Θρίαμβος για την ποδηλασία της ΑΕΚ

Η μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων ετών για το τμήμα ποδηλασίας της ΑΕΚ

Μεγάλη επιτυχία για το τμήμα ποδηλασίας της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα  το Σαββατοκύριακο (15-16/06) διοργανώθηκαν από την Ε.ΠΟ.Σ.Κ. τα τοπικά πρωταθλήματα Αττικής και η ΑΕΚ κατέκτησε 11 μετάλλια, εκ των οποίων 6 χρυσά, 4 ασημένια και 1 χάλκινο. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων ετών και σε μία ιστορική σεζόν, κατά την οποία συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη δημιουργία του τμήματος (1929-2019).

Ο Χάρης Καστραντάς, με μία εντυπωσιακή εμφάνιση αναδείχθηκε Πρωταθλητής Αττικής Αντοχής 2019, με την επιτυχία του να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν προστεθούν τα γεγονότα ότι επέστρεψε μόλις την Παρασκευή (14/06) από την Τουρκία όπου αγωνίστηκε με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, καταλαμβάνοντας σε δύο ΕΤΑΠ την 6η θέση, ενώ το Σάββατο (15/06) αγωνίστηκε σε διασυλλογικούς αγώνες στον Πύργο κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο με την φανέλα της ΑΕΚ (2 μετάλλια σε 2 ημέρες). Ο Πρωταθλητής της ΑΕΚ ήδη κοιτάει… παρακάτω, καθώς αναχωρεί την Τετάρτη (19/06) με την Εθνική Ελλάδος για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μινσκ, όντας ένας από τους τρεις ποδηλάτες που επιλέχθηκαν για την μεγάλη διοργάνωση.

Στους Παίδες, ο Αντώνης Γκάρτζιος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ομοίως στην κατηγορία Μάστερ Γ’, ο Κώστας Κατσιλιέρης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στις υπόλοιπες συμμετοχές είχαμε:
Μάστερ Β’: Τ. Καβαλιεράτος-14ος, Ε. Σακελλής-20ος, Δ. Πλατσάκης-22ος, Α. Αθανασόπουλος-26ος, Ρ. Καραβέζης-27ος.
Μάστερ Γ’: Λ. Ζενέτος-6ος, Α. Γεωργόπουλος-7ος, Β. Τριανταφυλλίδης-13ος.
Γυναίκες: Α. Στεργίου-10η.
Έφηβοι: Χ. Σκυλοδήμος-8ος.
Παίδες: Γ. Ανδρεάδης-15ος.

Αγώνες είχαμε και για την ΑΕΚ Skoda Synergy Ακαδημία, καθώς το Σάββατο έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα 2 αγωνισμάτων (αντοχή και ατομική χρονομέτρηση), που διοργανώθηκε στο Σχινιά εντός του Κωπηλατοδρομίου κατακτώντας 8 (!) μετάλλια.

Την ευχάριστη έκπληξη των αγώνων έκανε ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, καθώς σημείωσε το εντυπωσιακό “2×2” σε χρυσά μετάλλια στην κατηγορία των Παμπαίδων, ενώ ο Ιάσονας Μαντάς συμπλήρωσε το 1-2 στην ατομική χρονομέτρηση (Θεοδωρίδης-Χρυσό, Μαντάς-Ασημένιο) και το 1-3 στην αντοχή (Θεοδωρίδης-Χρυσό, Μαντάς-Χάλκινο). Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε και η Σωτηρία Βασιλείου στα μίνι μικρά κορίτσια κατακτώντας και αυτή τα δύο χρυσά μετάλλια στις δύο κατηγορίες.

Στα μίνι μικρά αγόρια, χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αιμίλιος Καβαλιεράτος στην ατομική χρονομέτρηση και ασημένιο στην αντοχή.

Στις υπόλοιπες συμμετοχές:
Αντοχή:
Παμπαίδες: Π. Σουκούλης-Εγκατέλειψε.
Μίνι Μεγάλα: Δ. Παπαποστόλου-16ος, Ι. Μυλώβας-17ος, Ε. Μαυράκης-18ος, Α.Α. Κωνσταντόπουλος-21ος, Ν. Δρακούλς-23ος.
Μίνι Μικρά: Ι. Κουρούνης-8ος, Ι. Τριανταφυλλίδης-9ος, Κ. Παπίτσης-11ος, Κ. Παπαποστόλου-17ος, Ι. Γιαλαμάς-18ος.

Ατομική Χρονομέτρηση:
Παμπαίδες: Χ. Καρακώστας-10ος, Π. Σουκούλης-26ος.
Μίνι Μεγάλα: Ι. Μυλώβας-17ος, Α.Α. Κωνσταντόπουλος-22ος, Δ. Παπαποστόλου-23ος, Ε. Μαυράκης-24ος, Ν. Δρακούλης-26ος.
Μίνι μικρά: Ι. Τριανταφυλλίδης-6ος, Ι. Κουρούνης-10ος, Κ. Παπίτσης-12ος, Ι. Γιαλαμάς-13ος, Κ. Παπαποστόλου-14ος.

Δείτε επίσης

Μεγάλη επιτυχία από τον Ιβάν Μαυροθαλασσίτη της ΑΕΚ

Τον Έφηβο -διαβητικό- ποδηλάτη αθλητή μας Ιβάν Μαυροθαλασσίτη, προσκάλεσε η μοναδική επαγγελματική ομάδα ποδηλασίας Team …