«Ρίσκο για τον Καρέρα η ΑΕΚ»

Ο Καρέρα έχει να ανέβει ανηφόρα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ρώσος δημοσιογράφος της Sport Express, Ντμίτρι Ζελένοφ ανέλυσε στο gazzetta.gr το προπονητικό προφίλ, αλλά και την προσωπικότητα του Μάσιμο Καρέρα που κάνει σήμερα ντεμπούτο στον πάγκο της ΑΕΚ.

Μίλησε για τον τον τρόπο με τον οποίο ο Μάσιμο Καρέρα κατάφερε να δώσει κίνητρο στους παίκτες της Σπαρτάκ, αναφέρθηκε στην προπονητική του φιλοσοφία, ενώ έδωσε την δική του εξήγηση για την απόφαση του να αναλάβει την ΑΕΚ.

Πόσο σπουδαία θεωρείς την συμβολή του Μάσιμο Καρέρα στο πρωτάθλημα που κατέκτησε η Σπάρτακ Μόσχας πριν από λίγα χρόνια;

«Ο Μάσιμο Καρέρα είναι ένα αληθινό είδωλο για τους οπαδούς της Σπάρτακ Μόσχας. Οδήγησε τον σύλλογο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 16 χρόνια, κάτι που ουσιαστικά τελευταία φορά συνέβη με τον θρυλικό Ολέγκ Ρομάντσεφ στον πάγκο. Εκείνη την εποχή η Σπάρτακ ήταν κυρίαρχος στο ρωσικό πρωτάθλημα, κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα στη Σοβιετική Ένωση, ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, του Κυπελλου Κυπελλούχων και του Κυπέλλου UEFA. O Μάσιμο Καρέρα κατά κάποιο τρόπο κατάφερε να αναγεννήσει τον σύλλογο».

Πως εξηγείς πως προτού αναλάβει την Σπάρτακ Μόσχας δεν είχε να επιδείξει κάποια αξιοσημείωτη επιτυχία ως προπονητής;

«Νομίζω πως έμαθε πολλά από τη συνεργασία του με τον Αντόνιο Κόντε, ως ασίσταντ στη Γιουβέντους, αλλά και στην εθνική Ιταλίας. Θεωρώ πως σε κάποιες περιπτώσεις είναι καλό να μην είσαι πρώτος προπονητής σε μεγάλες ομάδες στο ξεκίνημα σου. Ο Καρέρα είχε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και έτσι κάποια στιγμή του δόθηκε η ευκαιρία να το δείξει».

Τι άλλαξε στη ρωσική ομάδα; Πως κατάφερε να εμπνεύσει τους παίκτες της Σπαρτάκ Μόσχας;

«Όταν ανέλαβε την Σπάρτακ Μόσχας, ο σύλλογος διέθετε καλούς παίκτες όμως υπήρχε πρόβλημα στην ψυχολογία της ομάδας. Κατάφερε να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές και να τους μεταδώσει τον ενθουσιασμό που διέθετε ο ίδιος. Ο κόσμος αρχικά πίστευε πως ο Καρέρα είναι πολύ καλός ‘ψυχολόγος’ όπως συνηθίζουμε να λέμε, όμως θεωρώ πως πρόκειται για έναν προπονητή, ο οποίος έχει λάβει σωστή εκπαίδευση και διαθέτει προπονητικές γνώσεις. Άλλωστε συνεργάστηκε με τον Κόντε. Εάν ήταν καλός μόνο στην ψυχολογία δεν θα κατακτούσε τίτλους. Διαθέτει την σωστή ισορροπία σε ψυχολογία, κίνητρο και τεχνικές γνώσεις».

Τι ποδόσφαιρο θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε στην ΑΕΚ με τον Καρέρα στον πάγκο;

«Είναι προπονητής ο οποίος μπορεί να διαπιστώσει τις ικανότητες των παικτών και να πάρει τον καλύτερο εαυτός τους εκμεταλλευόμενος τα δυνατά σημεία τους. Του αρέσει οι ομάδες του να παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο, με κάθετες μακρινές μπαλιές, για αυτό προτιμά ταχύτατους ποδοσφαιριστές με τρεξίματα όπως ο Κουίνσι Πρόμες. Στη Σπάρτακ Μόσχας στηρίζονταν σε φορ με καλή τεχνική όπως ο Λουίζ Αντριάνο και Ζε Λουίς».

Πως θα τον περιέγραφες ως χαρακτήρα;

«Έχει ένα επικοινωνιακό χάρισμα. Ο κόσμος τον αγαπάει. Δεν είναι ασφαλώς ο τέλειος χαρακτήρας, δεν υπάρχει άλλωστε ο τέλειος άνθρωπος. Ίσως κάποια πράγματα στον χαρακτήρα του να μην είναι αρεστά, αλλά αν μη τι άλλο του αρέσει η αφοσίωση και η πίστη στους στόχους. Έτσι είναι ως άνθρωπος. Όταν βλέπει πως και οι παίκτες του ταυτίζονται σε αυτό, τότε τους δίνει και την ψυχή του».

Η απόφαση του να δουλέψει στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας την ΑΕΚ σου προκαλεί έκπληξη;

«Είναι ρίσκο ασφαλώς, η τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, αλλά και ο ίδιος έτσι είναι ως χαρακτήρας. Παίρνει ρίσκα. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα πετύχει στην ΑΕΚ, γιατί ο ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο και δεν υπάρχει υπομονή. Χρειαζόταν όμως αυτή τη δουλειά και ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X