Ακόμα μια νίκη Αγγελόπουλου -Μετά την αποχώρησή του ψηφίστηκαν οι προτάσεις του!

Ακόμα μια νίκη Αγγελόπουλου -Μετά την αποχώρησή του ψηφίστηκαν οι προτάσεις του!
Photo Credits: INTIME

Ο Μάκης Αγγελόπουλος δικαιώθηκε για μια ακόμη φορά!

Ο ισχυρός άνδρας της Ενωσης αποχώρησε από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ οργισμένος από την αδιαφορία που έδειξαν οι ομάδες στις προτάσεις του οι οποίες δεν είχαν σχέση με την ΑΕΚ, αλλά με την βελτίωση του ελληνικού μπάσκετ.

Η λογική εν τέλει επικράτησε, και λίγο μετά την αποχώρηση του Μάκη Αγγελόπουλου πάρθηκε ομόφωνη η απόφαση να κατατεθεί επίσημο αίτημα στην κυβέρνηση, προκειμένου η διαδικασία αδειοδότησης των ΚΑΕ για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα να γίνεται από την ίδια τη λίγκα και όχι από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως είπε προτείνει ο διοικητικός ηγέτης της Βασίλισσας. Ο Μάκης Αγγελόπουλος το προηγούμενο διάστημα είχε επαφές με κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης και έχει μπει μπροστά ώστε να δημιουργηθεί ένα πλάνο που θα ανεβάσει συνολικά επίπεδο το ελληνικό μπάσκετ.

Επί της ουσίας, ο ΕΣΑΚΕ σκοπεύει πλέον να δημιουργήσει μια τριμελής επιτροπή, που θα εξετάζει τους φακέλους και θα αποφασίζει με βάση τα αυστηροποιιημένα κριτήρια που θα ψηφιστούν από την ίδια τη λίγκα. Μένει, φυσικά, να φανεί η στάση της κυβέρνησης που θα πρέπει να εκχωρήσει την αρμοδιότητα ενός ελεγκτικού της μηχανισμού.

Το κριτήρια για τη συμμετοχή στην Α1 της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι μάλιστα έτοιμα για εφαρμογή , καθώς αυτά ψηφίστηκαν από τις ομάδες, στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Συγκεκριμένα, η εγγυητική θα πρέπει να είναι συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, με το ποσό αυτό να καταβάλλεται σε δύο μέρη, σε 60.000 ευρώ και 140.000 ευρώ. Από ‘κει και πέρα, οι ομάδες θα πρέπει να δηλώνουν μίνιμουμ ισολογισμό 800.000 ευρώ.

Μάλιστα, οι ομάδες καλούνται να έχουν τα συγκεκριμένα αποδεικτικά μέχρι τέλη Ιουνίου και δεν θα υπάρξει παράταση στη συγκεκριμένη προθεσμία. Σε αντίθετη περίπτωση, όπου κάποια ομάδα δεν θα πληροί τα κριτήρια και δεν θα τα καταθέσει μέχρι τότε, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X