Όταν βρει το γκολ, θα εκτοξευτεί!

Όταν βρει το γκολ, θα εκτοξευτεί!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν κάποιος δει στεγνά τους αριθμούς, τότε η ΑΕΚ μένει για τρίτο στη σειρά φιλικό δίχως να σκοράρει και να νικήσει. Για όποιον είδε τον αγώνα πάντως και προσμετρήσει ποιοι ήταν στα…πιτς (Πόνσε, Αλεφ, Μάνταλος, αλλά και ο Μπογέ που έπαιξε για λίγο), είναι φανερό πως μόλις η Ενωση λυθεί και βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, θα εκτοξευτεί. Κόντρα στον Ατρόμητο – που την ερχόμενη Πέμπτη δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι – η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τα ματς της Πολωνίας, είχε πέντε κλασικές ευκαιρίες, αλλά έμεινε στο 0-0.

Με δεδομένες την αδυναμία των νέων μεταγραφών να μπουν κατευθείαν στην 11άδα, αλλά και τις απουσίες των Μάνταλου και Τσιγκρίνσκι, ο Ουζουνίδης ξεκίνησε με ό,τι καλύτερο είχε στη διάθεση του. Τετράδα στην άμυνα με Μπακάκη και Λόπες στα άκρα και Οικονόμου, Λαμπρόπουλο κεντρικό δίδυμο, Σιμόες και Γαλανόπουλο στη μεσαία γραμμή και τους Μπακασέτα, Λιβάγια και Αλμπάνη (από δεξιά προς τα αριστερά) πίσω από τον Γιακουμάκη.

Η ΑΕΚ δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι. Οι παίκτες του Ατρόμητου έμπαιναν με περισσότερη δύναμη στις κόντρες, έβγαιναν νικητές από τις περισσότερες διεκδικήσεις και προκαλούσαν ρήγματα στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα. Οι αργές αντιδράσεις των δύο χαφ έφερναν την άμυνα της Ενωσης πολλές φορές εκτεθειμένη, υπήρχαν εύκολα λάθη και δεν διατηρούνταν καθόλου κατοχή της μπάλας. Συν τοις άλλοις, η ΑΕΚ ήταν ακίνδυνη επιθετικά.

Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ ισορροπούσε το παιχνίδι και άλλαζε την εικόνα της. Ο Λιβάγια ομόρφαινε το παιχνίδι της Ενωσης, κρατούσε μπάλα, άνοιγε διαδρόμους, πέρναγε εξαιρετικές πάσες. Μετά το 20λεπτο, η ΑΕΚ άρχισε να έχει παιχνίδι από τα άκρα, βγάζοντας πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον σούπερ Λόπες και τον Αλμπάνη (αν και φαινόταν σε αρκετές φάσεις να κρατά την μπάλα λίγο περισσότερο απ’ ότι έπρεπε).

Όταν ανέβασε ρυθμό και ο Μπακασέτας από τα δεξιά, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του ματς. Εβγαζε παιχνίδι πίεσης, είχε το δοκάρι στο 29’ στο γύρισμα του Αλμπάνη και το μονοκόμματο βολέ του Λιβάγια. Βέβαια, η πιο καλή φάση έπειτα από οργανωμένη προσπάθεια ήρθε στο φινάλε του ημιχρόνου, με τη μαγική κάθετη του Μπακασέτα που έβγαλε τον Αλμπάνη τετ α τετ με τον Μίρκοβιτς, αλλά η λόμπα του εξτρέμ της ΑΕΚ πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Συνολικά, η ΑΕΚ είχε παιχνίδι από τα άκρα, πίεση ψηλά και πρωταγωνιστή τον Λιβάγια σε όλο το πρώτο 45λεπτο. Αυτό που έλειψε είναι το παιχνίδι από τον άξονα, όπου φάνηκε να μην έχει φαντασία και τρόπο να δημιουργήσει παιχνίδι. Ο Σιμόες αναλώθηκε σε αρκετά λάθη, ο Γαλανόπουλος δεν έδινε ηρεμία, ενώ ο Γιακουμάκης χάθηκε ανάμεσα στα στόπερ του Ατρόμητου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Χουλτ αντί του Αλμπάνη και πέρασε τον Λόπες σε ρόλο ακραίου επιθετικού, δοκιμάζοντας και αυτό το σχήμα στα αριστερά. Ο Πορτογάλος συνέχισε να αλωνίζει το γήπεδο, ο Λιβάγια μοίραζε την μπάλα, αλλά η δυσκολία στον άξονα και στη μεταφορά της μπάλας παρέμενε.

Οι αλλαγές του Ουζουνίδη συνέχισαν να είναι στην άμυνα, όπου από την αρχική πεντάδα διατηρήθηκε μόνο ο Μπακάκης (φάνηκε μάλιστα πως σκέφτεται σε αυτήν τη φάση και τα κεντρικά δίδυμα ο τεχνικός της ΑΕΚ). Οι «κιτρινόμαυροι» δεν επέβαλαν τον ρυθμό τους, αλλά έκλεβαν μπάλες στη μεσαία γραμμή και έβγαζαν γρήγορες επιθέσεις με εκφραστές τους Λόπες και Λιβάγια.

Η δυστοκία της ΑΕΚ στην επίθεση, ώθησε τον Ουζουνίδη να δώσει χρόνο στον Μπογέ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Αργεντινός μπήκε με διάθεση στο γήπεδο, αλλά δεν έμεινε εκεί περισσότερα από 5’. Ο Ουζουνίδης τον πέρασε στο 77’ σε ρόλο δεξιού ακραίου, μεταφέροντας τον Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης και τον Μπακασέτα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κροάτη.

Οι πολλές αλλαγές δεν επέτρεψαν στις ομάδες να έχουν ρυθμό στο παιχνίδι της. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει κενά από τον άξονα και να υπάρχουν ρήγματα στην άμυνα, αλλά κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα της. Ωστόσο, ήταν το τρίτο φιλικό που δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα!

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Μπάρκας (61’ Τσιντώτας), Μπακάκης, Λαμπρόπουλος (61’ Τσιγκρίνσκι), Οικονόμου (61’ Τσόσιτς), Λόπες (86’ Μπότος), Σιμόες, Γαλανόπουλος (81’ Γιαννούτσος), Αλμπάνης (46’ Χουλτ), Λιβάγια (86’ Γιούσης), Μπακασέτας, Γιακουμάκης (72’ Μπογέ)

Ατρόμητος (Ν. Κάναντι, 4-4-2): Μίρκοβιτς (46’ Μέγερι), Νάτσος, Χατζηϊσαίας (46’ Καρασαλίδης), Ρισβάνης (81’ Στρούγγης), Γιαννούλης (46’ Σάκιτς, 85’ Ιμερι), Γαρουφαλιάς (46’ Μπουσούλατζιτς), Μάντσον (46’ Ούμπιδες), Μανούσος (77’ Νταβιώτης), Ενσικουλού (46’ Μπρούνο), Μούγιακιτς (46’ Βασιλακάκης), Κουλούρης (46’ Κωτσόπουλος)

Ο Σιδηρόπουλος έδωσε κίτρινη κάρτα στους Λαμπρόπουλο (19’), Μπακασέτα (59’), Ρισβάνη (28’), Μπρούνο (67’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X