Τελευταία Νέα

Μαυροθαλασσίτης: «Αναγνωρίζεται η δουλειά μας»

Ο έφορος ποδηλασίας της ΑΕΚ, Χρήστος Μαυροθαλασσίτης μίλησε για το ιστορικό τμήμα του «Δικεφάλου» και τη νέα προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια

Ο έφορος του ποδηλατικού τμήματος της ΑΕΚ Χρήστος Μαυροθαλασσίτης μίλησε για την μεγάλη ιστορία του συλλόγου, τις επιτυχίες και φυσικά το μέλλον που διαγράφεται λαμπρό. Το ποδηλατικό τμήμα της ΑΕΚ ιδρύθηκε το 1929 και είναι ένα από τα 17 τμήματα που έχει η Ερασιτεχνική. Από τα «πετάλια» της έχουν περάσει σπουδαίοι αθλητές, όπως οι: Καλούδης (από τους ιδρυτές του τμήματος), Κουβέλης (και οι δυο τους έλαβαν μέρος στην Ολυμπιάδα του 1948 στο Λονδίνο) και τα νεώτερα χρόνια οι: Τζώλης, Μουστάκης, Νταλίπης, Βάσκος, Λουλούκος, Ρηγούτσος και πολλοί άλλοι. Με δηλώσεις του στο Cycle 365 ο έφορος τόνισε: «Το τμήμα μας με την συμπλήρωση των 90 χρόνων της Ιστορίας του, έχει στις τάξεις της 72 αθλητές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (o μεγαλύτερός μας αθλητής είναι γεννημένος το 1957, και η μικρότερή μας το 2011). «Εκτός από την μεγάλη ομάδα Ανδρών, Γυναικών και Μάστερ, υπάρχει φυσικά και η Ακαδημία μας, η οποία μετονομάστηκε με απόφαση της Γ/Σ της Ερασιτεχνικής σε: AEK Skoda Synergy Ακαδημία Ποδηλασίας, δίνοντας έτσι το στίγμα μιας Νέας Εποχής στο Ποδηλατικό Τμήμα, κάνοντάς το με αυτή την κίνηση πιο «επαγγελματικό», καλώντας χορηγούς που τους ενδιαφέρει το άθλημα, τα νέα παιδιά, το φυτώριό μας.

Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια ανεξάρτητα από ποιοί ήταν προπονητές ή έφοροι, η Ακαδημία μας έβγαλε Πανελληνιονίκες στις μικρές κατηγορίες, όπως τον Λεούση στους παίδες στο ατομικό χρονόμετρο δρόμου, την Κοκολιού κορασίδα στην Πίστα, την Καρούσου κορασίδα στο ΜΤΒ, τον Καβαλιεράτο στην αντοχή δρόμου στα μίνι, όπως επίσης κατέλαβε την 6η θέση στο Πανελλήνιο αγώνισμα σκυταλοδρομίας ΜΤΒ το 2017 στην Ναύπακτο, που σημειωτέον ότι οι 3 από τους 4 αθλητές της σκυταλοδρομίας ήταν παιδιά από την Ακαδημία! Κύριος στόχος της ομάδας (εκτός των άλλων φυσικά, και είναι πολλοί!) είναι να μπορέσει να κρατήσει στην δύναμή της τα παιδιά αυτά που αναδεικνύονται από την Ακαδημία, αλλά για διάφορους λόγους που αφορούν εμάς και μόνο, δεν συνέχιζαν μέχρι πέρυσι τουλάχιστον, την σπουδαία ποδηλατική καριέρα τους μαζί μας.

Αυτή είναι δυστυχώς η «ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ» μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να την «ΣΦΡΑΓΙΣΟΥΜΕ». Η πρώτη κίνηση για φέτος πέτυχε απόλυτα, από τα 25 παιδιά μόνο 1 ζήτησε μεταγραφή, ενώ για πρώτη φορά η Ακαδημία θα ενισχυθεί με 4 ταλαντούχα παιδιά από άλλες Ακαδημίες. Συν τις άλλοις, επιπλέον 15 νέα παιδιά προστέθηκαν στην δύναμή της, αναγνωρίζοντας οι γονείς τους την σπουδαία δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα».

 

Δείτε επίσης

Έλυσε την συνεργασία της με τον Κώστα Βορτσάκη η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την επίσημη λύση της συνεργασίας της με τον Κώστα Βορτσάκη. Αναλυτικά: «To …