Ρογκαβόπουλος: «Δουλεύω καθημερινά για να γίνομαι καλύτερος»

Ρογκαβόπουλος: «Δουλεύω καθημερινά για να γίνομαι καλύτερος»
Photo Credits: INTIME

Επικεντρωμένος στη διαρκή αγωνιστική του βελτίωση είναι ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο οποίος ήταν εκ των διακριθέντων στη σαββατιάτικη (25/1) εκτός έδρας επικράτηση (77-73) της ΑΕΚ επί του Περιστερίου.

Ο 18χρονος σμολ φόργουορντ της Ένωσης είχε εφτά πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και μία ασίστ (σε κάτι λιγότερο από 13 λεπτά συμμετοχής), καθώς και καταλυτική παρουσία σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης. Μετά το τέλος της οποίας παραχώρησε δηλώσεις στο sport-fm.gr, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην πολλή δουλειά την οποία ρίχνει, προκειμένου να γίνεται συνεχώς καλύτερος.

Ταυτόχρονα, μίλησε και για τον «σπεσιαλίστα στην άμυνα», Σαντ-Ρος, ο οποίος πλέον αποτελεί παίκτη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και για το γεγονός ότι η ομάδα του πρέπει να είναι έτοιμη να καλύψει τις απουσίες τραυματισμένων παικτών, όπως οι Κιθ Λάνγκφορντ και Νίκος Γκίκας.

Τέλος, εξέφρασε την πικρία του για το ότι και ο φετινός τελικός Κυπέλλου (16/2 στα «Δύο Αοράκια») -στον οποίο θα βρεθεί η ΑΕΚ εφόσον αποκλείσει τον Διαγόρα Δρυοπιδέων (12/2)- θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία οπαδών, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΕΟΚ.

Αναλυτικά, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος για:

-την επικράτηση επί του Περιστερίου: «Ξέραμε με ποιους παίζαμε. Με μία ομάδα πάρα πολύ καλά δομημένη. Με έμπειρους και ικανούς παίκτες και γενικότερα πολύ καλό ρόστερ. Ξέραμε το τι έπρεπε να κάνουμε και ότι έπρεπε να παίξουμε δυνατά. Κάναμε ό, τι μπορούσαμε, είχαμε και απουσίες. Αλλά πιστεύω ότι ο καθένας έδωσε ό, τι είχε, προκειμένου να καλύψουμε τις απουσίες και να πάρουμε το παιχνίδι».

-τις 12 διαδοχικές νίκες της ΑΕΚ στην EKO Basket League και το κατά πόσο συζητιέται αυτό το ιστορικό σερί μέσα στα αποδυτήρια: «Η αλήθεια είναι ότι δεν το συζητάμε. Δηλαδή, απλώς βλέπουμε το ένα παιχνίδι μετά το άλλο και στο τέλος μαθαίνουμε γι’ αυτά τα σερί».

-την καλή του εμφάνιση στο ματς με το Περιστέρι και το κατά πόσο μπορεί να εκμεταλλευτεί τις πρόσφατες αλλαγές-απουσίες στο δυναμικό της ομάδας του (δεδομένου και του ότι είναι και εκείνος αρκετά πολυσύνθετος παίκτης), προκειμένου να αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής του: «Εγώ κάνω ό, τι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Αν εκείνος μου ζητήσει να παίξω, θα το κάνω και θα τα δώσω όλα. Είτε με βάλει στο πρώτο λεπτό, είτε στο τελευταίο. Δουλειά μου είναι να δουλεύω καθημερινά. Το κάνω αυτό. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και από εκεί και πέρα ό, τι ρόλος μου ζητηθεί θα τον κάνω, προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι την άμυνα του Σαντ Ρος δεν μπορεί να την παίξει κανείς. Είναι σπεσιαλίστας. Εγώ κάνω ό, τι μπορώ για να μαρκάρω τους παίκτες που μου δίνει ο προπονητής μου και να δώσω ό, τι έχω στην άμυνα και στην επίθεση».

-την επικείμενη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ράστα Βέχτα και την πρόκριση στους «16» του BCL (η ΑΕΚ είναι στην 3η θέση του 2ου ομίλου): «Εμείς είμαστε η ΑΕΚ, πάμε να παίξουμε και να τα δώσουμε όλα. Αυτό είναι το σύνθημα για εμάς. Είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι, δεν μας αφορά το ποιος λείπει. Αυτό είναι κάτι, το οποίο διαχειρίζεται ο κόουτς μας και γενικότερα κάτι που πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το καλύψουμε. Από εκεί και πέρα πάμε να πάρουμε κάθε παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μας».

-το γεγονός ότι και ο φετινός τελικός Κυπέλλου θα γίνει με την παρουσία μαθητών: «Είναι κρίμα το να μην μπορούμε να έχουμε τους οπαδούς δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο. Αλλά, έτσι όπως τα έχει φέρει η ζωή των φιλάθλων, αναγκάζεται η αστυνομία να μην επιτρέπει την παρουσία τους. Πάντως και οι μαθητές θα δημιουργήσουν μία ωραία ατμόσφαιρα. Εμάς μας ενδιαφέρει καθαρά το παιχνίδι. Δεν μας ενδιαφέρει και τόσο πολύ το ποιος θα είναι στην εξέδρα. Σίγουρα, θα θέλαμε τον κόσμο μας, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Από εκεί και πέρα, όμως, πρέπει να παίξουμε και να κάνουμε το καθήκον μας».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X