Βουγιαμόζ: «Γνωρίζω άριστα την ΑΕΚ - Απόλαυση που συμμετείχα στο Ιατρικό Συνέδριο» (VIDEO)

Βουγιαμόζ: «Γνωρίζω άριστα την ΑΕΚ - Απόλαυση που συμμετείχα στο Ιατρικό Συνέδριο» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Μαρκ Βουγιαμόζ, μετά το τέλος του 2ου Ιατρικού Συνέδριου της ΑΕΚ. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σε θέματα ντόπινγκ, μίλησε την Πέμπτη στο Συνέδριο, σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της επιστημονικής διημερίδας των πρωταθλητών Ελλάδας.

Την Παρασκευή ο Βουγιαμόζ ξεναγήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, συνομίλησε με στελέχη της ομάδας και φωτογραφήθηκε μαζί τους, επισκέφθηκε την μπουτίκ της Ένωσης, παρέλαβε ένα αναμνηστικό δώρο για τη συμμετοχή του στο 2ο Ιατρικό Συνέδριο και παραχώρησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο AEK TV, το οποίο κατέγραψε την επίσκεψή του στα γραφεία.

Η συνέντευξη του Marc Vuillamoz στο AEK TV:

«Το Συνέδριο είχε απόλυτη επιτυχία. Νομίζω ότι πολύ σημαντικό να ασχολούνται οι σύλλογοι με ιατρικά θέματα τέτοιας φύσης, ώστε να προστατεύεται η υγεία των αθλητών. Οι ποδοσφαιριστές είναι τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία μιας ομάδας, συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνεται πολύς χρόνος και πόροι στην προστασία τους.

Δέχθηκα με μεγάλη ευχαρίστηση την πρόσκληση της ΑΕΚ, την οποία γνωρίζω άριστα καθώς εργαζόμουν για χρόνια σε διασυλλογικές διοργανώσεις και ερχόμουν στην Αθήνα. Για εμένα ήταν απόλαυση να έρθω ξανά εδώ, να συμμετέχω στο Συνέδριο και να συναντήσω πάλι τους ανθρώπους που ήδη γνωρίζω.

Η καλύτερη και πιο ασφαλής πολιτική στο κομμάτι του ντόπινγκ είναι η εκπαίδευση, τόσο των αθλητών όσο και των στελεχών του συλλόγου, αλλά και της διοίκησης. Είναι πολύ εύκολο στις μέρες μας κάποιο δείγμα να βρεθεί θετικό χωρίς να υπάρχει κακή πρόθεση, καθώς υπάρχουν πολλά τρόφιμα και φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ορισμένα από αυτά περιέχουν παράνομα σκευάσματα και οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να γνωρίζουν ποια είναι αυτά, το χρέος ενός συλλόγου είναι να τους ενημερώσει.

Ο γιατρός της ομάδας είναι το κλειδί, καθώς διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία, άρα μπορεί να ενημερώσει με ασφάλεια τους αθλητές για το τι να χρησιμοποιήσουν. Αν εξετάσουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων που γίνονται από τους αρμόδιους στο κομμάτι του ντόπινγκ σε όλα τα σπορ, το ποδόσφαιρο δεν έχει πολλά θετικά δείγματα.

Θεωρούμε ότι οι συχνοί έλεγχοι μπορούν να χρησιμεύσουν ως ανασταλτικός παράγοντας για κρούσματα ντόπινγκ, οι έλεγχοι είναι σημαντικοί αλλά όχι όσο η εκπαίδευση. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και για αυτό προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τους συλλόγους ώστε να εκπαιδεύουν σωστά τους αθλητές τους.

Η διάσειση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπορεί αναμφίβολα να οδηγήσει στον θάνατο του ποδοσφαιριστή, πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολλή προσοχή και σοβαρότητα. Είναι σημαντικό να ακολουθούμε το πρωτόκολλο και στην περίπτωση που υπάρχει έστω υποψία διάσεισης, ο γιατρός της ομάδας και μόνο αυτός καλείται να το χειριστεί. Ο γιατρός έχει την εμπειρία, τη γνώση και την ικανότητα να πάρει την απόφαση για την αντικατάσταση του παίκτη, όχι οι συμπαίκτες του, ο προπονητής ή η διοίκηση.

Απολαμβάνω το να έρχομαι στην Αθήνα και να επισκέπτομαι τους ανθρώπους της ΑΕΚ, μου φέρονται πάντα άψογα εδώ και σίγουρα θα ήθελα πολύ να έρθω ξανά του χρόνου. Ελπίζω να οργανώσετε με την ίδια επιτυχία το 3ο Ιατρικό Συνέδριό σας την επόμενη χρονιά και θα χαρώ πολύ να συμμετέχω ξανά σε αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X