου είπε ξεκάθαρα ότι “δεν θα παίξουν 4-5 ποδοσφαιριστές που εγώ ήθελα να βάλω και γι’ αυτό αποφάσισε να παραιτηθεί».

Αν ήθελε να ξεκουράσει παίκτες ο Σα Πίντο:

«Αυτό που εγώ εξέλαβα είναι ότι δέχτηκε παρέμβαση στη δουλειά του, ότι τον μείωσαν. Δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει πραγματικά. Αυτό ένιωσα και αυτό είπα στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για το αν έκανε έρευνα ο ίδιος να δει αν ισχύουν όσα του είπε ο Σα Πίντο, ο Φύσσας στάθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον άλλοτε συμπαίκτη του Κώστα Κατσουράνη, που τότε έπαιζε στον Ατρόμητο.

«Μίλησα με τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος μου είπε ότι όντως δεν συμμετείχε γιατί δεν ήταν έτοιμος. Έλειπε στις Ινδίες και δεν ήταν έτοιμος για να παίξει σ’ αυτό το ματς».

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα