Συνεχίζει με Ουζουνίδη στο τιμόνι η ΑΕΚ

Αυτός είναι ο «εκλεκτός» της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, παρά τα όσα έχουν συμβεί, παρά τη νέα γκέλα της «Ένωσης» στη Λάρισα, απολαμβάνει τη στήριξη του Δημήτρη Μελισσανίδη και με αυτόν στον πάγκο οι «κιτρινόμαυροι» θα πορευτούν και το 2019». Αυτά ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια που έβγαιναν από το Μέγαρο του Αμαρουσίου στην ερώτηση αν… τρίζει η καρέκλα του 50χρονου τεχνικού.

Ο διοικητικός ηγέτης του «Δικεφάλου» αναγνωρίζει πρώτος από όλους ότι η πορεία της ομάδας δεν είναι αναμενόμενη. Εννοείται πως δεν είναι ικανοποιημένος ούτε από την εικόνα των «κιτρινόμαυρων» στα τελευταία παιχνίδια, αλλά καταλαβαίνει πως σε αυτό το δύσκολο σημείο στο οποίο έχει έρθει η ΑΕΚ, δεν είναι ο Ουζουνίδης ο αποκλειστικός υπεύθυνος.

Το καλοκαίρι έγιναν αρκετά λάθη στο μεταγραφικό σχεδιασμό και πριν από ένα περίπου μήνα, οι επιλογές του Έλληνα τεχνικού μειώθηκαν κατά πολύ, μετά την απόφαση του «Τίγρη» να τελειώσουν οι τρεις παίκτες που δεν ανανέωναν το συμβόλαιό τους. Κάπως έτσι παίκτες που δεν υπολογίζονταν ήρθαν στην πρώτη γραμμή και είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Η ΑΕΚ στη Λάρισα, εκτός από τον τραγικό αγωνιστικό χώρο που δεδομένα δεν ευνοεί την ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο (και δεν γνωρίζει το γήπεδο), πήγε χωρίς τους: Λόπες, Άλεφ, Μάνταλο και τους Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο. Αυτό σημαίνει ότι ο Ουζουνίδης είχε ξανά μείον έξι παίκτες στη διάθεσή του, οπότε το rotation που θα μπορούσε να κάνει ήταν περιορισμένο.

Έριξε στη μάχη τον Λιβάια ο οποίος δεν είχε παίξει στη Λισσαβόνα λόγω τιμωρίας (άρα ήταν φρέσκος και δεν ήταν κουρασμένος), αλλά δεν πήρε τίποτα από τον Κροάτη. Ο δε Κλωναρίδης που ξεκίνησε δεξιά, ήταν ωσεί παρών, ενώ ο Μπάρκας λίγο έλειψε να χαρίσει τη νίκη στους «βυσσινί».

Όταν λοιπόν τα ατού σου δεν τραβάνε (διότι Μπογέ και Πόνσε προσπάθησαν αλλά δεν είχαν ουσία) και αναγκάζεσαι να δημιουργήσεις με τον Μοράν που μέχρι πρότινος ήταν εκτός εξίσωσης, τότε οι απαιτήσεις σου διαφοροποιούνται.

Εννοείται πως κανένας δεν υποστηρίζει πως η ΑΕΚ χρειαζόταν μεταγραφές από το πάνω ράφι για να κερδίσει την ΑΕΛ. Όλοι περίμεναν να δείξουν άλλα πράγματα οι «κιτρινόμαυροι». Όταν όμως δεν το κάνουν, οφείλουν να μπούνε και αυτοί στο κάδρο της αγωνιστικής αποτυχίας.

Για αυτό και ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν χρεώνει αποκλειστικά στον Ουζουνίδη την αποτυχία. Για αυτό και σκοπεύει να του δώσει την ευκαιρία να ολοκληρώσει τη σεζόν. Έχει μάλιστα σκοπό και το έχει τονίσει στους συνεργάτες του να «στηρίξει» τον Έλληνα προπονητή με δύο τουλάχιστον κινήσεις τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, προκειμένου να τον βοηθήσει να παρουσιάσει αυτό που θέλει…

Βεβαίως επειδή όλα στο ποδόσφαιρο κρίνονται εκ του αποτελέσματος, κανένας δεν μπορεί να προδικάσει τι θα γίνει αν κόντρα στο Βόλο ή με τον Λεβαδειακό την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, έρθει ένα ακόμα ανάποδο αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση, ενδέχεται όλα να ανατραπούν…

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, όπως μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά, πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Στο Μαρούσι μάλιστα έλεγαν πως το να επιστρέψει ο Ισπανός είναι… ευσεβείς πόθοι κάποιων που δεν έχουν καν λόγο στην ΑΕΚ και το σχεδιασμό της. «Κανένας δεν ξεχνάει πόσα πρόσφερε, αλλά δεν τίθεται κανένα θέμα επιστροφής του στην ΑΕΚ, τώρα», ήταν η πιο χαρακτηριστική ατάκα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X