Ζήσης: «Με... μαύρο δάκρυ έφυγα την πρώτη φορά από την ΑΕΚ -Ξεχωριστός τίτλος για εμένα το Κύπελλο»

Ζήσης: «Με... μαύρο δάκρυ έφυγα την πρώτη φορά από την ΑΕΚ -Ξεχωριστός τίτλος για εμένα το Κύπελλο»
Photo Credits: INTIME

Ο Νίκος Ζήσης παραχώρησε μία… γιγαντιαία συνέντευξη και μίλησε για όλους και για όλα.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα πρώτα του χρόνια στην ΑΕΚ, στην Εθνική Ελλάδας, στην επιστροφή του στην «Ένωση», για τις προτάσεις από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, για το εξωτερικό, για την ΕΟΚ αλλά και για το μέλλον του στην «Βασίλισσα».

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του στο Sdna:

Αρχικά είπε: «Είχα την ευλογία να είμαι πάντα μέλος μεγάλων ομάδων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Άρα, όταν είσαι μέλος μεγάλων ομάδων πάντα στόχος είναι οι νίκες και οι τίτλοι».

Για το αν επηρεάστηκε η ενασχόλησή του με το μπάσκετ από την Εθνική του 1987: «Όλη η γενιά μας που είχε τις επιτυχίες αυτές προέρχεται από τη γενιά του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Φάνη, του Φασούλα. Εγώ ήμουν μικρός, τεσσάρων ετών, αλλά έχω ξεκάθαρα μνήμες με την οικογένειά μου να παρακολουθεί τους αγώνες και φυσικά να ζητάω μετά επίμονα να πάω να παίξω μπάσκετ, να μάθω τι είναι αυτό το άθλημα παίζοντάς το. Πήγα σε μικρή ηλικία στην ΧΑΝΘ 6-7 ετών και επιρροή ήταν ξεκάθαρα η Εθνική του 87. Το μπάσκετ μπήκε στα σπίτια των Ελλήνων και αυτό συνέβη και με εμένα».

Για τα πρώτα του βήματα και το γιατί πήγε στην ΑΕΚ: «Είναι οι συγκυρίες στην ζωή. Και ο Ηρακλής είχε πολύ καλή ομάδα. Ήταν ίσως η πιο οργανωμένη ομάδα όσον αφορά τους νεαρούς παίκτες. Από εκεί ξεκίνησε ο Διαμαντίδης, ο Χατζηβρέττας, ο Σχορτσανίτης. Να είμαι ειλικρινής όταν ήμουν στην ηλικία που γινόμουν καλύτερος και υπήρξε ενδιαφέρον άλλων ομάδων πίστευα ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα κατέληγα στη Θεσσαλονίκη. ΠΑΟΚ και Άρης είχαν μεγάλα προβλήματα. Ο Ηρακλής ήταν πιο οργανωμένος και είχε προπονητή τον Ντράγκαν Σάκοτα, αλλά επωφελήθηκε η ΑΕΚ που κινήθηκε γρήγορα. Ο πρώτος άνθρωπος που με είδε ήταν ο Φώτης Κατσικάρης, που ήταν βοηθός του Ίβκοβιτς και το μεγάλο ενδιαφέρον της ΑΕΚ κίνησε τις διαδικασίες και όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μετά δεν είχα ενδοιασμό. Από τη στιγμή που με πιστεύουν οι άνθρωποί της αν και ήταν λίγο δύσκολο στα 17 μου κατέβηκα στην ΑΕΚ και έτσι ξεκίνησαν όλα».

Για το τι βρήκε στην ΑΕΚ: «Εγώ ήμουν πολύ τυχερός, μαζί με τα άλλα νεαρά παιδιά, όπως ο Μπουρούσης, ο Τσιάρας, ο Μισσιακός, ο Ταπούτος. Με τη βοήθεια των προπονητών έκανε μεγάλες επιτυχίες. Πήραμε το πρωτάθλημα μετά από 32 χρόνια, που ήταν ίσως το πιο δυνατό στην Ευρώπη. Κατακτήσαμε το Κύπελλο Σαπόρτα στη Λοζάνη, πήραμε δύο συνεχόμενα Κύπελλα».

Για το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ: «Είναι μια από τις αγαπημένες μου ιστορίες η πρώτη συμμετοχή στην Euroleague. Ήμουν 17,5 ετών και έπαιζα και στην ομάδα του εφηβικού και έπαιζα στο πρωτάθλημα μερικά λεπτά για την εμπειρία και σε τελειωμένους αγώνες. Ξαφνικά τον Μάρτιο παίζαμε με την Μπενετόν στα προημιτελικά. Και ξαφνικά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με πλησιάζει και μου λέει «μικρέ είσαι έτοιμος;». Εγώ δεν είχα άλλη επιλογή και του είπα ναι. Και μου λέει ετοιμάσου. Και όντως έτσι έκανε. Την Κυριακή παίζαμε με τον Πανιώνιο και μάρκαρα τον Γιώργο Διαμαντόπουλο, όπου με προετοίμαζε για το παιχνίδι με την Μπενετόν, όπου θα μάρκαρα τον κορυφαίο σκόρερ της διοργάνωσης, τον Μάρκους Μπράουν, που έκανε τεράστια καριέρα στην Ευρώπη. Ουσιαστικά μου είπε ότι θέλω ένα παιδί με φρέσκα πόδια και να τον κυνηγήσεις παντού. Αυτές ήταν οι πρώτες μου συμμετοχές με ρόλο στην ομάδα. Κερδίσαμε και τα δύο παιχνίδια. Δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Το πρωτάθλημα ήταν μια τεράστια επιτυχία. Και σίγουρα με ενίσχυση, γιατί παίκτες θα ήθελαν να έρθουν στην ομάδα με αυτόν τον κορμό. Αν είχε οικονομική υγεία η ομάδα και μέναμε όλοι μαζί θα είχαμε μεγαλουργήσει. Θα είχαμε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με τρεις πολύ δυνατές ομάδες».

Για την αποχώρηση του Φιλίππου: «Δεν ξέρω τι έγινε και έφυγε ο Φιλίππου. Εγώ θυμάμαι πως με μαύρο δάκρυ έφυγα από την ΑΕΚ γιατί είχα δύο χρόνια ακόμα συμβόλαιο και δεν είχα κάτι τέτοιο στο μυαλό μου. Τότε είχε αναλάβει ο γιος του κυρίου Φιλίππου και μου είπε πως υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Με την προηγούμενη χρονιά που είχα κάνει, που είχα παίξει καλά είχαν έρθει ομάδες όπως η Μπενετόν, η Διναμό και προφανώς πλήρωναν buy out στην ΑΕΚ για να φύγω. Ήταν μια κατάσταση στα άκρα. Δεν ξέρω τι έγινε στην περίπτωση αυτή. Οι αναμνήσεις που έχω από τον κύριο Φιλίππου ήταν πως ήταν ένας κύριος. Είχε ένα στόχο για την ΑΕΚ και μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω γι αυτόν. Ήταν ένας κύριος με κεφαλαία γράμματα».

Για το πόσο επηρέασε η οικογένειά του τις αποφάσεις του: «Υπήρχαν πολλές φορές που μου έλεγε η γυναίκα μου να δώσω βάση στην καριέρα μου και τι είναι καλύτερο για μένα. Και πάλι δεν το κρύβω ότι υπήρχαν πολλές περιπτώσεις να γυρίσω στην Ελλάδα. Δεν θέλω να πουλήσω θεωρίες. Δέθηκα και αγάπησα αυτή την ομάδα όταν ήμουν μικρός. Εμείς με τη σύζυγό μου αυτή τη συζήτηση την αρχίσαμε στην Γερμανία, στο Μπάμπεργκ. Ήμασταν τυχεροί γιατί σαν οικογένεια ήμασταν πολύ καλά. Βρήκαμε ένα σχολείο που ήταν λίγο μακριά από το Μπάμπεργκ, αλλά βρήκαμε τον τρόπο να πηγαίνει το παιδί εκεί. Σε αυτό το κομμάτι ήμασταν καλυμμένοι. Δεν είχαμε ενδοιασμό. Στο Μπάμπεργκ ήμουν πολύ καλά. Έχω δεθεί με τις ομάδες μου στην καριέρα μου. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτούμε περαιτέρω. Και τα παιδιά έχουν ζήσει μεγάλες εμπειρίες. Όλες αυτές οι εμπειρίες θα τους βοηθήσουν και όταν ενηλικιωθούν. Ο μεγάλος μου γιος έζησε σε όλες τις χώρες. Ο δεύτερος και ο τρίτος θα θυμούνται μόνο τη Γερμανία και λίγο την Ισπανία».

Για τις φορές που υπήρξε ενδεχόμενο να γυρίσει στην Ελλάδα: «Υπήρχε ενδιαφέρον και από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Και στους δύο έφτασα κοντά. Με τον Παναθηναϊκό η ιστορία ήταν πολύ παλιά, επί Ομπράντοβιτς, το 2006, τότε που έφυγε ο Λάκοβιτς για την Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός μου είπε να γυρίσω στην Ελλάδα. Εκείνο το καλοκαίρι ήμασταν σε προετοιμασία με την Εθνική, έκαναν τα πάντα να με πάρουν από την Μπενετόν, ο πρόεδρος της Μπενετόν είπε ότι έφυγε ήδη ο Σισκάουσκας, ο Μπαρνιάνι, ο Νίκολας, αν αφήσω και τον Νίκο θα με γδάρουν οι οπαδοί μας. Εγώ είχα άλλα 2 χρόνια συμβόλαιο. Μετά το 2011 ήρθε ο Ολυμπιακός. Με ήθελε ο Ίβκοβιτς. Είχα μιλήσει και ήταν όλα να γίνουν. Τελευταία στιγμή ο Μινούτσι χάλασε τη μεταγραφή. Έχουν γίνει διάφορα σκηνικά για να κάτσω 14,5 χρόνια στην Ευρώπη και να γυρίσω στην ΑΕΚ και να πάρω Κύπελλο. Είμαι ευλογημένος που έζησα στο εξωτερικό. Γνώρισα πάρα πολλούς ανθρώπους, αποκόμισα εμπειρίες που θα με συνοδεύουν. Δεν έριξα μαύρη πέτρα πίσω. Έτσι τα έφερε η ζωή και δεν γύρναγα ποτέ. Σκεφτόμουν να γυρίσω με τον σωστό τρόπο».

Για τις αντιδράσεις του στον τελικό Κυπέλλου του Ηρακλείου και τη δίψα που έχει: «Να πω την αλήθεια αλλά είναι ο λόγος που επέστρεψα. Στη Μπανταλόνα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Η ζωή στη Βαρκελώνη είναι υπέροχη, φανταστική. Ο λόγος που έφυγα ήταν το μπασκετικό. Δεν είναι ότι ψάχτηκα να φύγω. Ήταν ασύλληπτη συγκυρία. Εμένα με πήραν Τετάρτη πρωί και νόμιζα ότι με πήραν για να μάθουν για παίκτη πληροφορίες επειδή είχε φύγει ο Σαντ Ρος. Εγώ αγαπάω το μπάσκετ και θέλω να κερδίζω για την ομάδα μου. Εγώ παρακολουθώ μπάσκετ μου αρέσει. Ήξερα ότι η ομάδα έχει σημαντικούς στόχους, αυτό ήταν το κίνητρό μου και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Η Μπανταλόνα δεν είχε τις ίδιες βλέψεις. Οπότε, όλα έγιναν έτσι ώστε να έρθω να συζητήσουμε για το Κύπελλο και τους στόχους που έχουμε».

Για το μεγάλο σουτ που πέτυχε κόντρα στην Εφές το 2005: «Δεν θέλω να μειώσω τη φάση, αλλά ήταν και λίγο… τυχαία. Μου έδωσε τη μπάλα ο Νίκος Χατζής, έμεναν 5 δευτερόλεπτα. Τότε δεν μπορούσαμε να πάρουμε τη μπάλα από τη μέση του γηπέδου. Πήρα τη μπάλα, γλίστρησα, σηκώθηκα και μπήκε η μπάλα στο καλάθι. Ήταν συναισθήματα. Δεν ήξερα τι έκανα εκείνη τη στιγμή. Έτρεχα λες και είχα βάλει γκολ.Μετά από εκείνη τη φάση με αγάπησαν οι φίλοι της ΑΕΚ. Εγώ δεν σκεφτόμουν κάτι όμως. Ήθελα να μπω και να βοηθήσω την ομάδα.

