Ζήσης: «Ήρθε η ώρα, γύρισα στην ΑΕΚ για να πάρουμε τίτλους»

Οι τίτλοι που κατέκτησε με την ΑΕΚ ο Ζήσης!
Photo Credits: INTIME

Ο Νίκος Ζήσης πήρε τα… σκήπτρα και έγραψε στο επίσημο σάιτ της ΚΑΕ ΑΕΚ για την επιστροφή του στην «Βασίλισσα».

Ο έμπειρος γκαρντ επιστρέφει μετά από 15 χρόνια στη Βασίλισσα που τον ανέδειξε, όπως αποκάλυψε χθες το βράδυ το enwsi.gr.

Και το Σάββατο αναμένεται στην Αθήνα για να επιστρέψει και επίσημα στην ομάδα της καρδιάς του, σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό στους φίλους της ΑΕΚ.

Τι έγραψε ο Ζήσης

Αναλυτικά το μήνυμά του Νίκου Ζήση:

«Φίλοι της ΑΕΚ…», γράφει ο Νίκος…

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι νιώθω αυτή τη στιγμή. Η αλήθεια είναι, ότι έγιναν όλα πολύ ξαφνικά. Εισπράττω τόση αγάπη στα σόσιαλ μίντια από σας, με μηνύματα κλπ, που προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω και να τακτοποιήσω τις σκέψεις μου. Παρότι δεν το κρύβω, ότι κι άλλες φορές είχα την επιθυμία  να επιστρέψω, διότι έγιναν και κουβέντες στο πρόσφατο παρελθόν με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, κάπου το καταχώνιασα στο μυαλό μου. Κάπου το άφησα πίσω. Κάπου είχα συμβιβαστεί με την ιδέα, ότι μάλλον δεν… Κι όμως, ποτέ μη λες ποτέ. Μέχρι που έλαβα το τηλεφώνημα από τον Γιώργο Χήνα και φυσικά αργότερα από τον Κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου την περασμένη Τετάρτη. Κι όλα πήραν το δρόμο τους.

Έχω λάβει πολλά μηνύματα από τον κόσμο. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου, που με καλωσορίζουν πίσω, με τέτοιο τρόπο. Είμαι ακόμα σαστισμένος. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω, ότι έρχομαι πίσω, στην Ελλάδα, και δη στην ΑΕΚ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Αγγελόπουλο, που με παίρνει πίσω. Η δική του συμβολή ήταν τεράστια στο να έρθω. Ξέρετε, δεν ήταν καθόλου εύκολο να έρθω άμεσα. Είχα συμβόλαιο. Γεγονός είναι, ότι η δική μου θέληση, η δική μου επιθυμία έπαιξαν ρόλο στο να λύσω τόσο γρήγορα το συμβόλαιό μου με τη Μπανταλόνα, και να επιστρέψω στην πατρίδα. Κάπου είχα συμβιβαστεί με την ιδέα, ότι δεν θα ξαναγυρίσω. Αλλά γυρίζω. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το τηλεφώνημα και όσα είπα με τον Κόουτς Παπαθεοδώρου. Θέλω να ευχαριστήσω και τη Διοίκηση της τέως Ομάδας μου, η οποία δεν στάθηκε εμπόδιο στα «θέλω» μου.

Είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι γεμάτος συναισθηματικά μ’ αυτό, που συνέβη. Σαν να το περίμενα τελικά. Ενημέρωσα την οικογένειά μου άμεσα γι’ αυτή την εξέλιξη. Και είπαμε «πάμε». Το κίνητρο υψηλό. Σε μία ομάδα με μόνιμα υψηλούς στόχους. Διότι καλά όλα. Καλό το συναίσθημα. Χρειάζεται και κίνητρο. Έχω μάθει να διεκδικώ στα ψηλά. Αυτό γίνεται στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Πρέπει όμως να συγκεντρωθώ τώρα στον στόχο. Να συγκεντρωθώ στις υποχρεώσεις της ομάδας, αρχής γενομένης -πρώτα ο Θεός- από την αναμέτρηση με Μπούργος στην Ισπανία. Θέλω να προσπαθήσω να αφομοιώσω άμεσα τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Η εμπειρία μου θα με βοηθήσει σ’ αυτό. Επίσης, γνωρίζω καλά πολλούς παίκτες της ομάδας. Γνωρίζω καλά και τη φιλοσοφία του κόουτς. Θεωρώ, ότι μπορώ να βοηθήσω άμεσα ώστε να διεκδικήσουμε μια γρήγορη πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL και να πάμε στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος και να αγγίξουμε τους στόχους μας.

Ξέρω, ότι η επιστροφή μου στην ΑΕΚ συνιστά ένα χαρμόσυνο γεγονός, που με κάνει και εμένα πολύ υπερήφανο. Έχουμε δουλειά να κάνουμε όμως. Καλές οι αναμνήσεις από το παρελθόν, από τους αγώνες, από τις επιτυχίες. Όμως, πάντα υπάρχει κίνητρο. Πρέπει να φέρουμε νέες επιτυχίες στον οργανισμό ΑΕΚ και κυρίως για τον κόσμο της ΑΕΚ.

Και θέλω να πω κι άλλη μια αλήθεια. Είχα ξαναμιλήσει με την ΑΕΚ, και τον κύριο Αγγελόπουλο παλιότερα.  Ήταν το 2015. Όμως, δεν ήμουν έτοιμος τότε. Ήθελα να παίξω Ευρωλίγκα. Το περασμένο Καλοκαίρι με προσέγγισε ξανά η ΑΕΚ. Τώρα, που το σκέφτομαι, μου φαίνεται, ότι δείλιασα τότε. Δεν ήμουν σίγουρος, ότι έπρεπε να γυρίσω στην Ελλάδα για τα επόμενα δύο χρόνια. Τελικά… μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη… τα καταφέραμε την τρίτη… Ένιωσα, ότι είναι αυτό, που θέλω να κάνω τώρα.  Όλα έγιναν γρήγορα όπως είπα. Το «θέλω» μου σε απόλυτη συνάρτηση με τους μεγάλους στόχους της ΑΕΚ έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Ανδρώθηκα σ’ αυτή την Ομάδα. Το έχω πει πολλές φορές. Έρχομαι όμως πίσω διότι είναι υψηλό το κίνητρο. Οι στόχοι μεγάλοι. Κόντρα σε σπουδαίες ομάδες παντού. Η ΑΕΚ έχει την εμπειρία και τη δυναμική να φτάσει σε νέες μεγάλες επιτυχίες.

Το ΄θελε και η μοίρα να κλείσω την καριέρα μου εδώ. Στην ΑΕΚ, που ξεκίνησα. Επαγγελματικά. Κάποια στιγμή είχα ανάμεικτα συναισθήματα μέσα μου στο παρελθόν. Τώρα ένιωσα, ότι η καρδιά μού είπε «ήρθε η ώρα».  Είμαι σε καλή κατάσταση. ‘Ήρθα στην ΑΕΚ  αφήνοντας ένα δύσκολο Πρωτάθλημα, αλλά και το Eurocup. Σας είπα όμως. Η ΑΕΚ έχει ξανά υψηλούς στόχους, όπως παλιά. Και στις εγχώριες διοργανώσεις και στο BCL. Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της Ομάδας της καρδιάς μου. Είπα «ήρθε η ώρα να επιστρατευτώ». Να βοηθήσω κι εγώ.

Πάντα παρακολουθούσα την ΑΕΚ και την πορεία της. Παρακολουθώ γενικά ό,τι έχει να κάνει με μπάσκετ. Έχω πλήρη εικόνα. Γνωρίζω φυσικά για την κομβική παρουσία του Σαντ Ρος στην ΑΕΚ. Όμως, το να σου ζητά η ΤΣΣΚΑ, μία από τις τρεις-τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, έναν παίκτη σου είναι τιμή. Μετά ήρθε και ο τραυματισμός του Γκίκα. Το καλό είναι, ότι σε δύο μήνες, ο Νίκος θα είναι πίσω. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια άλλη πραγματικότητα στην ΑΕΚ, αλλά η Ομάδα έχει πολύ καλό προπονητή, έχει εμπειρία, έχει πολλούς και καλούς παίκτες. Ξέρω καλά να διεκδικώ μεγάλους στόχους. Ξέρω τι χρειάζεται από μένα η Ομάδα. Για ό,τι χρειαστεί από μένα η Ομάδα είμαι εδώ να βοηθήσω. Και επαναλαμβάνω. Η ΑΕΚ έχει μεγάλες δυνατότητες.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε… Μαζί και με τον κόσμο μας. Ακούγεται κλισέ, αλλά ο κόσμος της ΑΕΚ είναι το κάτι άλλο. Όταν έρχονται οι οπαδοί της ΑΕΚ μαζικά το γήπεδο, η ενέργεια, που δίνουν στην ομάδα είναι απίστευτη. Ο κόσμος της ΑΕΚ κάνει τη διαφορά. Την έχω ζήσει αυτή την κατάσταση παλιά ως παίκτης. Την έχω ζήσει και ως αντίπαλος. Και πρόσφατα. Στο σχεδόν κατάμεστο ΟΑΚΑ, πέρυσι, στον αγώνα με Μπάμπεργκ. Τους καλώ όλους να είναι κοντά μας. Θα δώσουμε όλοι τα πάντα στους τρεις τελευταίους αγώνες του Ομίλου στο BCL. To νέο σύστημα διεξαγωγής είναι πιο δίκαιο. Πρέπει να βγούμε πρώτοι. Μπορούμε ακόμα. Να ζήσουμε όλοι μαζί στιγμές, όπως εκείνες, στο Γαλάτσι. Με το… τρελό καλάθι με Εφές. Θα έρθουν κι άλλες τέτοιες στιγμές. Κι ας βάλει άλλος το νικητήριο καλάθι. Εκείνη η στιγμή δεν βγαίνει από το μυαλό μου. Με σημάδεψε ξέρετε. Ελάτε ΟΑΚΑ, αλλά κι όπου παίζουμε, φίλοι μου…

Ευχαριστώ και πάλι όλους σας γι’ αυτή την απίστευτη υποδοχή… Με συγκινήσατε…»

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X