Ο Χατζηχρήστος μιλά για Μελισσανίδη, Ντέμη, Μπάγεβιτς!

Ο Χατζηχρήστος μιλά για Μελισσανίδη, Ντέμη, Μπάγεβιτς!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος σε μια μεγάλη συνέντευξη μιλά για όλους και για όλα και πιο συγκεκριμένα αναφέρεται για τα λάθη του, για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, για τα κλαμπ της Original, ενώ αποκαλύπτει ποιος έβαλε εμπόδια για να μην πάει ο Ντέμης Νικολαϊδης στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε στο fosonline

Πιστεύεις ότι για το τέλος των «πέτρινων χρόνων» του Ολυμπιακού έπαιξε ρόλο το ότι σας πήρε τον Μπάγεβιτς;

«Ναι. Ήταν κάτι σαν τον Ιωαννίδη του μπάσκετ. Βρήκε λεφτά πολλά, βρήκε υλικό, δεν είχε ανάγκη, έφερε το «όνομά» του».

Η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς ήταν η καλύτερη ΑΕΚ που έχεις δει;

«Όχι. Η ΑΕΚ του Μπάρλου ήταν η καλύτερη, το ‘76-‘78, όταν πήραμε το τελευταίο νταμπλ. Θυμάμαι την ΑΕΚ του Φάντροκ, την ΑΕΚ του Τσαϊκόφσκι, θυμάμαι βέβαια και την ΑΕΚ του Σαβέφσκι, του Σαμπανάτζοβιτς, του Κετσπάγια, του Τσιάρτα, του Κασάπη – και με πιάνει μελαγχολία με την ΑΕΚ των τελευταίων χρόνων»…

Οι σχέσεις σου με τον Μελισσανίδη έχουν χαλάσει;

«Δεν είχαμε ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις για να χαλάσουν»…

Νιώθεις ότι έχεις κάνει κάποιο μεγάλο λάθος;

«Το μεγάλο λάθος ήταν που αγάπησα πολύ την ΑΕΚ»!

Εννοείς ότι χαράμισες τη ζωή σου;

«Ναι, όχι απλώς τη χαράμισα. Την ξέσκισα, τη γ…».

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη σου ως ηγέτη της Ορίτζιναλ ποιο ήταν;

«Ότι δεν αντιμετωπίσαμε σωστά το κεφάλαιο Φιλίππου στο μπάσκετ της ΑΕΚ. Αυτό το κεφάλαιο χάθηκε για την ΑΕΚ αμαχητί. Δεν πολεμήσαμε να στηρίξουμε αυτόν τον άνθρωπο που ήρθε και έβαλε τα λεφτά του, έκανε την ΑΕΚ πρωταθλήτρια και την έφερε στον τελικό της Ευρωλίγκας».

Το γκρέμισμα του γηπέδου;

«Βεβιασμένη απόφαση. Ας όψονται οι εκλογές που χάθηκαν για το ΠΑΣΟΚ τότε»…

Πες μου ένα περιστατικό αξέχαστο που θυμάσαι από τα «πέτρινα χρόνια» του Ολυμπιακού όπου τότε είχε μεγάλη ομάδα η ΑΕΚ.

«Υπήρχε ένα ματς στο οποίο λέγαμε ότι πάμε να βάλουμε 5 γκολ μέσα στο Καραϊσκάκη. Έκαναν αποχή οι Ολυμπιακοί και ήταν άδειο το γήπεδο, εμείς είχαμε κόσμο μέσα, ίσως ήταν πιο πολλοί οι ΑΕΚτζήδες από τους Ολυμπιακούς. Διαλυμένος διοικητικά ο Ολυμπιακός. Χάσαμε 1-0»!

Πόσα κλαμπ της Ορίτζιναλ είχες φτάσει να έχεις στην Ελλάδα;

«Πενήντα. Σε μια εποχή που δεν γινόταν έντονα αυτό. Σε κάθε πόλη υπήρχε και ένα κλαμπ της ΑΕΚ. Να σου πω πού δεν είχαμε! Όχι πού είχαμε. Στους Λειψούς θυμάμαι ότι δεν είχαμε»!

Πριν από πολλά χρόνια, όταν είχα έρθει σπίτι σου, μου είχες πει «αν είχα τον κόσμο του Ολυμπιακού, θα μεγαλουργούσα»… Εννοούσες την πολύ μεγάλη ποσότητα κόσμου.

«Εγώ δεν είχα σκοπό να μεγαλουργήσω. Η ΑΕΚ είχε πάντα έναν πονεμένο κόσμο, έναν «κλεισμένο» κόσμο, δεν ήσουν ΑΕΚ τυχαία. Ο Ολυμπιακός ήταν σαν τη ΝΔ, σαν το ΠΑΣΟΚ, εμείς ήμασταν σαν το ΚΚΕ».

Τα ξανάφτιαξες ποτέ με τον Μπάγεβιτς;

«Όχι».

Δεν τον συγχώρεσες ποτέ;

«Όχι. Ποτέ δεν τον συγχώρησα. Η μεγαλύτερη πληγή της ΑΕΚ είναι αυτό που επικαλούνται ορισμένοι «για το καλό της ΑΕΚ». Και ο Τροχανάς «για το καλό της ΑΕΚ» έλεγε ότι πράττει και ο Ψωμιάδης «για το καλό της ΑΕΚ» έλεγε και το να πάει η ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική το έλεγαν «για το καλό της ΑΕΚ». Το ξεφτιλίσανε το «καλό της ΑΕΚ»…

Το να πάει ο Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό ήταν και ευθύνη της διοίκησης της ΑΕΚ;

«Τεράστια! Πάντως, έμαθα πρόσφατα κάτι που δεν έμαθε ο κόσμος ποτέ. Ο Μπάγεβιτς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μην πάει ο Ντέμης στον Ολυμπιακό»!

Δεν τον γούσταρε ως παίκτη;

«Καμία σχέση με το αγωνιστικό. Είναι άλλο που δεσμεύομαι να μην πω».

Δεν ήθελε ο Μπάγεβιτς να βλάψει περισσότερο την ΑΕΚ; Εγώ ξέρω ότι τα είχε βρει ο Λούβαρης με τον Αλαμάνο του Απόλλωνα, είχα βγάλει και συνέντευξη του Αλαμάνου που την είχε κάνει ο κυρ-Θόδωρος πρώτο θέμα.

«Δεσμεύομαι να μην το πω. Κράτα μόνο τούτο: στο ότι δεν ήρθε ο Ντέμης στον Ολυμπιακό έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Μπάγεβιτς».

Εσύ του είχες προσωπολατρία του Μπάγεβιτς.

«Μόνο; Μόνο ρε φίλε; Όπως λες «αυτός είναι ο πατέρας μου», έτσι είχαμε τον Ντούσαν. Οπαδοί ήμασταν. Μαζί του είχαμε δει την ΑΕΚ ξανά μεγάλη. Και ως παίκτης και ως προπονητής σε δύο διαφορετικές περιόδους, ζήσαμε μαζί τους τίτλους».

Πότε μαθαίνεις ότι έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό;

«Όταν τον έδειξαν τα κανάλια ένα μεσημέρι να βγαίνει από το σπίτι του Κόκκαλη».

Σερνόταν η φήμη μήνες πριν.

«Δεν ήθελα να το πιστέψω. Δεν το πίστευα. Πίστευα ότι δεν θα μπορούσε να το κάνει. Το είχα διαβάσει, βέβαια, μήνες πριν από τον Τάκη Χαραλαμπίδη τον συχωρεμένο. Από τον Φλεβάρη υπήρχε η φήμη. Αλλά δεν το πίστευα ότι θα αφήσει την ΑΕΚ στην οποία ήταν σαν πατέρας και σαν μάνα».

Τι κάνατε για να τον κρατήσετε;

«Τον πίεζε ο κόσμος, έτρεχαν από πίσω του γέροι και γριές, έλεγε μ…ίες, εγώ όμως τις πίστευα, δεν τον έβλεπα απλώς ως προπονητή. Είχε ταυτιστεί με την ΑΕΚ. Όλο το σόι του δούλευε στη Νέα Φιλαδέλφεια, υδραυλικός δικός του στο γήπεδο, ηλεκτρολόγος δικός του, συγγενείς του. Τον έβλεπα σαν πρόεδρο, σαν προπονητή, σαν παίκτη, ήταν ο Νεστορίδης για εμάς, ήταν ο Μίμης Παπαϊωάννου, ήταν ο Θωμάς Μαύρος και ακόμα παραπάνω. Σημαία. Και όλα αυτά τα διέλυσε. Γιατί όπως λέει ο αθάνατος Καλογήρου «ήταν πολλά τα λεφτά…».

Πες μου ένα περιστατικό αξέχαστο.

«Με είχε πάρει τηλέφωνο ο Πέτρος Ραβούσης, επί χρόνια βοηθός του Μπάγεβιτς, και έπειτα πρώτος προπονητής της ΑΕΚ, για να μεσολαβήσω στον Μπάγεβιτς να μη μας πάρει στον Ολυμπιακό εκτός του Σαμπανάτζοβιτς και τον Σαβέφσκι με τον Κασάπη»!

Τρομερό.

«Ο Πέτρος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε «σε παρακαλώ, κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου, πήγαινε και βρες τον, να μη μας πάρει τον Σαβέφσκι και τον Κασάπη, θα διαλυθούμε τελείως». Δεν τον πήρα όμως τον Μπάγεβιτς τηλέφωνο ποτέ. Πήρε τον Σαμπανάτζοβιτς μαζί του και τον Μπουρουτζίκα, όλο το τιμ. Ο «Σάμπα» ήταν καθοριστική μορφή στην ΑΕΚ αγωνιστικά, μην κοιτάς που στον Ολυμπιακό δεν πρόσφερε».

Τι τίτλο θα έβαζες στο όλο θέμα Μπάγεβιτς και ΑΕΚ;

«Η υπόθεση Μπάγεβιτς είναι ένα βιβλίο με χρυσές και κατάμαυρες σελίδες στην ιστορία της ΑΕΚ. Πρόσεξε πώς θα το γράψεις, όχι ολόχρυσες και μαύρες σελίδες. Χρυσές και κατάμαυρες σελίδες στην ιστορία μας».

Θεωρείς τον εαυτό σου δικαιωμένο που ξαναπήγε στον Ολυμπιακό το 2004;

«Δεν θεωρώ τίποτα για τον εαυτό μου. Όταν περνάς τα 60, τα βλέπεις όλα διαφορετικά. Αυτό είναι μήνυμα στους νεότερους: ζεις με τις αναμνήσεις και με 5 φίλους που είναι υπεραρκετοί».

Δημήτρη, για εκείνο το πανό θέλω να σε ρωτήσω, αλλά δεν θέλεις να το συζητήσουμε μου είπες.

«Δεν ήταν δική μου ιδέα, δεν ήταν δική μου ενέργεια. Σου είπα τι έγινε, αλλά δεν θέλω να γράψεις γι’ αυτό».

Υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να πεις; Το τελευταίο παράπονο;

«Η διάλυση του τμήματος βόλεϊ! Γεγονός που αποδεικνύει δυστυχώς το πόσο απορροφημένοι είμαστε στην ΑΕΚ με τη χαρά και το πανηγύρι»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X