Για το χτύπημα του Βαρεχάο: «Μου ζήτησε συγγνώμη έξι χρόνια μετά, στο Προολυμπιακό του 2012. Με έψαχνε στο ξενοδοχείο και μου είπε συγγνώμη, ακόμα με ρωτάνε γιατί το έκανα και δεν ξέρω τι σκεφτόμουν. Εγώ απλά τον ρώτησα γιατί το έκανε και μου είπε τα έχασα και ζητώ συγγνώμη. Όταν χτύπησα ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή. Υπήρξαν διάφορα σκηνικά. Έμεινα στο νοσοκομείο για μία εβδομάδα. Ήταν δύσκολα. Δεν ήρθε το 2008 στο Προολυμπιακό της Αθήνας γιατί φοβόταν και δεχόταν απειλές».

Για το αν είχε πείσει τον Σπανούλη να παίξει στην ΑΕΚ: «Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον. Το ήθελε και ο Κατσικάρης. Το αν ο Βασίλης θα ερχόταν, το πάμε αλλού. Έπαιζε στο Μαρούσι, ήταν από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος και δεδομένα θα πήγαινε σε μεγάλη ομάδα. Δεν είχε παρθεί κάποια απόφαση. Όλα εξανεμίστηκαν από τη στιγμή που έφυγα εγώ. Από το 2006 και μετά δεν είχε τον κύριο Φιλίππου».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Προσπαθώ να επεξεργαστώ πως στα ρεπό μου θα πηγαίνω και θα βλέπω τον Σπανούλη και θα πηγαίνουμε να πίνουμε καφέ.  Είναι κάτι πολύ ωραίο. Σίγουρα είναι δύσκολο αυτό που περνάει πάλι, αλλά η πνευματική του δύναμη, που τον έκανε να ξεχωρίσει, είναι που θα τον κάνει να βάλει τα δυνατά του και έστω άλλη μια χρονιά να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και να τελειώσει πάνω στο παρκέ. Ήταν ένα σοκ για όλους. Μέρα με τη μέρα νιώθει καλύτερα και θα γυρίσει για να τελειώσει όπως του αξίζει».

Για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ προς το πρόσωπό του: «Για πρώτη φορά μίλησα με την ΑΕΚ το 2015. Έπαιζα ακόμα πλέι οφ στην Τουρκία και είχα μιλήσει και με τον κύριο Αγγελόπουλο και με τον κύριο Σάκοτα και μου εξήγησαν πόσο πολύ με θέλουν. Εγώ τους εξκήγησα ευγενικά ότι ήθελα να παίξω στην Ευρωλίγκα. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Το σεβάστηκαν και έγινε η πρώτη γνωριμία. Πρόπερσι το καλοκαίρι το 2018 είχα συμβόλαιο με την Μπάμπεργκ και ένιωθα καλά. Την ανανέωση μέχρι το 2019 την έκανα στα μέσα της δεύτερης σεζόν μου. Δεν υπήρχε στο μυαλό μου η επιστροφή στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια και αφού πήγα στη Γερμανία ήμουν κοντά ακόμα και να σταματήσω στη Μπάμπεργκ. Πάνω απ’ όλα ήταν το μπασκετικό. Αν ήμουν σε μια ομάδα που δεν είχε στόχους, θα γύρναγα σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη. Αν δεν υπήρχε το κίνητρο και η φιλοδοξία δεν με γεμίζει αυτό. Σαν χθες πήραμε το Κύπελλο στη Γερμανία με δικό μου τρίποντο. Πέρυσι εκείνη την περίοδο ένιωσα πως δεν υπάρχει μέλλον στη Γερμανία. Έφυγαν κάποιοι παίκτες και άλλαξε η πορεία της ομάδας. Τότε που άρχισε να μπαίνει στο μυαλό μου η επιστροφή. Ίσως να μην ήταν γραφτό για μένα. Είχα τέτοιες σκέψεις στο μυαλό μου. Γι αυτό, ενώ είχα συζήτηση και με τον κόουτς, από το προηγούμενο καλοκαίρι, δεν μίλησα με τον πρόεδρο. Να πω την αλήθεια δίσταζα. Σκέψου έναν άνθρωπο που έχει ζήσει 14 χρόνια στο εξωτερικό, αξίζει τον κόπο να γυρίσει στην Ελλάδα; Δεν είχα πρόταση επίσημη, αλλά υπήρχαν συζητήσεις. Εγώ δεν ήμουν σίγουρος. Μετά πήγα στα σίγουρα, στην Μπανταλόνα. Όπως αποδείχθηκε, όταν ήρθε ξαφνικά η ΑΕΚ ήταν αυτό που ήθελα να κάνω. Είχα ένα κλειστό διετές συμβόλαιο και η επιθυμία μου, μόλις άκουσα τον προπονητή, τον πρόεδρο και τον τιμ μάνατζερ, μέσα σε 5 ώρες άρχισα να μιλάω με τους ανθρώπους της Μπανταλόνα για το συμβόλαιό μου».

Για το τηλεφώνημα του Ηλία Παπαθεοδώρου: «Είμαι στο αεροπλάνο, μόλις έχουμε προσγειωθεί στη Βαρκελώνη. Με πήρε τηλέφωνο ο Γιώργος Χήνας και μου είπε είμαι μαζί με τον κόουτς, σε βάζω ανοιχτή ακρόαση. Τους λέω σας ακούω, για ποιον παίκτη θα με ρωτήσετε; Μόλις είχα διαβάσει και ότι χτύπησε ο Γκίκας. Το είχα μάθει. Και μου λένε όντως θέλουμε έναν παίκτη από την Ισπανία και αυτός είσαι εσύ. Ήταν ένα μικρό σοκ. Εγώ μίλησα με τον πρόεδρο και κατ’ ευθείαν ένιωσα πως αυτό ήταν που ήθελα να κάνω. Στην Ισπανία θεωρούσαν πως ήταν οικογενειακό το θέμα, που δεν ισχύει. Δεν έγινε από αυτό. Είχαμε κανονίσει τα πάντα. Ένιωσα πόσο πολύ με ήθελε η ΑΕΚ. Είχα νιώσει από τον κόουτς τον ρόλο που είχα. Αυτή τη φορά δεν μίλησα πολύ με τον κόουτς, είχαμε μιλήσει περισσότερο το καλοκαίρι. Ο πρόεδρος μου είπε αυτή τη φορά δεν στο ζητάω, στο απαιτώ να έρθεις. Τα λόγια του έδειξαν πόσο με ήθελε. Εγώ ήθελα να γυρίσω, δεν ξέρω αν θα παίζω 10-20-30 λεπτά, εγώ ήθελα να έρθω να βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της. Χαίρομαι που πέτυχε τους στόχους της».

Για τα μηνύματα που έλαβε: «Ήταν πολύ μικρό το διάστημα από τη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα μέχρι την ανακοίνωση. Στα social media δεν έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα με τα μηνύματα. Δεν πρόλαβα να τα διαβάσω όλα. Υπήρχε περίπτωση να γυρίσω και πιο παλιά, αλλά ποτέ δεν είχε γίνει. Έλαβα πολλά μηνύματα και ένιωσα μεγάλη χαρά. Ένιωσα από την πρώτη στιγμή ευπρόσδεκτος».

Για την συνομιλία που είχε με τον Σπανούλη μετά την επιστροφή του: «Ήταν πολύ χαρούμενος. Προφανώς ήταν πολύ χαρούμενος για τη σχέση που έχουμε εκτός μπάσκετ. Η σχέση δεν έχει να κάνει με τον Σπανούλη και τον Ζήση, αλλά με τον Βασίλη και τον Νίκο. Πίστευε πως ήταν πολύ καλό και για μένα να γυρίσω στην ομάδα και να κλείσω την καριέρα μου εδώ. Ένιωσα πως ήταν πολύ χαρούμενος».

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Όταν φεύγεις 3 φορές με 8 πόντους σε τόσο κλειστό ματς λες θα βρω τον τρόπο να κερδίσω. Αλλά ακόμα και όταν μας ισοφάρισε βάλαμε ένα μεγάλο σουτ με τον Ρέι, ήρθε και η πολύ σημαντική φάση με τον Προμηθέα να ρισκάρει και να βάζουμε εύκολο καλάθι με τον Τσάλμερς. Την είδα τη φάση και κατάλαβα μετά ότι δεν είχα άλλη πάσα να δώσω. Όλα έγιναν έτσι για να το πάρουμε. Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι. Υπήρχε νευρικότητα, χάσαμε πολλές βολές. Και οι παίκτες και οι ομάδες είδαν ως μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε έναν τίτλο. Είναι πολύ σημαντικό όταν φτάνεις στην πηγή να πίνεις νερό. Οι διαφορές με τον Προμηθέα είναι μικρές, αλλά το όνομα της ΑΕΚ είναι μεγαλύτερο και είχαμε μεγαλύτερη πίεση για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Σέβομαι την προσπάθεια του Προμηθέα και κάνει πολύ καλή δουλειά με τον κύριο Λιόλιο. Δεν νομίζω πως η διαιτησία έκρινε τον αγώνα, το λέω ειλικρινά. Έγιναν λάθη και για τις δύο ομάδες. Θα είναι λάθος να πούμε οτιδήποτε για τη διαιτησία».

Για τις σκέψεις που έκανε όταν σήκωσε το τρόπαιο: «Δεν το πίστευα. Κυρίως τις τελευταίες μέρες σκεφτόμουν πώς θα αντιδράσω στην πίεση του Προμηθέα, τι θα κάνω και πώς θα αντιδράσω στο παρκέ. Είχα άγχος και φάνηκε αυτό με τις 0/2 βολές που είχα».

Για το πού θα κατέτασσε το Κύπελλο που κατέκτησε: «Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός. Θα έβαζα αυτόν τον τίτλο όμως πολύ ψηλά. Είναι ένας ξεχωριστός τίτλος. Θα έχω να θυμάμαι αυτόν τον μήνα. Γύρισα στην ΑΕΚ και προετοίμασα τον εαυτό μου ώστε να μην μείνω στο συναισθηματικό κομμάτι, αλλά στο πώς θα βοηθήσω την ομάδα. Και αυτό με βοήθησε ώστε να συγκεντρωθώ μόνο στο μπάσκετ».

Για τους επόμενους στόχους της ΑΕΚ: «Έχω παίξει δύο σειρές πλέι οφ με την Βόννη. Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, που τα πάει πάρα πολύ άσχημα στο πρωτάθλημα. Η δυναμική της δεν είναι για τις τελευταίες θέσεις. Θα κάνουμε σκάουτινγκ για ποιον λόγο έχουν αυτή την απόδοση. Με το πλεονέκτημα δικό μας μπορούμε να την περάσουμε. Θα συγκεντρωθούμε στον επόμενο στόχο και πιστεύω μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και το επόμενο ζευγάρι για να πάμε στο Final Four είναι επίσης δύο ομάδες καλές, αλλά η καλή ΑΕΚ μπορεί να πετύχει το στόχο της. Το Κύπελλο πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σωστά. Όλοι στην ομάδα γνωρίζουμε ότι δεν σταματάει εδώ».

Για τον Ρογκαβόπουλο: «Είναι εκπληκτικό ταλέντο. Είναι ένας παίκτης που έχει στοιχεία που είναι τα κατάλληλα για να έχεις στο μπάσκετ του 2020. Είναι ψηλός, γρήγορος, τα κάνει όλα γρήγορα, έχει καλή τεχνική. Έχει πολύ καλά στοιχεία. Μπράβο του γιατί αναγκάστηκε να παίξει και σημαντικά λεπτά στον τελικό και έπαιξε πολύ καλές άμυνες. Από την άμυνα πρέπει να ξεκινήσεις και έτσι θα κάνεις τον προπονητή να σε εμπιστευτεί. Και ο Νίκος μέσα από την προπόνηση δείχνει ότι μπορεί να παίξει και άμυνα. Είναι σημαντικό να αφήσουμε το παιδί να γίνεται καλύτερο, να βελτιώνεται. Μακάρι το παιδί να γίνει ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο χαρακτήρας. Ας αφήσουμε το παιδί να δουλέψει, εμείς θα είμαστε δίπλα του».

Για το αν βλέπει το μέλλον του στην ΑΕΚ: «Ναι, γιατί όχι; Δεν το έχουμε συζητήσει, αλλά είμαι ανοιχτός και σε έναν άλλο ρόλο. Θα ήμουν ανοιχτός, θα έκανα μια συζήτηση με τον πρόεδρο».

Για την Εθνική και τις σκέψεις για παρουσία στο Προολυμπιακό: «Όταν πήρα την απόφαση την πήρα νιώθοντας πως δεν είχα να δώσω κάτι στην Εθνική. Είχα δώσει τα πάντα στην Εθνική, όλο μου το είναι. Επιτυχία για εμάς ήταν το μετάλλιο. Έτσι ήμασταν και είμαστε φτιαγμένοι. Σε μια πολύ απαιτητική σεζόν που έχω δεν ξέρω κατά πόσο θα σκεπτόμουν κάτι τέτοιο. Η απόφασή μου είναι πως έχω σταματήσει από το 2016 στην Εθνική».

Για το αν χτυπήσει το τηλέφωνο και του ζητήσει να παίξει στην Εθνική ο Πιτίνο: «Θα σεβαστώ τον Πιτίνο και θα είχα μια συζήτηση μαζί του. Δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Στην Ελλάδα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά στο μυαλό μου δεν έχω την επιστροφή στην Εθνική. Είναι δύσκολη χρονιά για μένα».

Για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού: «Με σόκαρε η απόφαση του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός πρέπει να γυρίσει στην Α1. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα που μόνο καλό κάνει η παρουσία του στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στην Α1. Οι λόγοι είναι δικοί τους που δεν παίζουν, αλλά εγώ εύχομαι να γυρίσει στην Α1».

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης: «Δεν είναι καθόλου μακριά. Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ και πρώτα ο Θεός θα παίξω και του χρόνου. Είμαι της άποψης όμως καλύτερα να φεύγεις σκεπτόμενος πως έχεις να παίξεις έναν ακόμα χρόνο, παρά σαν μια εικόνα του εαυτού σου κακή. Είναι σημαντικό να μην είσαι ένας παίκτης που μιλάνε για σένα μόνο και μόνο για το ότι έκανες στο παρελθόν».

Για το αν περνάει από το μυαλό του να ασχοληθεί με την ΕΟΚ: «Καλά καλά δεν ξέρω πότε θα σταματήσω. Δεν είχε περάσει από το μυαλό μου να ηγηθώ. Θα περνούσε από το μυαλό μου ίσως να κάνω μια προσπάθεια με άλλα παιδιά, αν υπήρχε ευκαιρία. Με παιδιά της γενιάς μας. Για να μν προτρέχω και να υπάρξει είδηση, είναι σε φιλολογικό επίπεδο. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι συγκεκριμένα. Υπάρχει επιθυμία, αν υπάρχει σωστή κατάσταση, να βοηθήσουμε από την πλευρά μας. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Δεν ξέρω κατά πόσο θα συνεχίσει ο κύριος Βασιλακόπουλος με τον νέο Νόμο. Υπάρχει επιθυμία διαφόρων παιδιών να βοηθήσουν. Όλοι καταλαβαίνουν πως τους έδωσε το μπάσκετ πράγματα και θέλουν να βοηθήσουν».

Για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Έχει δώσει πολλά πράγματα στο μπάσκετ. Κανένας δεν πρέπει να είναι αγνώμων. Είναι φανερό πως τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει. Είπαμε για τον τελικό του Κυπέλλου, γιατί να μην υπάρχουν 1000 από τη μία και 1000 από την άλλη; Εν τέλει υπήρχαν 100 και 100 και η ατμόσφαιρα ήταν ωραία. Δεν είμαι αρμόδιος να πω ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής, αλλά κάποια πράγματα έχουμε φτάσει να λέμε πως πρέπει να αλλάξουν πράγματα. Χρειάζεται ανανέωση. Το μπάσκετ μας ταιριάζει σαν χώρα. Είναι ένας άνθρωπος που βοήθησε το μπάσκετ. Αλλά τώρα σαν άθλημα είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι».

Μία τετραπλή προσφορά* χωρίς κατάθεση σε περιμένει στην Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X