Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Επιστολή ΑΕΚ στη FIFA: «Κάντε παρέμβαση στην ΕΠΟ!»

Επιστολές με καταγγελίες από ΑΕΚ-ΠΑΟ-ΠΑΟΚ προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία

1

Την παρέμβαση της ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ για τα «κακώς κείμενα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο ζητούν με επιστολές-φωτιά που έστειλαν στον εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Κωστάκη Κουτσοκούμνη οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες οι τρεις «σύμμαχοι» προχώρησαν προ ημερών σε συγκεκριμένες καταγγελίες αμέσως μετά την επιστολή του Σταύρου Κοντονή σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ με την οποία ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε τον ορισμό Διοικούσας Επιτροπής στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Στις επιστολές τους ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός αναφέρονται αναλυτικά σε μία σειρά «καυτών» θεμάτων στα οποία, όπως υποστηρίζουν, η ΕΠΟ δεν ακολουθεί την οδό της «νομιμότητας». Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για: Α) Τις επιχειρούμενες αλλαγές των δικαστών στην σύνθεση της Επιτροπή Δεοντολογίας με σκοπό να αποφύγουν την παραπομπή σε αυτήν οι παράγοντες της ΕΠΟ που εμπλέκονται στην υπόθεση της «Εγκληματικής Οργάνωσης». Β) Πέρα από το θέμα των δικαστών γίνεται εκτενής καταγγελία για τα θέματα της διαιτησίας. Στα όσα έχουν συμβεί από πλευράς ΕΠΟ, με την ΚΕΔ τους αρχιδιαιτητές και φυσικά την συγκρότηση, με τον τρόπο που αυτή έγινε από πλευράς της διοίκησης Γκιρτζίκη, των πινάκων διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών. Γ) Στις επιστολές των τριών «μεγάλων» προς τον κ. Κουτσοκούμνη σημειώνεται ότι τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης όσο και πέντε ακόμη μέλη της διοίκησής του παραπέμπονται με βούλευμα σε δίκη για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας». Και επισημαίνεται πως ως υπόδικοι από τη στιγμή που θα παραδοθεί στην Ομοσπονδία το αμετάκλητο βούλευμα, οι έξι παράγοντες (βάση του νόμου 2725/99) θα είναι εντός 15 ημερών έκπτωτοι από το αξίωμά τους.

Όπως προαναφέραμε, οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έστειλαν τις επιστολές ζητώντας την «παρέμβαση» του κ. Κουτσοκούμνη και της ΦΙΦΑ. Αφήνοντας, φυσικά, στην ίδια την Παγκόσμια Συνομοσπονδία να κρίνει ποια «μορφή» θα έχει τυχόν παρέμβαση, καθώς ορθά θεωρούν ότι δεν έχουν δικαίωμα να «υποδείξουν» στην ΦΙΦΑ αν ο τρόπος αντίδρασης είναι ο ορισμός Διοικούσας Επιτροπής ή κάτι άλλο. Αλλωστε, είναι διαφορετική η αφετηρία ενός μέλους (υφυπουργού Αθλητισμού) της ελληνικής κυβέρνησης και διαφορετική εκείνη τριών Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Οι συγκεκριμένες επιστολές αποκτούν μεγάλη σημασία για μια σειρά λόγων: Α) Δεν είναι καθόλου σύνηθες ομάδες να απευθύνονται απευθείας στην ΦΙΦΑ, και όχι μέσω της οικείας Ομοσπονδίας, κατηγορώντας για μια σειρά σοβαρότατων λόγων ένα μέλος της. Β) Μετά την επιστολή Κοντονή είναι ακόμη ένας σοβαρό δείγμα για την ΦΙΦΑ ότι τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο πηγαίνουν διαρκώς προς τα βράχια, λόγω των «αυθαιρεσιών» της ΕΠΟ. Γ) Η αναμενόμενη για τις 29 Αυγούστου έλευση στην Αθήνα του Κωστάκη Κουτσοκούμνη θα δρομολογήσεις τις εξελίξεις. Πόσο μάλλον αν ο εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ αποφασίσει να συναντηθεί, πέρα από τον υφυπουργό Αθλητισμού και με εκπροσώπους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου…

Αλλωστε, το πιθανότερο είναι ότι έως τότε θα έχουν προκηρυχθεί (στο ΔΣ της Πέμπτης στην ΕΠΟ) από την πλευρά της διοίκησης Γκιρτζίκη έκτακτες εκλογές για την 1η Οκτωβρίου κάτι που προστίθεται στο έτσι κι αλλιώς υφιστάμενο εκρηκτικό σκηνικό.

Πηγή: sdna

 

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα