Στο μικροσκόπιο οι 14 κιτρινόμαυροι του Χαριλάου

Εικόνες από το Άρης-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 14 κιτρινόμαυροι του ματς με τον Άρη.

Βασίλης Μπάρκας : Ελάχιστες φορές απειλήθηκε και σ’ αυτό το παιχνίδι, καθώς η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν εξαιρετική. Όμως όταν χρειάστηκε, φώναξε παρών. Στο 58ο λεπτό, στην μοναδική ευκαιρία του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπάρκας απέκρουσε το σουτ του Γκάμα έξω από την περιοχή. Κατά τα άλλα διαχειρίστηκε άψογα και με σταθερότητα, όλες τις φάσεις.

Μιχάλης Μπακάκης: Ένα ακόμα εξαιρετικό ματς από τον ακραίο μπακ της ΑΕΚ και μάλιστα απέναντι στον πιο επικίνδυνο παίκτη του Άρη και την πλευρά που κυρίως δοκίμαζε να απειλήσει. Με πολύ πάθος και με πολύ δυναμισμό και ταχύτητα, ο Μπακάκης κέρδισε τις περισσότερες μάχες και ειδικά στο δεύτερο 45άλεπτο, ήταν εντυπωσιακός στον τρόπο που διαχειρίστηκε όλες τις φάσεις, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Όγκνεν Βράνιες: Τεράστια εμφάνιση από τον Βόσνιο κεντρικό αμυντικό. Παρά το γεγονός πως οι παίκτες του Άρη πίεζαν για να κλέψουν φάουλ και κάρτες και παρά τα αστεία σφυρίγματα του Καραντώνη, ο Βράνιες έκανε τα πάντα και καθάριζε τα πάντα. Πρώτος πάνω στην μπάλα και νικητής σ’ όλες τις μονομαχίες απ’ όλους τους αντιπάλους του.

Στράτος Σβάρνας: Με εξαίρεση το λάθος που έκανε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όταν δεν έκανε καλό υπολογισμό και έδιωξε με κεφαλιά πάνω στον Ντουρμισάι, κατά τα άλλα έκανε και αυτός σούπερ εμφάνιση. Έβγαινε πρώτος στην μπάλα, κάλυπτε σωστά χώρους και δεν έχασε την συγκέντρωση του σε κανένα κομμάτι του παιχνιδιού, παρά την πίεση από την κερκίδα και τις αποφάσεις του διαιτητή.

Νίκλας Χούλτ: Ταλαιπωρήθηκε αρκετά κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο από τον Φετφατζίδη. Έδωσε πολλές μάχες, είχε πάθος και θέληση, αλλά είχε και κάποιες χαμένες μονομαχίες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αμυντική συνοχή της ΑΕΚ.

Ντάμιαν Σιμάνσκι: Ο Πολωνός χαφ πήρε για ένα ακόμα παιχνίδι σχεδόν άριστα στην αμυντική του συνέπεια και προσφορά. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έδειχνε να είναι παντού στη μεσαία γραμμή και να καλύπτει όλους τους χώρους. Με την μπάλα στα πόδια του δεν είχε πάντα σωστές επιλογές και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έκανε αρκετά λάθη.

Νέναντ Κρίστιτσιτς: Ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή κάθετη πάσα, που βγήκε ασίστ για το νικητήριο γκολ του Αλμπάνη. Και στη συνέχεια σχεδόν αφοσιώθηκε στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Εκεί που ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, παρέδωσε μαθήματα για το πώς πρέπει να καλύπτουν χώρους και αντιπάλους τα αμυντικά χαφ. Όπως ο Σιμάνσκι, έτσι και ο Κρίστιτσιτς, έκανε λάθη με την μπάλα στα πόδια. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Μάρκο Λιβάγια: Ο Κροάτης φορ ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης. Μια θέση που δεδομένα δεν του ταιριάζει. Προσπάθησε πάντως και να γυρίσει προς τα πίσω για να πάρει μπάλα και να κτίσει επίθεση, αλλά και να πρεσάρει χαμηλά στην άμυνα του αντιπάλου. Στο δεύτερο ημίχρονο με την αλλαγή του Αραούχο, ήταν πιο απελευθερωμένος και προσπάθησε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες με την μπάλα στα πόδια. Δεν του βγήκαν οι περισσότερες, αλλά έφαγε και πολύ ξύλο.

Χρήστος Αλμπάνης: Ήταν ο παίκτης που έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με εξαιρετικό τελείωμα και που ουσιαστικά έκρινε το… διπλό. Γενικώς όμως στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ο πιο κινητικός παίκτης της ΑΕΚ στην επιθετική γραμμή και αυτός που πήρε τις περισσότερες πρωτοβουλίες . Το ίδιο και στο δεύτερο, όταν μετακινήθηκε στη δεξιά πτέρυγα. Περισσότερο για λόγους τακτικής έγινε η αλλαγή του και λιγότερο λόγω αγωνιστικής εικόνας.

Βίκτωρ Κλωναρίδης: Με συγκεκριμένες οδηγίες μπήκε στο γήπεδο ο «Κλώνα», τις οποίες όμως δεν κατάφερε να ακολουθήσει σχεδόν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Έχανε πολύ συχνά την θέση του, ενώ δυο φορές που του δόθηκε η ευκαιρία να απειλήσει από την δεξιά πλευρά, έκανε λάθος διαχείριση της φάσης.

Ντάνι Βέρντε: Ο Καρέρα έδωσε στον Ιταλό ένα ρόλο ελεύθερο πίσω από τον Λιβάγια. Η αλήθεια είναι πως ο Βέρντε ήταν συνεπής ως προς τον τρόπο που έπρεπε να λειτουργήσει χωρίς την μπάλα στα πόδια του. Αντιθέτως με την μπάλα στα πόδια έκανε λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο μετακινήθηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης και ήταν λίγο πιο ουσιαστικός, αλλά και πάλι χωρίς εντυπωσιακά πράγματα.

Σέρχιο Αραούχο : Μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα νωρίς. Είχε έναν σχετικά άχαρο ρόλο, καθώς επί της ουσίας ποτέ δεν πήρε την μπάλα στα πόδια του όπως την ήθελε και τις περισσότερες φορές χρειαζόταν απλώς να δίνει μάχες με τους αμυντικούς του Άρη.

Πέτρος Μάνταλος: Η δεύτερη κίνηση του Καρέρα από τον πάγκο. Κυρίως για να μπορέσει να έχει στην ενδεκάδα έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα κρατήσει λίγο περισσότερο την μπάλα. Δεν το έκανε τόσο πολύ αυτό ο Μάνταλος, αλλά ήταν πολύ συνεπής στο πρέσινγκ στους αντιπάλους.

Μάριος Οικονόμου: Η τελευταία κίνηση του Καρέρα από τον πάγκο, με ταυτόχρονη αλλαγή και σχηματισμού. Ο Οικονόμου μπήκε στο κέντρο της άμυνας και στα 16 αγωνιστικά λεπτά που έπαιξε, έκανε αψεγάδιαστα την δουλειά που έπρεπε να κάνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X