Το Κύπελλο που σήμανε την επιστροφή στην κανονικότητα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το Κύπελλο που σήμανε την επιστροφή στην κανονικότητα (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Το 2018 ήταν ένα μαγικό έτος για την μπασκετική ΑΕΚ, δίχως την παραμικρή αμφιβολία, με τη «Βασίλισσα» να γράφει ιστορία αφού οι παίκτες της εκείνη τη χρονιά έφτασαν στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος αλλά και του Βasketball Champions League!

Σε μία σημαδιακή χρονιά που είχε την «αύρα» της συμπλήρωσης των 50 ετών από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968 και της σχετικής ταινίας των Τάσου Μπουλμέτη και Μάκη Αγγελόπουλου, η ΑΕΚ είχε όλα τα κομμάτια του παζλ έτοιμα προκειμένου να γράψει ιστορία…

Σαν σήμερα, πριν από έναν χρόνο, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έκανε την αρχή των… πάντων, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος, ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου η «Βασίλισσα» επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 88-83.

Αυτός, ήταν ο πρώτος τίτλος με τον Μάκη Αγγελόπουλο στη διοίκηση και ήταν μία δικαίωση για τον «ισχυρό» άνδρα της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, κυρίως για τον μεγάλο αγώνα που είχε δώσει για να φτάσει η ομάδα σε αυτό το σημείο, ενώ παράλληλα ήταν το τέταρτο Κύπελλο Ελλάδος που κατέκτησε η «Βασίλισσα» και το πρώτο από το 2001, δηλαδή ύστερα από 17 ολόκληρα χρόνια «σπάζοντας» μία… χρόνια κατάρα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, μπορεί ο «Δικέφαλος» να μην είχε την στήριξη του κόσμου του, αφού ο τελικός που διεξήχθη στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης, ήταν μονάχα με παρουσία μόνο μικρών παιδιών από τοπικά σχολεία, τα οποία μάλιστα στην πλειοψηφία τους, υποστήριζαν τον Ολυμπιακό, ωστόσο κατάφερε να ξεχωρίσει.

Ο Μάνι Χάρις ήταν ο MVP του μεγάλου τελικού, δείχνοντας πως βρίσκεται σε μία από τις κορυφαίες σεζόν της καριέρας του, πετυχαίνοντας 17 πόντους, ενώ ήταν και αυτός που «καθάρισε» το ματς στο τέλος, αφού έκανε με δίποντο το 86-82 υπέρ της ΑΕΚ, 13’’ πριν τη λήξη του ματς.

Σημαντική συνεισφορά είχε επίσης ο Κέβιν Πάντερ, ο οποίος έκανε μόλις το δεύτερο του ματς με τη φανέλα της Ένωσης, ο Βινς Χάντερ που «κάρφωνε» ασταμάτητα, οι Σάκοτα και Λαρεντζάκης που έκαναν κατάθεση ψυχής και γενικά δεν υπήρξε παίκτης της ΑΕΚ που να υστέρησε σε αυτό το ματς.

Με το σφύριγμα της λήξης όλοι έγιναν ένα… κουβάρι, ενώ το πάρτι για την κατάκτηση αυτού του τροπαίου ήταν μεγάλο. Σήμερα, ένα χρόνο αργότερα, η ΑΕΚ διεκδικεί το Διηπειρωτικό Κύπελλο στη Βραζιλία και ευχή όλων είναι να ζήσουν παρόμοιες στιγμές με ακόμη ένα τρόπαιο.

Διαιτητές: Σχινάς, Μάνος, Πουρσανίδης.
Τα δεκάλεπτα: 23-26, 42-45, 63-65, 83-88.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 20 (3 τρίποντα, 9 ασίστ), Μιλουτίνοφ 17 (8 ριμπάουντ), Πρίντεζης 10 (2), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), ΜακΛίν 10, Παπαπέτρου 5, Στρέλνιεκς 14 (2), Ρόμπερτς, Μπόγρης, Ουίλτζερ, Τόμπσον.
ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Τζέιμς 11 (1), Γκριν 6, (5 ριμπάουντ,7 ασίστ). Χάρις 17, Λαρεντζάκης 6 (2), Χάντερ 15, Πάντερ 14 (2), Ξανθόπουλος 3 (1), Σάκοτα 8, Βασιλόπουλος, Μαυροειδής 4, Καββαδάς 4.

 

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X