Οι οιωνοί που δείχνουν κούπα για την ΑΕΚ!

Φέρτε μας το τέταρτο ευρωπαϊκό!
Photo Credits: INTIME

Ό,τι κατάφερε να κάνει πέρυσι δύσκολα η ΑΕΚ, φέτος το κάνει να φαίνεται εύκολο!

Η ΑΕΚ τέσσερις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του Basketball Champions League έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε το «εισιτήριο» της για τους «16» της διοργάνωσης από τον Γ’ Όμιλο όπου βρισκόταν. Στον ελληνικό «εμφύλιο» με τον ΠΑΟΚ και με την «ασφάλεια» που προσέφερε το +9 της Θεσσαλονίκης, πέρασε στην επόμενη φάση, έστω κι αν ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ.

Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι η ΑΕΚ συμμετείχε φέτος στον πιο δύσκολο όμιλο του Basketball Champions League. Αυτό μάλιστα επιβεβαιώθηκε και μετά το τέλος του 2ου γύρου της φάσης των «16» της διοργάνωσης που και οι τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν από τον όμιλο της ΑΕΚ είναι στα προημιτελικά.

ΑΕΚ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Μπάμπεργκ και Αντβέρπ συνεχίζουν στην διοργάνωση, με τη «Βασίλισσα» να βρίσκει απέναντι της για ακόμα μια φορά φέτος την ομάδα του Νίκου Ζήση.

Ωστόσο, το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και πέρυσι και όπως όλοι θυμόμαστε η συνέχεια ήταν… μαγική!

Την προηγούμενη σεζόν τα πράγματα ήταν διαφορετικά για την ΑΕΚ στη φάση των ομιλών. Η Ένωση τα βρήκε λίγο… σκούρα στον Γ’ όμιλο, αλλά τελικά κατάφερε να προκριθεί στους  «16» από την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ρεκόρ 8-6.

Στη φάση των «16» και των «8» αντίστοιχα συνέχισαν οι υπόλοιπες τρεις ομάδες του Γ΄ομίλου που εκτός από τη «Βασίλισσα» ήταν οι Μπαϊρόιτ, Μπάνβιτ και Στρασμπούρ.

Η τελευταία βρέθηκε απέναντι στην ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, με τους «κιτρινόμαυρους» να αποκλείουν τους Γάλλους από τη συνέχεια της διοργάνωσης και να συνεχίζουν ακάθεκτοι προς το Final-4 και στη συνέχεια να φτάνουν στην κατάκτηση του τροπαίου Basketball Champions League.

Παρά τις διαφορές στις δύο αυτές σεζόν υπάρχουν και κάποιες ομοιότητες, αφού όπως και πέρυσι έτσι και φέτος οι ομάδες που αντιμετώπισε η ΑΕΚ στον όμιλο της έχουν προκριθεί στις «8» καλύτερες της διοργάνωσης και μια εξ αυτών βρίσκεται απέναντι της στα προημιτελικά.

Η ιστορία δείχνει να… επαναλαμβάνεται, ωστόσο το μπαλάκι είναι πλέον στα χέρια των παικτών του Λούκα Μπάνκι.

 

 

 

 

 

 

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X