Tρία πλάνα και… άνοιγμα στο rotation

Εικόνες από το Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Νίκος Κωστένογλου έχει δώσει στην ΑΕΚ νοοτροπία νικητή, με την Ένωση να έχει βρει ρυθμό και να αποκτά ταυτότητα. Οι Κιτρινόμαυροι δείχνουν να βρίσκουν τον δρόμο τους, θυμίζοντας ξανά «ομάδα».

Πέρα από τη δουλειά στο κομμάτι της ψυχολογίας οι Κιτρινόμαυροι έχουν σωστή λειτουργία και στο τακτικό κομμάτι. Η συμβολή του Κωστένογλου σε αυτό είναι επίσης καθοριστική. Ο Έλληνας τεχνικός έχει παρουσιάσει μια ομάδα ευέλικτη, που ξέρει να προσαρμόζει το παιχνίδι της, ανάλογα με τον αντίπαλο.

Τρία διαφορετικά πλάνα

Είναι χαρακτηριστικό πως στα τρία ματς που έχει καθίσει στον πάγκο της ο «Κωστέ», η Ένωση έχει αγωνιστεί με τρεις διαφορετικές διατάξεις! Αρχικά στην Τραπεζούντα, όπου είδαμε ένα 3-5-2, στη συνέχεια στην Τρίπολη με το 3-4-3 και προχθές με την… επιστροφή στο 4-2-3-1.

Ο Κωστένογλου έχει εφαρμόσει τρία πλάνα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του ματς, επιτυγχάνοντας παράλληλα ένα… άνοιγμα στο rotation. Μιας και οι αλλαγές σε επίπεδο προσώπων σε αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικές. Βεβαίως, στις επιλογές του «Κωστέ» υπάρχουν και κάποιες σταθερές. Όπως για παράδειγμα ο Μάρκο Λιβάγια που ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια, με τον ίδιο μάλιστα ρόλο.

Ωστόσο είναι σαφές πως στόχος του Έλληνα τεχνικού είναι να πάρει πράγματα από τον κάθε παίκτη. Κάτι που έχει φανεί ήδη και που αναμένεται να συνεχιστεί, μιας και όλοι οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης γνωρίζουν πλέον πως μπορούν να πάρουν την ευκαιρία τους, εφόσον δείξουν πως το αξίζουν μέσω της δουλειάς στην προπόνηση.

Εκμεταλλεύεται στο έπακρο όλο το ρόστερ ο “Κωστέ”

Απέναντι στη Λαμία είδαμε τους Γιακουμάκη, Αλμπάνη να παίρνουν φανέλα βασικού, ενώ σε κάποιο από τα ματς που έρχονται το ίδιο είναι πιθανό να συμβεί και με παίκτες όπως ο Ντέλετιτς. Που επίσης δείχνει μεγάλη διάθεση καθημερινά στα Σπάτα.

Το παραπάνω στοιχείο είναι από εκείνα που έχουν βοηθήσει στην ριζική αλλαγή του κλίματος της ομάδας. Πλέον υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία στα αποδυτήρια και άπαντες νιώθουν… ενεργοί. Μιας και βλέπουν στην πράξη και όχι στα λόγια πως υπολογίζονται για την επόμενη μέρα της ομάδας.

O Kωστένογλου έχει δηλώσει πως θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το υλικό που έχει στα χέρια του, προκειμένου η ομάδα να διατηρήσει τη «φρεσκάδα» της μέσα στη σεζόν και να βρίσκει παράλληλα εναλλακτικές. Μιας και στο μυαλό του Έλληνα τεχνικού υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ταιριάζουν καλύτερα σε άλλα παιχνίδια και άλλοι, που μπορούν να δώσουν πράγματα σε άλλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X