Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Έτοιμος για «πραξικόπημα» ο Αυγενάκης για να δώσει την ΕΠΟ… πάσα στον Ολυμπιακό!

Πρόταση για αλλαγή στο σύστημα εκλογής προέδρου της ΕΠΟ, έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης

15

Το φως της δημοσιότητας είδαν όλα όσα είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στην συνάντηση της Steering Comittee, αλλά και οι σκέψεις του μετά την συνάντηση των «Βig 4».

Συγκεκριμένα ο Λευτέρης Αυγενάκης σκέφτεται αλλαγή στο σύστημα εκλογής προέδρου στην ΕΠΟ, μια αλλαγή που ουσιαστικά θα δώσει τα ηνία στην πλευρά του Ολυμπιακού. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν αυτός που είχε αντιδράσει σε αυτό το ενδεχόμενο, «Στην UEFA και στην FIFA; Πως κάνετε εκλογές, φέρνετε παπά και τραβάει κλήρο;». Ήταν μια από τις ατάκες που είχε πει. 

Οι προθέσεις του υφυπουργού επιβεβαιώθηκαν και την Πέμπτη (23/1) στην διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Steering Committee στη ΓΓΑ, της επιτροπής που συστάθηκε από κοινού με FIFA/UEFA για να δώσει λύσεις σε θέματα ασφάλειας των γηπέδων και βίας, καθώς και της ακεραιότητας των αγώνων και των διοργανώσεων.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επανέλαβε ότι πρόθεσή του, είναι να βρεθεί ένα πιο… δημοκρατικό σύστημα, με διευρυμένη εκλογική βάση, που δεν θα περιορίζεται στην ψήφο των προέδρων των ΕΠΣ και των ΠΑΕ. «Να εξετάσουμε…», είπε, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο μίλησε για «πρόθεση κατάθεσης σχεδίου νόμου που θα διευρύνει σημαντικά την εκλογική βάση»!

Είναι βέβαιο πως τις σκέψεις αυτές, συμμερίζονται και οι τοποτηρητές των FIFA/UEFA, διότι πρόκειται για θέμα που εμπίπτει αυστηρά στο πεδίο του αυτοδιοίκητου. Για να μιλάει ανοιχτά για αυτό, σημαίνει πως έχει και το δικό τους «οκέι». Πρόκειται, ωστόσο, για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα για τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Και παρά το γεγονός ότι ο Αυγενάκης δεν έχει μιλήσει ακόμα για κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, οι αντιδράσεις από τις ΕΠΣ και από πολλές ΠΑΕ αναμένονται ιδιαίτερα δυναμικές.

Ήδη, στη συνάντηση των «Big-4» στην «Μεγάλη Βρετάνια», υπήρξε έντονη αντίδραση από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τις απόψεις του οποίου για το συγκεκριμένο θέμα είναι βέβαιο πως συμμερίζεται τουλάχιστον και ο ΠΑΟΚ. Στις τάξεις των Ενώσεων δε, η προσπάθεια αποδυνάμωσής τους αποτελεί «αιτία πολέμου» και ήδη δηλώνουν ότι μια τέτοια αλλαγή δεν θα περάσει ποτέ από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Οι πιο σκληροπυρηνικοί, εξάλλου, ισχυρίζονται πως ο Αυγενάκης θέλει ίσως να εξυπηρετήσει τον Ολυμπιακό, επειδή η δυναμική του σε επίπεδο ΕΠΣ είναι πλέον σχεδόν μηδενική. Πάντως το διάστημα που ακολουθεί είναι κρίσιμο, με δεδομένο πως οι εκλογές στην ομοσπονδία θα γίνουν πιθανότατα τον Ιούλιο και όχι τον Οκτώβριο όπως ήταν προγραμματισμένο. Και ήδη άπαντες προετοιμάζονται…

Να προστεθεί εδώ, ότι στην συνεδρίαση της Steering Committee, ο διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, εξέφρασε και μια δική του σκέψη, που αφορά τον διαχωρισμό διαιτησίας-Ενώσεων, να πάψουν δηλαδή οι διαιτητές να αποτελούν μέλη των ΕΠΣ και να επανέλθει το παλαιό καθεστώς με τους διαιτητές να έχουν τη δική τους ομοσπονδία. Με αυτό τον τρόπο θεωρεί πως θα υπάρχουν λιγότερες πιέσεις προς τους διαιτητές…

Πολλές φωνές ισχυρίζονται πλέον ανοιχτά ότι με την πρόταση αυτή ο Αυγενάκης ουσιαστικά εξυπηρετήσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει χάσει κάθε δυναμική σε επίπεδο ΕΠΣ και ψάχνει εναγωνίως εδώ και μήνες κάποια λύση.

Αυτό που επίσης αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι η πρόταση του υφυπουργού εναντιώνεται στο καταστατικό της UEFA με τον οποίο είναι εναρμονισμένη η ΕΠΟ. Στην UEFA η κάθε ομοσπονδία έχει μια ψήφο και μόνο και δεν υπάρχει καμία σκέψη για διεύρυνση, την οποία ευαγγελίζεται ο υφυπουργός.

Επίσης δεν μπορεί κάποιος να μην σταθεί και στο χρονικό σημείο που γίνεται η πρόταση από τον Αυγενάκη. Το τάιμινγκ είναι το λιγότερο ύποπτο καθώς το καλοκαίρι η εποπτεία της UEFA ολοκληρώνεται και με διευρυμένο εκλογικό σώμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Ολυμπιακού, όλα θα γίνουν όπως τη μαύρη 20ετία και όπως ονειρεύονται οι Ευάγγελος Μαρινακης και Σάββας Θεοδωριδης

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα