Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Το ΣτΕ άνοιξε τον δρόμο για την “Αγιά Σοφιά”

Δημοσιεύθηκαν οι δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ της επιστροφής της ΑΕΚ στο «σπίτι» της, στη Νέα Φιλαδέλφεια

13

aek-gipedo maketa agia sofiaO δρόμος για την Αγιά Σοφιά άνοιξε διάπλατα μετά την σημερινή απόφαση του ΣτΕ που και επίσημα ανοίγει τον δρόμο στην ΑΕΚ για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ετσι, από εδώ και πέρα αν ο φάκελος της ΑΕΚ είναι πλήρης στο υπουργείο τότε αναμένεται η οικοδομική άδεια και η Ενωση ξεκινά τα έργα της στο οικόπεδο της Ερασιτεχνικής.

Ολα αυτά αφού δημοσιεύθηκαν σήμερα και επίσημα οι δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Σωτήρης Ρίζος δημοσίευσε τις υπ΄ αριθμ.2153-2154/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας με τις οποίες ομόφωνα απορρίπτονται οι προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και των κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ.λπ. ζητούσε από το ΣτΕ, μεταξύ των άλλων, την ακύρωση της από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας». Η επίμαχη μελέτη έχει εγκριθεί από την διεύθυνση δασών της περιφέρειας Αττικής.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων (μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια, κ.λπ. που προβλέπονται) είναι αντισυνταγματική.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα