Ξεκινάει η στελέχωση του ρόστερ της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν

Εικόνες από την συνέντευξη τύπου του Μπάνκι
Photo Credits: INTIME

Στην ΑΕΚ τρέχουν τα μεταγραφικά θέματα και από βδομάδα στόχος του Λούκα Μπάνκι είναι να αρχίσει η στελέχωση του ρόστερ της “Βασίλισσας”. Ωστόσο, στην ομάδα δεν θα βιαστούν χωρίς να είναι σίγουροι, αφού υπάρχει χρόνος για την κατάλληλη ενίσχυση των “κιτρινόμαυρων”.

Ο Ιταλός προπονητής βρισκόταν στην Ιταλία, για… έρευνα αγοράς και από αύριο (16/07) θα είναι στην Αθήνα και θα «πιάσει» δουλειά με τους συνεργάτες του, για το “χτίσιμο” του ρόστερ της νέας σεζόν στην Ένωση.

Προτεραιότητα του 52χρονου προπονητή είναι να καλυφθεί η θέση στα γκαρντ (με την απόκτηση 2-3 παικτών) και στη συνέχεια να προχωρήσει και στις άλλες θέσεις («3», «4» και πιθανώς δύο παίκτες για το «5»).

Το όνομα του Ντιάντε Γκάρετ «έπεσε» στο τραπέζι, ωστόσο οι άνθρωποι της ΑΕΚ απέσυραν το ενδιαφέρον τους, μετά τις πρώτες επαφές, καθώς υπήρχε απόσταση στο οικονομικό κομμάτι. Το ίδιο έγινε και με τον Ντομινίκ Τζόνσον, ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία.

Από την άλλη, ο Γκέιμπ Γιορκ φάνταζε μια καλή περίπτωση, μετά την καλή του σεζόν στην Μπαϊρόιτ, αλλά τελικά το στυλ του φαίνεται να μην ταιριάζει στο μπάσκετ που επιθυμεί ο Μπάνκι να παίξει η «Βασίλισσα» την νέα χρονιά.

Τα ονόματα των Ασέμ Μάρεϊ και Νάιτζελ Χέις είχαν εξεταστεί για τις θέσεις των φόργουορντ, χωρίς να υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Αυτό του Τζέι Πι Τοκότο, φαίνεται να συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες, από την άποψη ότι ο παίκτης είναι προσιτός οικονομικά, αφού έχει αγωνιστεί μόνο σε G-League και Αυστραλία. Στο προσκήνιο υπάρχει ακόμα ο Ντελρόι Τζέιμς, τον οποίο θέλουν οι «κιτρινόμαυροι», αλλά υπάρχει μια μικρή διαφορά στο οικονομικό κομμάτι.

Τις τελευταίες ώρες την εμφάνισή του έχει κάνει και το όνομα του Του Χόλογουεϊ, για την θέση των γκαρντ, χωρίς να υπάρχει κάτι ουσιαστικό ακόμα.

Κοινώς, ο Μπάνκι και οι συνεργάτες του έχουν αρκετή δουλειά μπροστά τους και πρέπει να… ξεσκαρτάρουν παίκτες που έχουν στη λίστα τους. Ωστόσο, βιασύνη δεν υπάρχει, κι αυτό διότι γνωρίζουν πως όσο περνά ο καιρός, θα βρίσκονται παίκτες που θα «ρίχνουν» τις οικονομικές τους απαιτήσεις και θα είναι πιο προσιτοί στην ομάδα. Βέβαια, η προετοιμασία ξεκινά στις 23 Αυγούστου, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν και άμεσες κινήσεις και δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποια εξέλιξη τις επόμενες ημέρες.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X