Παπαθεοδώρου: «Χωρίς Σαντ Ρος, ξεκινάμε από την αρχή»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ήφαιστο Λήμνου

Στην απουσία του Χάουαρντ Σαντ-Ρος από την ΑΕΚ στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στην συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στους δημοσιογράφους μετά την νίκη στο παιχνίδι με τον Ήφαιστο Λήμνου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Να ευχηθώ περαστικά στον Γκίκα, είμαι σίγουρος πως θα γυρίσει το ίδιο δυνατός και με το ίδιο κίνητρο, για να μας βοηθήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Συγχαρητήρια στον Ήφαιστο για την δουλειά που κάνει και για την εμφάνισή της σήμερα. Γνωρίζαμε πως έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, παίζει σκληρά, ξέρει τι θέλει. Είμαστε ευχαριστημένοι για την αντίδραση στο δεύτερο μέρος και αυτό κρατάμε, μαζί με την νίκη. Τα παιδιά κάνουν μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, για να σταθούμε στο επίπεδο που είμαστε τους τελευταίους δυόμιση μήνες.

Η ομάδα έκανε για τέσσερις μήνες μια προσπάθεια με νέους παίκτες και νέο προπονητή, για  να μπορέσει να παίξει σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Η ομάδα βρήκε γρήγορα ρυθμό και χημεία κι έπαιξε ένα μπάσκετ ουσίας και θεάματος. Δυστυχώς, αυτό διαταράχθηκε κι επειδή ζούμε στην Ελλάδα και διαβάζουμε διάφορα. Η απουσία του συγκεκριμένου αθλητή (Σαντ-Ρος) δεν καλύπτεται, όποιος θέλει το καταλαβαίνει, όποιος θέλει, όχι. Νομίζουν όλοι πως με καλούς  παίκτες πατάς ένα κουμπί και πάνε όλα καλά. Αυτό το πράγμα δεν ισχύει. Γι’ αυτό δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια.

Θα πει κάποιος πως «ένας παίκτης κρίνει μια ομάδα»; Ναι! Γιατί δεν βγάζετε τον Καλάθη από τον Παναθηναϊκό ή τον Σπανούλη από τον Ολυμπιακό; Σε συνδυσμό με τον τραυματισμό του Γκίκα μας βγάζει εκτός ρυθμού. Είναι ξεκάθαρο πως όλοι θέλαμε, επειδή βλέπαμε τι έχουμε δημιουργήσει, να μείνει ο Σαντ-Ρος. Πρώτος ήταν ο Αγγελόπουλος που το ήθελε αυτό. Έκανε μεγάλη προσπάθεια και υπέρβαση να πείσει τον αθλητή να μείνει, είτε οικονομικά, είτε με κίνητρο. Ήταν μεγάλη η πίεση της ΤΣΣΚΑ για εκείνον, που δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Ο Αγγελόπουλος είναι πρώτα οπαδός και μετά πρόεδρος. Προσπαθεί και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις να καλύψουμε αυτό το μεγάλο κενό. Πρέπει και εκ των έσω και όποια προσθήκη γίνει, όπως του Ζήση, να προσπαθήσουμε από την αρχή, να αλλάξουμε τσιπάκι. Είμαστε 20 Ιανουαρίου κι έχουμε στόχους μπροστά μας. Πρέπει να φανούμε δυνατοί, αποφασιστικοί, για να φτάσουμε την ομάδα στο επίπεδο που ήταν. Θα κάνουμε το αδύνατο, δυνατό για αυτό».

Δείτε επίσης

Αύριο η βράβευση του Μάκη Αγγελόπουλου από τη Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού της ΑΕΚ!

Αύριο το πρωί βραβεύεται ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ ΑΕΚ για τη συμβολή του στην «αναγέννηση» της «Βασίλισσας»