Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Έτοιμη να μπει στο σπίτι της η ΑΕΚ

5

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει βαλθεί να… αλλάξει επίπεδο την ΑΕΚ.

Μάλιστα, φέρεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο συζητήσεων με Πολιτεία, συνεταίρους και συνεπενδυτές, για να ολοκληρωθεί σύντομα η παραχώρηση του κλειστού Άνω Λιοσίων στην ΚΑΕ ΑΕΚ. Και έτσι ένας μεγάλος στόχος φαίνεται να… παίρνει τον δρόμο του.

Με την από 15/11/19 ψήφο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, το Ολυμπιακό Κλειστό των Άνω Λιοσίων θα αποτελέσει τη νέα έδρα της ΑΕΚ. Την Δευτέρα (02/12), ο Μάκης Αγγελόπουλος και άνθρωποι της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ είχαν πολύωρες συναντήσεις, προκειμένου να μπουν στη θέση τους και τα τελευταία κομμάτια του παζλ. Άλλωστε μεγάλο ζήτημα για την «Βασίλισσα» είναι να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

Επίσης, αποτελεί στόχο να γίνει μία «κιτρινόμαυρη πολιτεία», σε συνεργασία με το Δήμο Φυλής, που παρουσίασε πριν από λίγους μήνες το πρότζεκτ «Φυλή 2021».

Πάντως, οι άνθρωποι της ΑΕΚ «μάχονται» με το χρόνο και όπως όλα δείχνουν η «Ένωση» δεν θα κάνει πρεμιέρα στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, για την 14η αγωνιστική της EKO Basket League.

Αυτό, διότι πρέπει να συνταχθεί η οικονομοτεχνική μελέτη, βάση άρθρου 9 (*), και να αξιολογηθεί από την Κυβέρνηση, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Συνεπώς, είναι φύσει αδύνατο η ομάδα να μεταφερθεί εκεί μέσα σε μόλις 10 ημέρες, καθώς πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις.

Επόμενος στόχος είναι η διακοπή του πρωταθλήματος, δηλαδή μεταξύ 8 και 29 Φεβρουαρίου 2020. Εφόσον δεν γίνει εφικτό ούτε αυτό, τότε – λογικά πάντα – η ομάδα θα μετακομίσει στο Κλειστό της Πάλης την επόμενη σεζόν.

Το άρθρο 9:

«Άρθρο ένατο

Τροποποίηση του άρθρου 56 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) “Ρύθμιση θεμάτων γυμναστηρίων και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων”

Στο άρθρο 56 του ν. 2725/1999 προστίθεται νέα παράγραφος που φέρει τον αριθμό 12 και έχει ως εξής:

“12. Κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης που αφορά τη διαδικασία της εκμισθώσεως ή της με αντάλλαγμα παραχωρήσεως της χρήσεως ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οποιοδήποτε ολυμπιακό συγκρότημα δύναται, χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός, να εκμισθωθεί ή να παραχωρηθεί η χρήση του με αντάλλαγμα σε Αθλητική Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Α.Ε.) που αγωνίζεται στην ανώτατη κατηγορία του οικείου επαγγελματικού πρωταθλήματος, εφόσον η υποψήφια μισθώτρια ή παραχωρησειούχος Α.Α.Ε. υποβάλλει συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο αξιοποίησης ή επισκευής ή μετασκευής της ολυμπιακής εγκαταστάσεως και αναλάβει όλες τις δαπάνες αξιοποίησης ή της επισκευής ή μετασκευής της, καθώς και τις δαπάνες λειτουργίας και συντήρησής της. Στην περίπτωση αυτή η χρονική διάρκεια της μισθώσεως ή της παραχωρήσεως της χρήσεως δύναται να είναι ίση ή μεγαλύτερη των δέκα (10) ετών με την δυνατότητα ισόχρονης παρατάσεώς της”».

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα